Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Tranbjerg-MårsletLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Der er kommet nye fritidstilbud i lokalområdet. Foto: Christian Gnutzmann og Stig Atzen

Dans og klatring flytter ind ved siden af

Kære læser

Det skorter ikke på fritidstilbud i Tranbjerg og Mårslet. Selv om de fleste vil kendetegne Mårslet og delvist Tranbjerg som oplandsbyer eller forstæder til Aarhus, behøver man ikke tage til Aarhus for at få tiden til at gå. Langt fra.

I både Tranbjerg og Mårslet bugner med stærke fritidstilbud og livlige fællesskaber. Du kan spille kort, gå til fodbold eller tage til koncerter for bare at nævne tre ud af mange muligheder.

Nu flytter to yderligere fritidstilbud helt tæt på. Lige på grænsen til Slet i Tranbjerg, er Danmarks største klatrehal netop åbnet i går. Nok har klatrehallen adresse i Højbjerg, men det ligger kun en frisk cykeltur eller en kort tur i bil fra Tranbjerg og Mårslet.

Jeg klatrer af og til, og da jeg var ude i hallen, må jeg sige, at jeg blev imponeret. Min kollega Christian var med ude at prøve klatring af for første gang, og hvis du overvejer at give det et skud, synes jeg, du skal læse hans oplevelser om den alternative måde at dyrke motion på. Det er nemlig ikke så lige til, som det lyder, og som Christian på sin første tur i klatrecenter fandt ud af, skal man bruge mere ene bare sine hænder for at nå toppen.

Man skal også bruge mere ene bare hofterne, hvis man vil lære at danse. Men hvis du eller dine børn har mod på at lære det, har Julie fra Tranbjerg åbnet danseskolen Dansefeber.

Hun har i sine mange pr som danselærer set, hvordan nogle er gået fra at gemme sig til at turde danse foran fremmede. Dans giver selvtillid. Også til danselæreren, som egentlig er genert af natur.

Mens Tranbjerg og Mårslet ikke mangler ting, man kan give sig til i byerne, trænger Mårslet til en frisør. Det siger Dorte Falengren, hvis salon har stået ledig i et år. Ifølge hende tager det ellers ikke lang tid, før man har en god og ordentlig kundekreds i Mårslet.

Hvis du synes, dit lokalområde mangler noget, eller du mener, vi skal belyse noget af alt det, der er i 8310 og 8320, så giv mig besked på 42 18 97 24 eller på e-mail stdat@tranbjerg-maarsletliv.dk.

Billede af Stig Atzen
Billede af skribentens underskrift Stig Atzen Journalist
13. januar åbnede en ny aktivitet i Højbjerg. Skåde-Højbjerg-Holme og Tranbjerg-MårsletLiv har været i klatrehallen for at prøve det nye Boulders-center. Her er det Stig Dahlgren Atzen fra Tranbjerg-MårsletLiv, der er på vej mod toppen. Foto: Christian Gnutzmann

Kæmpe klatrehal er åbnet få minutter fra Tranbjerg og Mårslet: Farverige klatrevægge giver problemer, og din krop jubler, når du når toppen

Aarhus største klatrehal er åbnet en kort køretur fra Tranbjerg og Mårslet. Klatring er en anden form for styrketræning, som kræver, at man finder den bedst mulige måde at gribe den givne rute an på, før man kommer i gang. Læs i artiklen, hvordan førstegangsklatrer Christian Gnutzmann oplevede det. 

Direktør Martin Pedersen tror på, at rigtig mange i Aarhus Syd vil have lyst til at prøve kræfter med det nye center. Det er et alternativ til fitness, og har man lyst til at supplere klatringen med styrketræning, er det også muligt. Det nye center er nemlig også udstyret med styrketræningsudstyr.

Aarhus’ største klatrehal ligger lige nu på grænsen til Tranbjerg og en kort køretur fra Mårslet. Vi har været på væggene for at finde ud af, hvad den nye aktivitetshal indeholder.

Klatreoplevelsen er den, som førstegangsklatreren Christian Gnutzmann fra lokalmediet Skåde-Højbjerg-Holme oplevede. Tranbjerg-MårsletLIV var også med ude, og vi interviewede sammen direktør Martin Pedersen. 

Jeg skal flytte min højre hånd cirka 20 centimeter. Hen til det næste greb.

Men de få centimeter føles uoverskueligt langt, for når jeg rækker ud efter grebet, hænger jeg kun i tre fingre på min venstre hånd.

