Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Tranbjerg-MårsletLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

På en bestemt vej i Tranbjerg er mange bilister røget i fotofælden. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Her fanger fotovognen fartsynderne i lokalområdet

Kære læser

De værste penge at betale, er de penge, man ikke får noget ud af. Fartbøder er en særlig frustrerende regning at få, fordi man oftest sidder tilbage med en følelse af, at man kunne have brugt bødepengene på alt mulig andet.

Ikke desto mindre tjener fartbøderne det formål, at fordi vi helst vil undgå at skulle betale til bødekassen, så holder vi farten nede. Fart er indiskutabelt medvirkende til, at flere end nødvendigt mister livet i trafikken. 42 procent af de mennesker, der mister livet i trafikken, ville kunne reddes, hvis fartgrænserne var overholdt, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Ikke desto mindre har mange svært ved at overholde fartgrænserne. Jeg har selv skullet punge ud til en enkelt fartbøde i mine yngre dage. Ærgerlige penge at skulle af med. Særligt i Tranbjerg på én bestemt vej er mange røget i fartfælden i 2021. Vejen er dog ikke det eneste sted, hvor farten er for høj, lyder det fra fællesrådet.

I Mårslet er historien til gengæld den helt modsatte. Her er der ikke uddelt fartbøder i næsten to år, viser Østjyllands Politis egen opgørelse, som Tranbjerg-MårsletLIV har søgt aktindsigt i. Politiet selv siger, at de har været lige så meget ude, men at der over hele linjen bliver kørt pænere i 2022 end i 2021. Læs mere om det i artiklen herunder.

Vi tager i nyhedsbrevet desuden hul på endnu en fortælling om et menneske, der bo i almen bolig i Mårslet. Hun gør det ikke, fordi det er billigt, men fordi hun elsker mangfoldigheden, der følger med de almene boliger.

Jeg håber, I vil komme med indenfor hos Hanne Marklund og lære hende bedre at kende. Der kommer flere som hende til Mårslet i fremtiden, og hun kan godt føle, at man kan blive mødt med fordomme i Mårslet, når man bor i Almen bolig i Mårslet.

Rigtig god weekend. Tak for din tid. Husk at hive fat i mig, hvis du har noget, du synes, trænger til en journalistisk behandling. Jeg er klar og ivrig efter at fortælle om det væsentlige i lokalområdet. Fang mig på telefonnummer 42 18 97 24 eller email stdat@tranbjerg-maarsletliv.dk.

Billede af Stig Atzen
Billede af skribentens underskrift Stig Atzen Journalist
Fotovogn på Vestbirkvej i Vestbirk, ved efterskolen. ATK, Fartmåling, politi, kontrol, trafik, bøde, fartkontrol, trafikkontrol. Torsdag 12. august. Foto: Mads Dalegaard

Se, hvor bilisterne blitzes: En vej i Tranbjerg stritter ud - Mårslets trafikanter får ros

I 2021 blev 58 bilister blitzet på Grønløkke Allé i Tranbjerg. Indtil videre i år er der ifølge tal fra Østjyllands Politi kun blevet taget 8 bilister på samme vej. Politiet mener, at det skyldes, at folk kører pænere i år, for de har ifølge dem selv ikke været mindre ude med fotovognen. 

Tranbjerg Fællesråd oplever, at rigtig mange kører for stærkt på Grønløkke Allé. Det giver farlige situationer, fordi skolebørn bliver sat af med bussen, når de skal over på Tranbjergskolens udskolings-afdeling. Samtidig er der udkørsel fra eksempelvis Børupvej i Tranbjerg, hvilket kan give farlige situationer, når bilisterne kører hurtigt på Grønløkke Allé hele vejen hen til krydset med Landevejen. Ifølge fællesrådet ville man opleve det samme på Tingskov Allé, hvis man stillede en fotovogn op. 

