Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Tranbjerg-MårsletLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Poul Erik Høygaard lukker lågen til skraldespanden, som er fyldt med hundelorte-poser, når han går forbi den. - Det ser bedre ud, når den er lukket, siger han. Foto: Stig Atzen

At vippe en hundelort for Tranbjerg

Kære læser

Det bedste ved at dække Tranbjerg og Mårslet er at bevæge sig rundt i lokalsamfundene. Møde menneskerne, som driver fælleskaberne, og menneskerne, som vil sine medborgere og sit lokalområder.

I dagens nyhedsbrev kommer du til at møde Poul Erik fra Tranbjerg, som i den grad hører til den sidste kategori. Han går hver dag 2-3 ture med sin søde hund, 13-årige Andy, og når han går turen, gør han rent i Tranbjerg undervejs.

Jeg kunne ved selvsyn konstatere, at der på den rute, jeg gik med Poul Erik, var forbavsende lidt affald, og jeg synes helt overordnet, at både Tranbjerg og Mårslet er dejlige, rene byer at bevæge sig rundt i.

Det er de kun, så længe man som beboer i Tranbjerg og Mårslet værner om det rene bybillede, og selvom det ikke er alle, der samler andre hundes efterladenskaber op eller vipper dem ind i en tætbevokset hæk, som Poul Erik gør, så er det vigtigt, at det bliver fejret.

Da Poul Erik Høygaard lavede et Facebook-opslag var nogle hurtige til at pointere, at hvis man vipper en hundelort ind i en hæk, kan hunde komme til dem, spise dem og blive syge. Men Poul Erik Høygaard har selv oplevet, at hunden Andy har spist noget, den ikke skulle, og efterfølgende er blevet syg.

Han 'kunne ikke drømme om' at vippe en hundelort ind et sted, hvor hunde kan komme til den, understreger han.

Selvom Poul Erik langtfra er tyndhudet og ikke lader kritikken bide sig fast, vil jeg alligevel slå et slag for, at vi i lokalområderne møder hinanden med positivitet. Især når det gælder aktiviteter, som man laver, fordi man gerne vil det område, som vi alle deles om.

Mennesket bag en Facebook-profil kan virke fjernt, når man læser et opslag, men i virkeligheden kan det være nogle, som vil Tranbjerg eller Mårslet lige så meget som en selv, men som man ikke helt har forstået.

Jeg synes, vi skylder hinanden at gøre en ekstra indsats for at forstå vores medborgere, og det gør man allerede i Tranbjerg og Mårslet. Det er trodsalt det, der i høj grad - sammen med de rene bybilleder - gør byerne så dejlige at være i, som de er.

Jeg vil gerne høre, hvis du kender nogen, som gør en indsats for Tranbjerg eller Mårslet. Tag fat i mig på 42 18 97 24 eller emailadressen stdat@tranbjerg-maarsletliv.dk. Vi tales ved.

Billede af Stig Atzen
Billede af skribentens underskrift Stig Atzen Journalist
Efter han lavede et Facebook-opslag har Poul Erik Høygaard mødt langt færre hundelorte. Blandt andet langs hækken her. - Sommetider har jeg vippet 10 her, men nu er der ingen, siger han. Foto: Stig Atzen

Poul Erik samler hundelorte op fra andre hunde end sin egen: Jeg gør det for min egen skyld

Poul Erik Høygaard fra Tranbjerg gør rent på sine daglige hundelufter-ture i gamle Tranbjerg. Han samler både affald og også de hundelorte, han møder, op.

Han gør det, fordi han elsker Tranbjerg, og at Tranbjerg er så rent, som det er - og ganske rigtig kan Tranbjerg-MårsletLIV konstatere, at der hverken er meget affald eller hundelorte at finde på hans rute. 

Han i løbet af ugen et Facebook-opslag, hvor han skrev, at han fjernede hundelorte, og det affødte blandede reaktioner. Men alligevel kan den 74-årige hundelufter konstatere, at han ser langt færre hundelorte end før. 

Han nyder den motion, han får på turene, og han ser ikke det store problem i, at han kan få en smule hømhøm på skoen, hvis han vipper en efterladenskab ind i en tætbevokset hæk, hvor hverken hunde eller andre kan komme til den.