Det er mere held end forstand, men det lykkes. Det samme gør syv-otte lignende aktioner, og jeg har nået toppen.

Det mest sikre er at klatre ned, siger instruktøren. Det ser jeg stort på. Mine ømme fingre og underarme beordrer mig til hurtigst muligt at komme ned, så de kan jamre sig i fred. Jeg slipper grebet og lander blødt på madrassen.

Der er ruter i forskellige farver og forskellige sværhedsgrader. Det gør at både unge og gamle, nybegyndere og klatreeksperter kan underholdes og udfordres. Foto: Stig Dahlgren Atzen

Bedømt på ømheden i mine arme tænker jeg, at jeg mindst må have været på væggen i mindst et minut eller to.

- Ja, sådan føles det nok. Men jeg vil tro, at du har hængt der i cirka 12 sekunder, lyder det fra Martin Petersen.

Han er direktør og medejer af Boulders, som netop har åbnet Danmarks hidtil største klatrehal på Søren Nymarks Vej i Højbjerg - ti minutter fra Mårslet og endnu kortere fra Tranbjerg.

I dag er han også med til at få mig sikkert op og ned fra mit første møde med en klatrevæg.

Direktør Martin Petersen ser et stort potentiale i at åbne en klatrehal i det sydlige Aarhus. Foto: Stig Dahlgren Atzen

I anledningen af den nye klatrehal kommer til lokalområdet, har jeg inviteret mig selv indenfor for at mærke klatring på egen krop.

Tranbjerg-MårsletLIV er med på klatreturen. Stig fra Tranbjerg-MårsletLIV klatrer i sin fritid, så jeg har på forhånd opgivet at konkurrere med ham, men så kan han fortælle, om centeret er værd at besøge.

Største hal i Aarhus

Når Martin Petersen er færdig med at guide mig, kan han nyde synet af det, der bliver Aarhus’ største klatrehal. Cirka 1.500 kvadratmeter med klatreruter til nybegyndere som mig, til børn, til øvede og så til de rigtigt gode.

- Vi har fået lavet en OL-væg. Den har design, som den væg, der blev klatret på i bouldering-disciplinen til OL, siger Martin Petersen.

Den holder jeg mig lige lidt på afstand af. Jeg tænker, at de må have glemt at sætte nogle greb på væggen, men det kan altså lade sig gøre.

Sådan ser OL-væggen ud. Spørg mig ikke, hvordan man klarer den. Foto: Christian Gnutzmann

Der er også en børnevæg, som et bevis på, at Højbjergs nye aktivitetshal stort set er for alle.

Centeret åbnede fredag den 13. januar, og selvom Boulders allerede har en håndfuld centre fordelt i Aarhus, Odense og København, så er det altid fedt for Martin Petersen at åbne en ny klatrehal.

- Det bliver bare fedt med det her center. Vi tror meget på det, for ellers havde vi ikke åbnet herude, siger han.

Væggen er et problem, du skal løse

Den før omtalte væg, som jeg nåede toppen af, har orange greb. Mens jeg hang og dinglede, kunne jeg kigge lidt til højre og se blå greb, ved siden af igen er det lilla, sort, gul.

Farverne fortæller noget om sværhedsgraden. Grøn er det letteste, og det kunne jeg hurtigt klare. Gul gik også fint, orange med nød og næppe, og nu er blå næste udfordring.

Boulders

Navnet på klatrekæden spiller på navnet på sporten; bouldering.

Sporten adskiller sig lidt fra øvrige klatresportsgrene, da man her ikke bruger seler. Til gengæld klatrer man ikke så højt. Cirka fire-fem meter. Og så er der madrasser, så man lander blødt, hvis man skulle risikere at smutte.

Der findes ruter i alle sværhedsgrader. Der er de forholdsvis lette med mange greb, og så er der de helt svære med få og små greb. Nogle gange klatrer du endda på vægge, der hælder den ”forkerte” vej.

Boulders har i dag seks centre. Et i Aarhus Nord, et i midtbyen, et i Odense og to i København og så det nye center nummer seks i Højbjerg, som er Aarhus’ største. Om en måned åbner kæden endnu et center i Hvidovre.

Man kan melde sig ind i centeret og klatre alt det, man vil. Man kan også købe adgang til en enkelt klatring.

En engangsentre koster 95 eller 125 kroner alt efter, hvornår på dagen det er. For børn hedder priserne 60 og 85 kroner.