I Mårslet er ingen blevet taget i 2021 eller 2022. Thorkild Tosti Clausen, der er formand for Mårslet Fællesråds trafikudvalg tror, det handler om, at trafikanterne i Mårslet, både de gående, cyklende og kørende, slet og ret følger reglerne og kører pænt. Det er i hvert fald hans oplevelse. Han henviser til, at hvis årsagen til ingen bøder er, at politiet ikke har været i Mårslet, så har de ikke været der, fordi der har været et billede af, at trafikanterne i Mårslet kører pænt.

Grønløkke Allé er i særklasse det sted i Tranbjerg, hvor flest får fartbøder, og ifølge fællesrådet kunne man med fordel skrue ned for, hvor stærkt man må køre på vejen. I Mårslet er der siden 2021 ikke uddelt nogle bøder, og formanden for Mårslet Fællesråds trafikudvalg roser byens trafikanter.

Hele 58 bilister blev blitzet i 2021 på Grønløkke Allé. I år er det indtil videre ikke nær så mange, viser tal fra en aktindsigt for Tranbjerg-MårsletLIV hos Østjyllands Politi. Politiet mener, at folk generelt kører pænere i år.

Tallene viser samtidig, at der ikke er blevet blitzet nogen i Mårslet. Det vender vi tilbage til længere nede i artiklen med formanden for trafikudvalget i Mårslet Fællesråd.

Se, hvor mange der er blevet taget i Tranbjerg i 2021 og indtil videre i 2022 i tabellen herunder.

Fællesråd foreslår lavere hastighed

Formanden for Tranbjerg Fællesråd, Helle Søby Degn er ikke overrasket over, at der er uddelt mange fartbøder på Grønløkke Allé.

- Der er enormt mange, som kører for stærkt på Grønløkke Allé. Jeg tænker, at det blandet andet er, fordi det er en gennemkørselsvej, siger hun og foreslår en ændring af vejens fartgrænse på 60 kilometer i timen, siger hun og fortsætter:

- Nu var vi i fællesrådet ikke særligt meget inde over 40-km/t-zonen, men jeg forestiller mig, at man kunne sætte fartgrænsen ned, uden at det behøver være med fartbump sådan noget. Det er jo en del af bybilledet, men man må køre 60 kilometer i timen næsten helt hen til krydset.

Fartbegrænsningen på 60 kilometer i timen på Grønløkke Allé kunne man godt sætte ned, foreslår Helle Søby Degn. Foto: Stig Atzen

Grønløkke Allé huser Tranbjergskolens udskolingsafdeling, hvor eleverne fra 6. til 10. klasse går.

- Der er jo en tunnel, man kan bruge til at krydse vejen, men det er langt fra alle børn, bruger tunnelen, når de står af bussen og skal over til skolen. Der kommer en del farlige situationer. Også for dem, der kører ud fra Børupvej siger fællesrådsformanden, som ikke tror, det er det eneste sted, man vil kunne finde mange fartsyndere i Tranbjerg.

- Jeg tror, man vil se det samme billede på Tingskov Allé, hvis man kørte fotovognen derud. Jeg tror også, at årsagen til, at der er så få på Grønløkke Allé i år, er, at de ikke har været helt så meget ude at lave fartkontroller, konstaterer hun.

Havde man sat en fotovogn op på Tingskov Allé, ville resultatet ligne Grønløkke Allé, tror Helle Søby Degn. Foto: Stig Atzen

Roser til Mårslets trafikanter

Østjyllands Politi har ifølge egne tal ikke registreret en eneste fartovertrædelse i Mårslet. Formanden for Mårslet Fællesråds trafikudvalg, Thorkild Tosti Clausen roser Mårslets trafikanter.

- Jeg tror altid, at nogle vil opleve, at nogen kører for stærkt. Sådan er det også i Mårslet. Men min egen erfaring, siden jeg flyttede til i 1977, er, at det er et klart fåtal, som kører for stærkt. Derfor mener jeg heller ikke nødvendigvis, at fartbumpene og 40-km/t-zonen i Mårslet er den rigtige løsning. Det er en kollektiv straf mod et klart fåtal af trafikanter, siger han.