Et facebookopslag gav umiddelbart en blandet respons, men den 74-årige tranbjergenser oplever færre hundelorte i området, efter han skrev opslaget.

Forestil dig, du går en tur med din hund. Den logrer ivrigt med snuden i græsrabatten, indtil den sætter sig for at lave en hømhøm. Du samler den op, det er jo trodsalt din hund, der har lavet den. I går videre, indtil du og din firbenede ven støder på en anden hunds efterladenskaber, der ligger indtørret i rabatten.

Samler du den op?

De fleste svarer nok 'nej' til det spørgsmål. Men ikke 74-årige Poul Erik Høygaard fra Tranbjerg. Han går dagligt 2-3 ture med sin 13-årige West Highland White Terrier, Andy. Når han gør, samler han ikke kun Andys hundelorte op, han samler alt fra affald til andre hundes lorte op.

74-årige Poul Erik Høygaard har boet i Tranbjerg i mere end 40 år. Han får sig masser af god motion, når han samler affald og efterladenskaber på sine daglige ture med hunden. Foto: Stig Atzen

- Jeg gør det for min egen skyld. Tranbjerg er et dejligt sted, der er rent og skønt. Det vil jeg gerne gøre en indsats for at bevare, understreger han.

Facebook-opslag virkede

Han lavede for nylig et opslag på Facebook, hvori han beskrev, hvordan han samlede andre hundes efterladenskaber op. Det gav en blandet respons.

Nogle roste hans indsats, mens andre mente, at det var uforsvarligt, hvis han vippede hundelorte ind i en hæk, fordi hunde og børn vil kunne komme i kontakt med lorten og blive syge.

- Jeg tror ærligt talt ikke, at de folk, som for op, havde læst, hvad jeg havde skrevet. Jeg synes, at alle skal have muligheden for at have en hund, også hvis man ikke har overskud til eller mulighed for at samle hundelorten op, siger Poul Erik Høygaard.

Er der tale om en bøgehæk som denne, kan Poul Erik Høygaard godt finde på at vippe en hundelort ind i hækken. Her kan ingen komme til den. Er der ikke en tætbevokset hæk, samler han den op og kommer i en pose, som han smider ud. - Selvfølgelig gør jeg det, siger han. Foto: Stig Atzen

Opslaget har dog haft en effekt. På sine gåture med hunden Andy er han, siden han for nylig gjorde opmærksom på, at han fjernede hundelorte, stødt på langt færre efterladenskaber.

- Det har virket, for der er ingen hundelorte mere. Jeg tror, jeg kun er stødt på fem, siden jeg lavede det opslag. Men det er jo også sådan, at ni ud af ti hundejere er rigtig gode til at samle dem op, fortæller den 74-årige tranbjergenser.

Den 13-årige West highland White Terrier Andys efterladenskaber bliver altid samlet op på de daglige ture. Foto: Stig Atzen

Ordentligt opdraget

Noget af det, han fik kritik for, da han skrev Facebook-opslaget, var, at hvis han sparker en hundelort ind i en hæk, vil en hund - eller et barn for den sags skyld - stadig kunne komme til lorten. Det kan både børn og hunde blive syge af.

- Jeg er vokset op i en lille by i Nordjylland, og der blev vi sgu ordentlig opdraget. Jeg kunne da aldrig finde på at vippe en hundelort ind et sted, hvor hunde eller børn kan komme til, siger han og uddyber:

- Hvis det er en tætbevokset bøgehæk, hvor man ikke kan komme ind, så kan jeg godt finde på at vippe en lort derind. Men hvis der ikke er sådan en, så samler jeg den selvfølgelig op. Jeg kunne ikke drømme om at gøre andet, siger han.

Når han går forbi Tranbjerg Station, får han travlt. - Det er sted, som mange bruger, og derfor er der også meget affald, siger hundelufteren. Foto: Stig Atzen

Han har selv prøvet, at hunden Andy fik fat i noget, den ikke skulle have fat i. To gange har den 13-årige West highland White Terrier fået fat i et stykke snus, og efterfølgende er den blevet syg med både opkast og tynd mave. Af den grund samler han også affald op, når han er ude at gå.

- Hvis ikke jeg skulle gøre det, hvem skulle så? siger han og påpeger ganske rigtigt, at der er meget lidt affald på den rute, han går, fordi han løbende samler op.