Et medlemskab koster 399 kroner om måneden. Børn og studerende får det billigere.

Jeg stikker grabberne ned i posen med kalk (det siger de gode, at man skal). Så finder jeg startgrebene og får fodfæste på de små knopper på væggen.

Allerede første gang, jeg skal flytte mig, kniber det. Jeg kan mærke en muskel under min fod, jeg ikke vidste fandtes. Tre forsøg og jeg må opgive.

Jeg er forpustet. Mine arme og især fingre har brug for pause. Så må det være de andres tur til at vise deres klatretalenter.

Bliver det for let med den lodrette væg, kan du tage en tur med hovedet nedad. Foto: Stig Dahlgren Atzen

Tranbjerg-MårsletLIVs journalist, Stig, og Martin Petersen selv tager et par hurtige ruter. De griber det an på en helt anden måde end jeg. De omtaler de farvede greb som ”problemer”.

- Det handler om problemløsning. Man skal regne ud, hvordan man kommer fra det ene punkt til det andet, siger Martin Petersen.

Jeg må erklære mig enig. Klatrevæggen og dens ruter volder mig i den grad ”problemer”.

Et alternativ til en tur i fitness

Min første tid som klatrer er ved at være ovre. Jeg har vel været på væggen i sammenlagt et minut eller to, men jeg kan sagtens mærke, at jeg har brugt mine arme.

Det føles lidt som om, jeg har været en tur i fitnesscenter. Martin Petersen lyser næsten op, da jeg fortæller ham det. For det er lige netop den føles, man gerne skal have.

- Vi sammenligner os med fitnesscentre. Men det er en anden måde at træne på. Det er lidt mere et eventyr, end at man skal løfte de samme kilo på samme måde som sidst.

Boulders har brugt mere end en million kroner på nye greb til det nye center. Foto: Stig Dahlgren Atzen

Hvis man alligevel har brug for lidt styrketræning til den del af kroppen, der ikke klager sig efter en tur på den orange rute, kan det også lade sig gøre. Klatrehallen har sit eget styrketræningsområde.

- Det er et større styrketræningsområde end i de andre centre i Aarhus. Der er især meget gulvplads, fordi mange medlemmer bruger styrketræningen og gulvet til at strække ud og lave opvarmningsøvelser, siger Martin Petersen.

Hvad bliver dommen over centeret?

Jeg er færdig med at klatre for denne gang. Jeg børster kalken af mit tøj og glæder mig over, at det lykkedes nå til toppen et par gange. Også selvom det var på de lettere ruter.

Jeg er godt underholdt, men da det er første gang, jeg ser en klatrehal indefra, er det svært for mig at give den nye hal en karakter.

Hobbyklatreren Stig fra Tranbjerg-MårsletLIV har løst ruter i de to øvrige centrer i Aarhus, og han kommer helt sikkert til at besøge Boulders i Højbjerg igen.

- Centret føles klart større end de andre centre - især centret i Aarhus C. Der er andre greb, end jeg har set indtil videre, og det gør, at det også er en ny oplevelse for mig, selvom jeg klatrer et par gange i ugen, for de nye greb giver nogle helt andre måder, man skal gribe klatreruterne an på.

- Det føles også, som om der er mere plads mellem ruterne, så man nemmere kan være flere i gang, uden at man kommer til at være i vejen for hinanden, siger Stig Dahlgren Atzen.

Tranbjerg har fået en danseskole, og den er allerede populær. Foto: Stig Atzen

Tranbjerg har fået en danseskole, og danselærer-Julie er mere erfaren end de fleste

Der er kommet en danseskole til Tranbjerg, og underviseren, 36-årige Julie Klara Mortensen fra Tranbjerg, har allerede undervist i 23 år og danset i 30 år. Hun har trænet elite-dansere, men det er ikke det, hun vil med danseskolen i Tranbjerg. 

I stedet vil hun bruge dans til at skabe fællesskaber blandt danserne og udvikle dansernes selvtillid, som hun selv har udviklet sin selvtillid gennem dans. Lokalerne på Kirketorvet 10 er desuden rigtig gode til at hygge før og efter danseundervisningen. 

Der er allerede flere fyldte hold, og der er mere end 100 tilmeldte. Alle, der har lyst til at danse kan være med, uanset hvilken alder man har. Man skal dog kunne gå, før man kan danse, understreger hun.