Thorkild Tosti Clausen mener ikke nødvendigvis, at Mårslets mange fartbump i 40-km/t-zonen er den rigtige løsning. Foto: Stig Atzen

Få fartbøder betyder ikke entydigt, at trafikanterne i et område overholder fartgrænsen til punkt og prikke. Det kan også betyde, at politiet ikke kontrollerer ofte i i Mårslet. Samtidig kommer fartkontroller ofte på baggrund af, at politiet kigger på uheldstal og reagerer på tip fra borgere, som generes af høj hastighed i deres nærområde.

- Hvis politiet ikke har været her ofte, kan det derfor også være et udtryk for, at det ikke har været nødvendigt. Det kan være, fordi der er et billede af, at bilister, cyklister og gående i Mårslet, som alle har et ansvar for trafiksikkerheden i Mårslet, er gode til at færdes i byen, forklarer Thorkild Tosti Clausen.

Færre indtil videre i år i Tranbjerg

Ved udgangen af september i år, er der uddelt langt færre fartbøder, end der blev i 2021. Her er der indtil videre kun blevet blitzet otte bilister på Grønløkke Allé. Det skal selvfølgelig siges, at tallene ikke kan sammenlignes, fordi tallene for 2022 ikke medregner oktober, november og december.

Ifølge politikommissær ved Østjyllands Politis færdselsafdeling, Lars Bisgaard, har man ikke været mindre ude at patruljere i Aarhus Kommune, end man var sidste år.

- Hvis der er markant færre fartbøder, tyder det jo på, at vores arbejde har en effekt, siger han, inden han nuancerer:

-Jeg ved også, at jeg selv kører markant langsommere for at spare brændstof. Politiet vil gerne tage hele æren for, at vores indsats virker, men det ville også være utroværdigt at gøre. Jeg tror rent faktisk, at man kører langsommere generelt for at spare lidt på benzinen. På grund af de høje priser. Jeg har en mistanke om, at det også er en årsag.

Selvom der har været lige så mange foto-kontroller som sidste år i hele kommunen, betyder det ikke, at man har været lige så meget ude på Grønløkke Allé, som man var sidste år.

Såfremt man ønsker at få en fotovogn ud at kontrollere hastigheden på bilister i ens nærområde, skal man ifølge Lars Bisgaard bestille en kontrol på politiets hjemmeside.

- Det er man velkommen til. Man skal selvfølgelig kvalificere det en smule, og alle dem, der skriver, bliver ringet op, og så spørger vi ind til det, og på den måde finder vi ud af, hvad der giver mest mening. Vi kan ikke holde i bunden af en villavej, det kan ikke lade sig gøre, men vi vil gerne gøre noget, for at sikkerheden bliver større i trafikken, siger han.

Hanne Thirup Fahl kan finde på at spille klaver, når hun øver sig, men ikke når hun står på scenen. Foto: Stig Atzen

Hanne fra Mårslet arrangerer koncerter på livet løs, så byen kan synge og spille sammen

Hanne Thirup Fahl fra Mårslet arrangerer koncerter i Giber Ås naturskønne omgivelser, hun arrangerer fyraftenskoncerter i Mårslet, og hun sørger for, at der er Open Mic i Mårslet, hvor kunstnere kan prøve sig af, og unge mennesker kan give talentet et skud. 

Nogle ville måske blive udkørt af at arrangere så meget, men Hanne Fahl synes, det er sjovt at føre sine idéer ud i livet. Samtidig lever og ånder hun for musikken, og hun spiller selv. 

Det var dog først, da hun tog til England, at hun begyndte at spille for et publikum. Den engelske musikkultur forsøger hun at genskabe den engelske musikkultur, hvor man er fælles om musikken i Mårslet. 

Den lokale kunstner Asbjørn Hvelplund er som Mårslet-borger begejstret over, at man tilføjer musikken til rækken af stærke fællesskaber i Mårslet. Han er som musiker med til Hanne Thirup Fahls fyraftenskoncerter, som han håber, fortsætter den gode start.