God motion

Poul Erik Høygaard elsker sine daglige gåture med hunden Andy. Godt nok er Andy ikke helt ung længere, og selvom han veltilfreds tøffer med uden at brokke sig, når de går sammen, er turene ikke lige så lange, som de var, da Andy var ung.

- Vi går nok omkring halvdelen af, hvad vi gjorde engang, fortæller Poul Erik Høygaard.

Nederst i venstre hjørne ser du en hømhøm, der netop er sendt ud at flyve mod en tætbevokset bøgehæk af Poul Erik Høygaards gå-sko. Foto: Stig Atzen

Han har boet i Tranbjerg i 44 år, og på sin tur rundt kan han følge med i sit. Han kender folk på vejene, han går ad, og han ved, hvem der for nylig har bygget om.

- Jeg elsker Tranbjerg, siger han.

Gåturene giver også den 74-årige god motion, og når han bukker sig ned for at samle efterladenskaber eller affald op, bevæger han hele sin krop. Nogle vil måske synes, at det er ulækkert at vippe hundelorte med sine sko, men det synes Poul Erik Høygaard ikke.

- Det er jeg fuldstændig ligeglad med. Jeg har mine gamle sko på. Jeg ser jo først hundelortene, når de er tørre, og så sker der ikke noget, og Andy har en formidabel fordøjelse, så hans er helt hårde, når de kommer ud. Forleden trådte jeg i en, så det stod op af siden på skoen, men jeg vaskede bare skoene, siger han.

Der er både el-bil og snart også en ladestander ved tanken i Mårslet. Foto: Stig Atzen

Tranbjerg og Mårslet får delebiler, og om få uger får Mårslet en el-ladestander ved tanken: Sådan kommer el-ladestanderen til at se ud

Inden for tre uger kommer der en el-ladestander op ved OK-tanken i Mårslet. Ladestanderen kommer til at have to ladestik, og den lader med 50 kilowatt i det ene stik og 25 i det andet. Det er den, som kommer først, der får flest kilowatt.

Aarhus Kommune havde, som tidligere beskrevet i Tranbjerg-MårsletLIV ikke planer om at placere en el-ladestander i Mårslet, men OK er ikke i tvivl om, at det er en god idé, siger virksomhedens kommunikationschef, Rasmus Boserup. 

- Vi har lavet analyser, som vi ser, at der er et godt potentiale i Mårslet. El-bilerne er der, siger han.

Der er også kommet elektriske delebiler til både Tranbjerg og Mårslet fra virksomheden GreenMobility. De står henholdsvis ved OK-tanken i Mårslet og Center Syd i

Tranbjerg. Bilerne skal lejes gennem GreenMobilitys app, og det er gratis at oprette sig. Det koster 1,5 krone i minuttet at leje bilerne, og man betaler kun, når man bruger bilen.

Det kan være en fordel at være først til mølle ved den nye el-ladestander i Mårslet.

Mårslet får en offentligt tilgængelig ladestander ved OK-tanken inden for 3 uger, forventer OK. Det fortæller Rasmus Boserup, som er kommunikationschef i OK, til Tranbjerg-MårsletLIV.

- Det bliver en model, som lader med 75 kilowatt. Der kommer til at være to lade-stik, og den ene kommer til at lade med 50 kilowatt, og den anden kommer til at lade med 25 kilowatt. Det kommer an på, hvem der kommer først, om man får den med 50 kilowatt, siger kommunikationschefen.

Der vil være to ladestik, og den, som først begynder at lade op, kommer til at lade op med 50 kilowatt, mens den anden vil lade op med 25 kilowatt. PR-foto

Ladestanderen er en del af en større strategi, som OK er i gang med, hvor de opsætter hundredevis af ladestandere rundtomkring i landet over 2 år.

- Det er vigtigt, hvis vi også vil være her om 30 år, at vi sørger for at være en aktør inden for el-opladning. Vi kommer stadig til at sælge fossile brændstoffer - det kommer til at finansiere den omstilling, vi er i gang med, siger han.

El-bilerne er der

I slutningen af april kunne Tranbjerg-MårsletLIV fortælle, at Aarhus Kommune ville opsætte en offentlig tilgængelig ladestander i Tranbjerg, men ikke i Mårslet.