36-årige Julie Klara Mortensen fra Tranbjerg har undervist i dans i årtier, og hun vil hjælpe tranbjergensere i alle aldre med at danse deres selvtillid frem.

Det kan være en sårbar ting at svinge træbenet. Hvad nu, hvis man gør det helt forkert? Hvad nu, hvis det ser vildt dumt ud, og de andre begynder at grine af en?

Det er ikke bekymringer, man skal have hos Julie Klara Mortensen fra Tranbjerg, som har startet danseskolen Dansefeber, som kommer til at høre hjemme i bylivshuset Kirketorvet 10. Hendes danseskole er for alle mennesker i alle aldre.

Dans giver både fællesskab og personlig udvikling, fortæller danselæreren. Foto: Stig Atzen

- Man skal bare kunne gå, for at man kan være med. Der er selvfølgelig forskel på, hvordan man danser. For de små handler det meget om rytmik og motorik. Det kan godt være, at man danser nogle lidt langsommere danse, når man bliver ældre ned 60, men det er ikke nødvendigvis sådan. Man kan jo også bare tage en pause undervejs, hvis man lige skal have vejret, siger hun.

Hun ved, hvad hun snakker om. For selvom hun kun er 36 år, har hun lang erfaring med danseundervisning, eftersom hun debuterede som danselærer som 13-årig.

- Jeg har prøvet at træne eliten i en række år, og det var også sjovt at vinde danmarksmesterskaber og hele tiden kæmpe for at blive bedre og bedre. Men jeg vil også gerne træne nogle, hvor det handler om at hygge sig og dyrke det fællesskab, der er, fortæller hun.

Fællesskab og selvtillid

Selvom man ikke nødvendigvis danser med en partner, er der masser af fællesskab i at danse, understreger Julie Klara Mortensen:

- Man kan sagtens have en rigtig sjov oplevelse ud af, at det er lidt svært at ramme de rigtige bevægelser. Så griner man jo sammen. Det er en helt særlig måde at være sammen på, når man danser. Det er det bare.

Hun har boet i Tranbjerg i fem år, hun har fire børn og den ældste på 10 er helt vild med at danse. Foto: Stig Atzen

Det er ikke kun skæg og fællesskab, man får ud af at danse ifølge den erfarne danselærer. Man udvikler sig også personligt i takt med, at man bliver mere og mere tilpas i den ellers sårbare position, det kan være, at danse.

- Jeg har set nogle komme, hvor de prøvede at gemme sig i starten, men simpelthen fik en helt vildt god selvtillid. De gik fra at gemme sig bag de andre til at turde at danse foran folk. Det er noget, man kan tage med sig videre i livet, siger Julie Klara Mortensen og uddyber:

- Jeg bruger det selv. Jeg er faktisk også selv lidt genert, men jeg kan bruge den selvtillid, jeg får af at danse.

Fyldte hold

Hun er umiddelbart den eneste rendyrkede danselærer i Tranbjerg, og hun kan godt mærke, at der har været efterspørgsel på danseundervisning.

- Det er overvældende, hvor mange der har meldt sig til. Der er flere hold, som er fuldstændig fyldte. Især holdene for de lidt yngre børn har fået virkelig mange tilmeldinger, fortæller hun.

Der er indtil videre 108 tilmeldinger og 14 på venteliste. Seks ud ni hold er booket op.

Med sine 23 år som danseunderviser og 30 års erfaring som danser har Julie Klara Mortensen meget i sin danse-værktøjskasse. Foto: Stig Atzen

Rammerne for undervisningen er bylivshuset Kirketorvet 10. Det alsidige bylivshus har efterhånden fået mange anvendelser, men danseundervisningen er trods alt noget nyt.

- Jeg er jo nok vant til lidt større sale med spejle. Men det skal nok blive rigtig godt her - især fordi der er bedre muligheder for at hygge, end der er i en traditionel dansesal, smiler danselæreren.

På et halvt år vil man få kunder nok i butikken, siger ejeren af salonen. PR-foto

Dortes frisørsalon i Mårslet har været ledig i et år: Jeg kan ikke forstå det, for på et halvt år har man en fuld kundegruppe

Frisørsalonen på Hørretvej 26 har stået ledig længe, selvom man ifølge salonens ejer, Dorte Falengreen hurtigt vil kunne få en god forretning op at køre, fordi Mårslet mangler en frisør, og der er mange kunder at hente. 