Hanne Thirup Fahl oplevede den engelske musikkultur, og hvordan den fordrer fællesskab om sang og melodi. Nu forsøger hun ihærdig at skabe en stærk kultur i Mårslet.

Få mennesker besidder den samme ihærdighed som Hanne Thirup Fahl, når det kommer til at stable nye musikarrangementer på benene.

Utrætteligt har hun stablet open-mic arrangementer på benene, hun har arrangeret fyraftenskoncerter, og hun er en del af Giber Å Kulturdage, som laver kulturarrangementer i Giber Ås naturskønne omgivelser.

Det kan næsten synes som et fuldtidsjob at stå for tre selvstændige og tilbagevendende musikarrangementer. Men ikke for en musikelskende mårslette som Hanne Thirup Fahl.

Her er de kommende fyraftenskoncerter og andre arrangementer, Hanne Thirup Fahl arrangerer.

Fyraftenskoncerter:

25. november: Verdens Sidste Idé. Poetisk pop med luftig trompet. 

27. januar: Sylfide . Nordisk folkemusik i moderne produktion.

24. februar: Asmussens Kvartet. Stemningsfuld, akustisk cafémusik

24. marts: Touch of Shadows. Klassikerne fra Shadows og Cliff Richards. 

28. april: Waterfahl. Indie-folk, blues og pop i Nordicana-indpakning. Hanne Fahl er med i Waterfahl. 

26. maj: Midnight in Paris. Jazz fra 20ernes paris. 

Open Mic:

Næste Open Mic-arrangement er 5. december i Folkehuset klokken 19.30. 

Musik ved Giber Å:

Sammen med Ole Jakobsen og Jan Delholm arrangerede Hanne Fahl i 2022 kultur langs Giber Å med støtte fra Music City Aarhus. Læs om det her. De håber at fortsætte i 2023 med kontingent fra foreningens medlemmer og fondsstøtte. 

- Jeg synes bare, det er sjovt. Jeg er fyldt med en masse idéer, og når jeg selv står for det, så kan jeg selv være med til at bestemme, hvordan det skal føres ud i livet. Min mand er så rigtig god til at være fornuftig og sige, at jeg måske skal passe på med at starte mere, end jeg allerede har, smiler hun.

Udover at være en nærmest utrættelig arrangør, er musik hendes store lidenskab. Derfor bruger hun sin energi på musikalske indslag i Mårslet.

- Musik er min passion. Jeg elsker at lytte til musik, og jeg elsker at lave musik, forklarer hun.

Engelsk genklang

Hun flyttede egentlig til Mårslet i 1999 med sin mand og stiftede familie. I 2008 åbnede en mulighed for at flytte til England og undervise på en Europaskole. Familien flyttede til det engelske, og her gav den engelske musikkultur genklang hos Hanne Thirup Fahl.

Hanne Thirup Fahl flyttede til England og boede der i 13 år, inden hun vendte hjem med smag for den engelske musikkultur. Foto: Stig Atzen

- I England er der en langt større kultur i, at man tager ud og spiller musik. Jeg havde aldrig selv spillet ude, selvom jeg havde sunget, da jeg tog derover. Men vi blev en del af kulturen. Det var på den måde, vi lærte englænderne at kende og skabte os et stærkt netværk, da vi boede i landet, siger Hanne Thirup Fahl og fastslår:

- Jeg håber lidt, at jeg kan være med til at skabe et lignende fællesskab om musikken i Mårslet.

Mere at samles om

Ifølge Hanne Thirup Fahl har Mårslet allerede andre ting at være fælles om. Aktører som TMG, Mårslet Kirke og Mårslets Grønne Spejdere sørger på hver sin vis for, at menneskerne i lokalområdet kan mødes. Hun ønsker bare at tilføre Mårslet endnu mere at være fælles om og på en anden måde.

- Når vi synger sammen og lytter sammen, så er vi også sammen. Når det sker her i Mårslet, er det på en anden måde, end hvis vi tager Letbanen ind til en koncert i musikhuset, fortæller hun.