Begrundelsen var, at Aarhus Kommune i første omgang prioriterede steder med mange lejligheder, da der i lejligheder ikke er de samme muligheder for at lade el-bilen op derhjemme.

Rasmus Boserup, kommunikationchef hos OK, fortæller, at virksomheden gerne vil være en aktør på flere ting inden for el-opladning. PR-foto

OK er dog ikke i tvivl om, at behovet findes i Mårslet.

- Vi har lavet analyser, som vi ser, at der er et godt potentiale i Mårslet. El-bilerne er der, siger Rasmus Boserup.

Der er dog også mange parcelhuse i Mårslet, hvor mårslettere har mulighed for selv at lade op derhjemme og således ikke har behov for at køre hen til tanken får at få batteriet genopladet.

- Det er vi bevidste om, men der er også nogle gange behov for at lade op på farten, forklarer Rasmus Boserup og tilføjer, at OK også forhandlere opladere til hjemmet:

- Der er flere ting inden for det her, som vi gerne vil være en tidlig aktør på.

Delebiler til Tranbjerg og Mårslet

Det er ikke kun ladestandere, som er på vej til både Tranbjerg og Mårslet.

I både Tranbjerg og Mårslet har delebilstjenesten GreenMobility opstillet elektriske delebiler. Bilerne står henholdsvis på parkeringspladserne ved Center Syd i Tranbjerg og ved OK-tanken i Mårslet.

- Vi har oplevet stor efterspørgsel i områderne, der grænser op til zonen, og vi er derfor glade for, at vi nu kan imødekomme behovet for vores service, siger Sara Lind Frederiksen, der er City Manager for GreenMobility i Aarhus i en pressemeddelelse.

GreenMobilitys delebiler kan allerede nu findes i både Tranbjerg og Mårslet. PR-foto

Bilerne skal lejes gennem GreenMobilitys app, og det er gratis at oprette sig. Det koster 1,5 krone i minuttet at leje bilerne, og man betaler kun, når man bruger bilen.

I 2023 har knap 45.5000 aarhusianske bilister benyttet sig af delebilerne i og omkring Aarhus.

Oplyst af rapsmarker på begge sider, åbnede Giber Ringvej-forbindelsen til Obstrupvej 11. maj. Foto: Stig Atzen

Nu kan du komme ud på Giber Ringvej ad Obstrupvej: Kommunen holder øje med trafikken på den smalle vej

Forbindelsen mellem Obstrupvej og Giber Ringvej åbnede 11. maj. Det vil sige, at man nu har en mulighed for at køre på Giber Ringvej fra det nordlige Mårslet. 

- Åbningen betyder, at Giber Ringvej er blevet mere tilgængelig for Mårslets beboere, siger Chris Harlev Thomsen, som er ingeniør ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Tranbjerg-MårsletLIV har tidligere beskrevet, hvordan der opstår usikre situtationer på Obstrupvej, fordi vejen ikke har plads. 

Om åbningen af forbindelsen til Obstrupvej vil betyde flere biler og derved flere utrygge situationer er for tidligt at sige, lyder det fra Aarhus Kommune, som har trafiktal på, hvad det betyder, klar til efteråret.

Aarhus Kommune prioriterede hovedstrækningen før Obstrupvej, og man følger løbende trafikudviklingen på den smalle vej mellem Mårslet og Tranbjerg. De første trafiktal kommer til efteråret.

Torsdag 11. maj åbnede forbindelsen mellem Giber Ringvej og Obstrupvej.

Vejen skal sikre, at man fra det nordlige Mårslet og området omkring Obstrupvej har en hurtigere forbindelse til Giber Ringvej, hvor man ikke nødvendigvis skal køre ned gennem Mårslet by.

- Åbningen betyder, at Giber Ringvej er blevet mere tilgængelig for Mårslets beboere, siger Chris Harlev Thomsen, som er ingeniør ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Obstrupvej-forbindelsen står klar et godt stykke tid efter, man først åbnede strækningen mellem Tranbjerg og Hasselager i oktober 2022 og strækningen fra Oddervej til Tranbjerg i december 2022.

- Man prioriterede i udbuddet, at man gjorde hovedstrækningen færdig først. Den var vigtigst at få på plads, for forbindelsen fra Obstrupvej ville ikke kunne stå alene uden hovedstrækningen, siger Chris Harlev Thomsen og tilføjer:

-  Det samme kan siges om stykket ved Beder Landevej, som vi stadig arbejder på.