Kunderne i Mårslet er ordentlige, lyder det fra Dorte Falengreen, og som en sidegevinst ved at klippe deres hår, lærer man mange i byen at kende. 

Hun har selv for travlt til at drive frisørsalonen, fordi hun koncentrerer sig fuldt ud om sine hårprodukt-virksomhed By Falengreen, og hun erkender, at hun ikke har været helt god nok til at reklamere for lokalerne, som er helt klare til, at en ny frisør flytter ind.

Dorte Falengreens frisørsalon på Hørretvej 26 har stået ledig i et år. Det kan hun ikke forstå, for der er rigtig gode muligheder for en god forretning, fastslår hun.

Det er de færreste frisører, som beder deres kunder om at finde et andet sted at blive klippet. Ikke desto mindre er det, hvad Dorte Falengreen, der har drevet Salon Soul i Mårslet i 15 år, har gjort.

Det er ikke fordi, hun ikke har lyst til at klippe sine kunder, men hun har slet og ret ikke tid. Hun bruger i stedet sin tid i udlandet, hvor hun sælger sine hårprodukter fra sit firma, By Falengreen.

- Jeg holdt i en periode åbent en dag om ugen, men jeg har ikke mulighed for det længere. Da jeg havde salonen fuld tid, var der et tidspunkt, hvor jeg måtte tage til USA i to måneder, og da jeg kom hjem, havde mine søde kunder fået langt hår. Jeg måtte simpelthen sige til dem efterhånden, at de burde finde et andet sted at blive klippet, siger hun.

Dorte Falengreen har ikke længere tid til at klippe hår, fordi hun rejser meget rundt i verden med sit hårprodukt-firma By Falengreen. Privatfoto

Mårslet mangler frisører

Salonen har stået ledig i cirka et år, siden de tidligere lejere flyttede ud af lokalerne, og Dorte Falengreen har for travlt med By Falengreen til, at hun selv kan føre saksen i lokalet. Hun er dog ikke i tvivl om, at lejere vil få meget ud af lokalerne:

- Jeg kan slet ikke forstå det. Hvis jeg stod i salonen fra 9-17, så ville jeg nok have en fuld kundegruppe på et halvt år. Det tænker jeg også, at lejere kan. Men det skal selvfølgelig være en dygtig frisør, som ved, hvad vedkommende laver, og ikke bare et 100-kroners-klip.

- Jeg har nok ikke været helt god nok til at reklamere for lokalerne, erkender hun.

Salonen har alt det inventar, man har brug for, så man kan bare gå i gang med at klippe, lyder det fra Dorte Falengreen. PR-foto

At man hurtigt vil være i stand til at opbygge en stærk kundekreds skyldes, at Mårslets ifølge sogn.dk 5.800 indbyggere mangler frisører, forklarer Dorte Falengreen:

- Frisørerne er flyttet ud af Mårslet, og der kommer flere og flere mennesker til. Mange bliver klippet et andet sted som for eksempel inde i Aarhus, fordi der ikke er frisører nok i Mårslet.

Lærer kundernes familier at kende

Kunderne i Mårslet er ifølge hende rigtig gode.

- Folk er helt vildt søde, og så er de ordentlige. De prøver ikke at prutte om prisen eller sådan noget, fortæller Dorte Falengreen, der gennem sine mange år som frisør både kender og holder af kunderne i Mårslet:

- Man lærer jo nærmest hele deres familie at kende. Det er også noget af det skønne ved at have en salon i Mårslet.

Tidligere har Dorte Falengreen i en årrække klippet hår på Hørretvej 26. PR-foto

Hendes frisørsalon står lige nu tom. Eller det vil sige, at der ikke er nogen frisør i salonen, men til gengæld er der alt det, en frisør vil få brug for, fortæller Dorte Falengreen.

- Der er to vaskestole, tre frisørstole, der er permanentstole og alt det, man skal bruge. Man kan faktisk bare flytte ind og så begynde at klippe med det samme, siger hun.


Tranbjerg-MårsletLIVs korte overblik. Illustration: Jysk Fynske Medier

Det skal du også vide: Tekniske undersøgelser af brand er færdige, og lokalplan skal snart for byrådet

Tekniske undersøgelser fandt ingen årsag til villabranden i Mårslet. Forvaltningen er færdige med at arbejde med lokalplan om 21 boliger ved Tingskov Allé i Tranbjerg - se, hvordan lokalplanen ifølge kommunen imødekommer og ikke kan imødekomme borgernes ønsker herunder.