- Jeg håber, at det på sigt kan være sådan, at der måske hver mandag er et tilbud om et musikarrangement, man kan deltage i, hvis man har lyst eller brug for at komme lidt ud, siger Hanne Fahl og tilføjer:

- At man tager til fyraftenskoncerter, fordi man gerne vil lytte til god musik med folk, man kender fra lokalområdet eller måske være sammen om at få nye indtryk fra noget musik, man ikke har hørt så meget af. Det er også noget, man kan være fælles om, uddyber Hanne Thirup Fahl.

Det er blandt andet i Folkehuset Mårslet, at Hanne Thirup Fahl arrangerer sine begivenheder.. Foto: Stig Atzen

Også Mårslets musikere kan forhåbentlig nyde godt af en stærkere, lokal musikscene.

- Jeg har for eksempel allerede mødt nogle forskellige mennesker rundt omkring i byen, som spiller bestemte instrumenter. Det betyder, at jeg så ved, hvem jeg kan kontakte, hvis jeg ønsker at spille en bestemt form for musik, eller måske gerne vil udvikle noget nyt sammen med andre kunstnere, siger Hanne Thirup Fahl.

Mellemrubrik

Asbjørn Hvelplund bor i Mårslet og spiller i bandet Verdens Sidste Idé. Han er begejstret over Hanne Thiup Fahls initiativer.

- Som beboer her i Mårslet, er jeg forfærdeligt glad for, at hun tager initiativet, og at vi kan få den slags kultur i byen. Der er et stærkt foreningsliv her i Mårslet, men det har handlet om andre ting. Jeg er ikke i tvivl om, at vi er mange, som gerne vil samles om musikken, siger han.

Asbjørn Hvelplund bor i Mårslet og er musiker i bandet Verdens Sidste Idé. PR-foto.

Han mødte selv Hanne Fahl til et jazz-arrangement i Mårslet. Her talte de om hendes initiativer, og Asbjørn Hvelplund tilbød at spille til et af hendes fyraftensarrangementer.

- Jeg håber, at jeg kan være med til at give det her en god start. Det har det jo egentlig allerede fået - det første arrangement blev udsolgt. Det, synes jeg, er meget imponerende.

- Folk kommenterer altid på, at jeg har sådan et apparat her i min indgang, men jeg kan ikke stå for den, siger Hanne Marklund om sin farverige lampe. Den stammer fra en butiksrenovering i Berlin, hvor den blev tilovers. Foto: Stig Atzen

Hanne har valgt at bo i almen bolig, fordi hun elsker mangfoldigheden, der følger med

Hanne Marklund bor i almen bolig på Visbjerg Hegn, fordi hun elsker mangfoldigheden, der følger med. 

- Her bor mennesker fra alle samfundslag. Der er unge og gamle, der er børnefamilier og enlige, og der er folk i høje stillinger og folk, som ikke arbejder, siger hun.

De nye perspektiver er ifølge hende en berigelse, og hun nyder fællesskabet omkring hinandens forskelligheder, når hun bevæger sig rundt blandt Visbjerg Hegns almene boliger.

Hun synes, at Mårslet kunne få meget ud af, at der kommer flere almene boliger til, og at der kommer endnu flere forskellige perspektiver til byen. Hun oplever nogle gange, at man bliver mødt med fordomme, når man bor i almen bolig i Mårslet. Det er der ingen grund til ifølge hende. 

- Når man møder folk, lader det lidt til, at de tror, at almene boliger er sådan nogle sociale boligbyggerier. Det er det altså ikke. Jeg tror, folk har nogle fordomme om, hvem der bor i almene boliger, men i virkeligheden er der jo ikke én fordom, der passer, for vi er så forskellige, fortæller Hanne Marklund.

Stor mangfoldighed blandt beboerne i Visbjerg Hegn er grunden til, at Hanne Marklund har valgt at bo i den almene boligforening. Hun mener, at mangfoldighed og nye perspektiver er godt, og at det også kan gavne Mårslet som by med mere forskellighed.