Obstrupvejs tilslutning til Giber Ringvej Har længe set klar ud. Billedet hre blev taget i april. Foto: Stig Atzen

Mens Obstrupvej-forbindelsen står klar, må man vente lidt på forbindelsen fra Beder Landevej ind på Giber Ringvej. Man forventer, at den står klar i juni/juli. Der er nemlig lidt ventetid på den miljøvenlige asfalt, man vil lægge på vejstykket.

- Der er nogle ting, som kan gøre, at vi bliver forsinkede, så jeg tør ikke lægge hovedet på blokken med en præcis dag. Vi håber og forventer, at vi er færdige i juni eller juli, forklarer projektlederen.

Holder øje med Obstrupvej

Som tidligere beskrevet i Tranbjerg-MårsletLIV oplever bilister og cyklister på Obstrupvej utrygge situationer, fordi vejen ikke er dimensioneret til, at der skal være bilfærdsel i begge retninger samt cyklister og fodgængere på vejen.

Om åbningen af forbindelsen til Obstrupvej vil betyde flere biler og derved flere utrygge situationer er for tidligt at sige, lyder det fra Bent Fredshavn, som er civilingeniør ved Teknik og Mijø.

- Det er svært at vide, hvordan trafikken bliver, for vi ser nogle gange, at den umiddelbare udvikling ændrer sig i løbet af et år, hvor folk får nye vaner, siger han.

Aarhus Kommune følger dog trafikudviklingen tæt.

- Vi er ved at lave eftertællinger for at se, hvordan trafikken har udviklet sig med åbningen af Giber Ringvej. De eftertællinger er vi ved at være færdige med i den vestlige del af Giber Ringvej, mens vi forventer, at vi i efteråret har tal på de nye forbindelser som Obstrupvej og Beder Landevej, siger Bent Freds og understreger:

- Vi holder løbende øje med, hvordan trafikken udvikler sig.

Henrik Meilstrup (i midten) havde bagt en kage i anledning af, at Gert Bjerregaard (V) og Jesper Kjeldsen (S) kom på besøg for at snakke cykelsti. Foto: Stig Atzen

Cykelsti mellem Tranbjerg og Solbjerg er på plads: Jeg skal se cykelstien, før jeg begynder at juble

10. maj blev cykelstien mellem Tranbjerg og Solbjerg vedtaget i Aarhus Byrådet. Det vakte begejstring ved formanden for Sikker Cykelsti Solbjerg-Tranbjerg, som har kæmpet for at få en cykelsti i eget tracé mellem Solbjerg og Tranbjerg i mange år. 

Projektet blev først vedtaget i 2019, men blev på grund af stigende anlægspriser sat på pause. Derfor vil formanden se cykelstien, før han for alvor begynder at juble. Løsningen bliver da også uden cykelsti i eget tracé på det sidste stykke ved Skovgårdsvej og ud på Tingskoven.

Et kompromis, siger politikerne, og formanden for cykelgruppen anerkender, at det vigtigste er, at cykelstien kommer til at være i eget tracé langs Gammel Horsensvej. 

Både politikere og formanden for Sikker Cykelsti Solbjerg-Tranbjerg er tilfredse med borgerinddragelsen, hvor der har været en god, konstruktiv dialog, lyder det.

For anden gang har byrådet vedtaget en cykelsti mellem Tranbjerg og Solbjerg, og formanden for interesseorganisation er glad for den løsning, der er valgt, selvom han synes, forløbet, fra cykelstien først blev vedtaget, har været kritisabelt.

Onsdag 10. maj vedtog Aarhus Byråd cykelstien mellem Tranbjerg og Solbjerg. For anden gang. Cykelstien har nemlig været vedtaget en gang før, da man i 2019 besluttede, at der skulle være en cykelsti mellem Tranbjerg og Solbjerg.

Den nåede dog aldrig at blive realiseret, før den røg tilbage på tegnebrættet. Stigende materialepriser og en generelt presset økonomi i Aarhus Kommune betød, at cykelstien mellem Tranbjerg og Solbjerg sammen med andre cykelstier skulle gentænkes, så pengene passede.