Tekniske undersøgelser af brand er afsluttet

Ilden nåede at bryde gennem taget på villaen på Nymarks Allé. Foto: Stig Atzen

Onsdag 4. januar opstod der brand i en villa på Nymarks Allé i Mårslet. Branden blev slukket, før den fik fat i naboboligerne, og villaens beboere slap uskadt ud af branden. 

Man har sidenhen foretaget tekniske undersøgelser af branden, som ikke har været i stand til at fastslå, hvad der startede branden. 

Naboer til villaens beboere har siden branden samlet ind til ægteparret, hvis villa og inventar brændte op. Mårsletter har på sociale medier tilbudt alt fra 

Lokalplanforslag om 21 boliger snart for byrådet

Der går ikke længe, før byrådet tager stilling til det mulige byggeri af 21 boliger på Tingskov Allé. 9. januar var forslaget for magistraten, hvor det blev behandlet en sidste gang, før det kommer for byrådet.

Snart skal byrådet altså afgøre, om man skal vedtage byggeriet, om der skal ændres noget ved byggeriet, eller om der - mod forventning - slet ikke skal bygges, som flere naboer ellers har håbet. Læs om det her.

Lokalplanforslaget, byrådet skal tage stilling til kommer til stadig til at rumme 21 boliger, og lokalplanforslaget har ikke ændret sig fundamentalt efter høringsprocessen, hvor der ellers blev indgivet en del anmærkninger fra naboerne. Læs om det her.

I indstillingen til byrådet, skriver forvaltningen, at man har integreret følgende kommentarer fra borgerne. I nogle tilfælde kan integrationen ifølge Aarhus Kommune bestå i, at man forklarer tydeligere, hvad man allerede gjorde:

Borgere er bekymrede for, at beplantning i det nord-vestlige hjørne vil hindre udsigten mod syd. Dette er ifølge Aarhus Kommune delvist integreret i forslaget, hvor man ikke må beplante en del af området mellem den eksisterende sti og parcelhuse af hensyn til udsigten. Men det vil ikke være muligt at fastholde udsigten helt fra det nordvestlige hjørne på grund af de nye boliger og tilhørende haver.

Indkigsgener fra højen i området bekymrer borgerne. Ifølge Aarhus Kommune vil man etablere en zone mellem bakketoppen og husene, hvor der vil være buske. Det skal afskærme haverne fra indkig.

De nordlige boliger i to etager vil give indkigsgener. Generelle bekymringer for indkigsgener. Aarhus Kommune skriver, at man placerer boligerne med 2,5 meter til skel, og at højden vil passe med afstanden til skel, så der bliver færrest mulige indkigsgener. Derudover fremhæver man, at man har fjernet 3 grunde mod nord, og at de to nordligste grunde kun må være i ét plan.

Naboerne har et ønske om sammenhæng mellem arkitekturen. Ifølge Aarhus Kommune er der stillet krav til boligernes ydre udtryk, placering og omfang, som gør, at det passer godt ind i området.

De kommentarer, man ikke integrerer i indstillingen er som følger:

Placeringen af boligerne: Man ønsker, at man skal bygge andre steder end området på Tingskov Allé. Her henviser forvaltningen til, at borgere i forbindelse med planstrategioplægget i 2017 pegede på området ved Tingskov Allé som et, der kunne udbygges.

Man ønsker andre boligtyper, som bedre henvender sig til gangbesværede og/eller leje- og andelsboliger. Aarhus Kommune mener ikke, at området er stor nok til at lave så mange forskellige boligtyper og henviser til, at der er interesse i de valgte parcelhuse.

Der har været et ønske om et fælleshus. Det vurderer Aarhus Kommune ikke som værende rentabelt, fordi der er for få huse. Derudover henviser man til, at nogen skal drive fælleshuset.

Der er bekymringer for trafikken i området, som vil blive endnu tættere af, at der kommer flere boliger til. Borgere har givet udtryk for, at de ønsker 40-km/t-zone på Tingskov Allé. Aarhus Kommune vurderer ikke, at de 21 boliger vil få udslagsgivende betydning for trafikken og bemærker, at man ikke laver 40-km/t-zone i forbindelse med, at man laver en lokalplan.

Borgere ønsker en bro eller tunnel over Tingskov Allé frem for det etablerede helleanlæg. Aarhus Kommune henviser til, at man etablerede helleanlægget efter borgerne og fællesrådets ønsker.