Hanne Marklund fra Mårslet har valgt at bo i almen bolig, fordi hun synes boligformen er fantastisk. Så nemt kan det siges, og sådan siger hun selv.

Hun bor ikke i almen bolig på Visbjerg Hegn i Mårslet på sit 11. år, fordi det er billigt. Ifølge hende er det faktisk ikke billigere, end det er at bo andre steder. Hun bor her, fordi hun nyder de forskellige mennesker, som også bor i afdelingen.

Visbjerg Hegn

I den almene boligafdeling på Visbjerg Hegn er der 82 boliger. Boligerne er i tre forskellige størrelser. 

Man kan bo i en 2-værelses almen bolig på 62 kvadratmeter til 6399 kroner i måneden. 

Den mellemste bolig er en 3-værelsesbolig på 85 kvadratmeter. Den boligtype koster 8509 kroner i måneden.

De største boliger er 4-værelser store og har et areal på 98 kvadratmeter. Disse boliger koster 9839 kroner månedligt. 

- Her bor mennesker fra alle samfundslag. Der er unge og gamle, der er børnefamilier og enlige, og der er folk i høje stillinger og folk, som ikke arbejder, siger hun.

Hanne Marklund bruger mindst én time om dagen på at gøre sig klogere. Gerne om morgenen, mens hun drikker kaffe. Foto: Stig Atzen

Mennesker, som er anderledes og tænker anderledes end en selv, er ifølge Hanne Marklund en gevinst. Hun bruger mindst én time om morgenen på at gøre sig selv klogere ved at bladre i avis, læse bøger eller andet. Hendes bugnende bogreoler er et klart alibi. Hanne Marklund stopper aldrig med at lære, og andre menneskers indgang til ting kan være lige så lærerige som faglitteratur.

- Jeg synes, nye perspektiver er spændende. Der er mennesker, som ser helt anderledes på ting, end man selv gør. Det, synes jeg, man kan lære meget af. Jeg møder så mange, som har en helt anden opfattelse af ting, fordi de måske er fra en yngre generation,  siger hun og konkluderer:

- Vi er mange forskellige mennesker på forskellige steder i livet.

Hanne Marklunds to børn, Ane og Ulrik, rejste sammen til Canada i 1986. Hanne Marklund holdt jul med børnene, og de kørte rundt i det nordvestlige USA, hvor hun købte baseballhandsken med hjem som souvenir. Foto: Stig Atzen

Samlet om forskellighed

Forskelligheden og de nye perspektiver kommer i følge beboeren i Visbjerg Hegn ikke på bekostning af fællesskabet i den almene boligforening. For selvom der er mange forskellige mennesker med forskellige livshistorier og forskellige perspektiver, har de alle én ting til fælles: De bor på Visbjerg Hegn.

Uret har Hanne Marklund fået af sin søn, der er uddannet fotograf i blandt andet England. Han købte uret på en fotoopgave. Foto: Stig Atzen

- Jeg kan jo bare gå udenfor, hvis jeg savner fællesskab. Vi møder hinanden med et smil, og man kan sagtens få en snak sammen. Der er et fællesskab på den måde, uden at man forcerer det ned over stedet, siger hun.

Mellem boligerne på Visbjerg Hegn er der rigeligt med plads til en gåtur, hvor man kan snakke med sine naboer. Foto: Stig Atzen

Fællesskabet bliver ikke kun udlevet, når man mødes på gåture rundtomkring i afdelingen, fortæller Hanne Marklund.

- Vi har aktiviteter i fælleshuset og i vores fælleshave, som vi også bruger til at samles i om sommeren, siger hun.

I Visbjerg Hegns fælleshave arbejder man med "Vild med Vilje", som skal sørge for, at insekterne har det godt. Foto: Stig Atzen

Mere mangfoldigt Mårslet

Hanne Marklund kunne godt tænke sig, at mangfoldigheden fra Visbjerg Hegn og andre almene boligforeninger blev en større de af bybilledet i Mårslet.

- Jeg tror, det vil give mere liv i Mårslet. Du vil få nogle nye oplevelser, når du taler med andre mennesker, ligesom du får nye oplevelser, når du besøger nye steder, siger Hanne Marklund.