Det har nu udmøntet i en cykelsti i eget tracé fra Solbjerg og hele vejen op ad Gammel Horsensvej, før cyklisterne kommer til at dele vejen, når de cykler ud på Skovgårdsvej og Tingskoven, før stien udmunder i Tranbjerg. Oprindeligt havde man planlagt en cykelsti, der gik i eget tracé hele vejen.

Henrik Meilstrup, formand for Sikker Cykelsti Solbjerg-Tranbjerg, er dog glad for den løsning, man er endt med.

Jeg er begejstret. Det er jeg. På en skala fra 1 til 10, så er jeg nok på 8. Hvis jeg skulle op på 9 eller 9,5, så skulle vi ikke have været ude i alle de udsættelser og alt det arbejde, der har været, efter cykelstien først var vedtaget, siger han og konkluderer:

- Nu ved jeg jo, at første spadestik ikke er lig med, at vejen kommer til at blive anlagt. Så jeg skal se cykelstien, før jeg begynder at juble. Men jeg glæder mig til, at jeg kan tage min elcykel ind til Aarhus. Måske endda fem dage om ugen. Det tør jeg ikke, som det er lige nu.

Kompromis om at dele vejen

Jesper Kjeldsen fra Socialdemokratiet har selv været ude sammen med Gert Bjerregaard fra Venstre for at møde gruppen Sikker Cykelsti Solbjerg-Tranbjerg. Han er glad for, at man kan vedtage cykelstien, om end det bliver i en udgave, som opfylder alle borgernes ønsker.

- Der er rigtig mange, som gerne vil have en cykelsti, og vi vil gerne så mange som muligt en cykelsti inden for de økonomiske rammer, vi har. Derfor er der nogle, som får lidt mindre, for at andre også kan få en cykelsti, siger Jesper Kjeldsen.

Gert Bjerregaard er lidt betænkelig ved krydsningen fra Gammel Horsensvej til Skovgårdsvej og over på Tingskoven, men anerkender også, at man har indgået et kompromis, så man har været i stand til at få cykelstier andre steder end mellem Solbjerg og Tranbjerg.

- Jeg kan godt være lidt bange for, at cyklisterne vælger den korte vej ved Skovgårdsvej og cykler ud på vejen i stedet. Det skal laves sådan, at man undgår det. Vi er gået på kompromis her, men jeg er glad for endelig at vedtage den her vej i en forfatning, som jeg mener, er fuldt forsvarlig, siger Gert Bjerregaard.

Henrik Meilstrup forstår, at der er sket en økonomisk prioritering.

- Som cyklist fra Solbjerg, er det ikke noget, der hidser mig op. Det vigtigste er, at vi får en cykelsti i eget tracé langs Gammel Horsensvej, siger han og uddyber:

- Men jeg kan godt forstå, hvis de borgere, der bor ud til Tingskoven er bekymrede for, hvordan de for eksempel skal bakke ud, når de deler vejen med cyklister. Jeg håber, at vi kan finde ud af at dele vejen, siger han.

Fine foretræder

Det er ikke altid, at borgere i sager med Aarhus Kommune går fra borgerinddragelsesprocessen med en følelse af, at de er blevet hørt. I sagen om cykelstien mellem Tranbjerg og Solbjerg har der dog været en god dialog, lyder det fra Henrik Meilstrup.

- Jeg synes, vi blev hørt, da vi var til foretræde, og jeg føler også, at der var en god dialog med både politikere og forvaltningen. Vi havde også en udmærket dialog online under corona, siger han.

Også Jesper Kjeldsen har oplevet, at dialogen var konstruktiv, om end han tror på, at man kan borgerinddrage bedre end ved den nuværende model med foretræde for Teknisk Udvalg.

- Foretræder er et specielt format, hvor man sidder fem minutter over for nogle politikere. Det kan godt være intimiderende, og selvom der har været rigtig mange konstruktive dialoger undervejs, synes vi i Socialdemokratiet, at vi skal gentænke formatet, når vi skal diskutere den nye Aarhus model for borgerinddragelse.

Gert Bjerregaard er glad for at tale om borgerinddragelse i positive vendinger.

- Det her er et eksempel på, når inddragelsen foregår godt, og jeg kan ikke andet end at klappe over alle de gode indspark, som der er kommet både ved cykelstien mellem Solbjerg og Tranbjerg og ved de andre cykelstier, der også blev vedtaget, siger han.