Samovaren er en gave fra Hanne Marklunds bedstefar, der var hestehandler og rejste rundt i blandt andet det nordlige Polen og opkøbte heste. Foto: Stig Atzen

Hun oplever, at det ikke er alle i Mårslet, som deler hendes begejstring for, hvad almene boliger byder på af mangfoldighed. I stedet oplever hun, at nogle har en opfattelse af, at borgerne fra de almene boliger er en form for andenrangsborgere.


Det skal du også vide i Tranbjerg og Mårslet. Illustration: Jysk Fynske Medier

Det skal du også vide: Hele Giber Ringvej åbner snart

I dagens korte overblik kigger vi blandt andet på Giber Ringvej, hvor der skal løbes, inden der bliver kørt.

Resten af Giber Ringvej åbner 7. december klokken 13

Næste etape af Giber Ringvej er klar 7. december. Foto: Stig Atzen

Sidste del af Giber Ringvej åbner onsdag 7. december klokken 13. Det bekræfter projektleder ved Aarhus Kommune, Carsten Thomsen, overfor Tranbjerg-MårsletLIV. Han løfter samtidig sløret for, at der vil være et arrangement i forbindelse med åbningen. 

- Det er det største anlægsprojekt i Aarhus Kommunes historie, så der vil være en markering i forbindelse med åbningen. Hvordan det vil blive markeret, kan jeg ikke sige endnu, siger han. 

Han glæder sig over, at projektet er ved at være kørt i mål. Projektlederen har i forbindelse med sine mange besigtigelser kørt mange ture på Giber Ringvej, men når resten af vejen åbner, bliver han ikke den første til at køre på den officielt åbnede vej. 

- Det bliver nogle andre, som får lov til det, men jeg ved ikke endnu, hvem der bliver de første til at køre på vejen, siger Carsten Thomsen.

På sociale medier har der i løbet af november været diskuteret, hvorvidt man må cykle på Giber Ringvej. Her er der klar besked fra projektlederen: 

- Man skal følge anvisningerne, og vi anviser cyklisterne til ikke at køre på vejen. Det skal man ikke.

Løb på Ringvejen, før den er køreklar

Du kan komme ud at bruge løbeskoene på Giber Ringvej senere i november. Genrefoto: Pexels

TMG Gå og Løb, Tranbjerg Løber og BMI Løb & Motion arrangerer 27. november løb på Giber Ringvej. Løbet begynder klokken 10 fra vestsiden af det sted, hvor Giber Ringvej krydser Oddervej. Løbet starter klokken 10. 

Man kan vælge mellem 7 kilometer, 14 kilometer eller halvmaraton som løber, men man kan også vælge at gå 7 kilometer, hvis man vil. Ruten er på asfalt, fordi man løber og går på vejstrækningen. 

Prisen for at være med er 90 kroner uanset, hvor langt man vælger at løbe. Der er væskedepot, tidstagning med chip, medaljer, goodiebags og diplom med i prisen, og så er det sandsynligvis første og sidste chance for at løbe på Giber Ringvej, da den åbner 7. december. 

Godt salg i Tranbjerg Børnenes Venners julekalender

Der er næsten udsolgt på Tranbjerg Børnenes Venners julekalender. PR-foto.

Tranbjerg Børnenes Venner havde 450 julekalendere til salg, og de er næsten udsolgt allerede, fortæller formand Helle Søby Degn til Tranbjerg-MårsletLIV

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for samvær, læring og leg på legepladser og uderum i byen og flere arrangementer for børnene i byen. 

Se søskende-kunstneres udstilling

Kirsten Nørskov Greibe fra Mårslet og hendes bror udstiller på Ved Kirken 6 i november. Du kan læse om søskende-kunstnerne her

De udstiller på følgende datoer: 

18. november kl. 16-20.

19. november kl. 10-16.

20. november kl. 10-16.

25. november kl. 16-20.

26. november kl. 10-16.

27. november kl. 10-16.