Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Tranbjerg-MårsletLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Da Tranbjerg-MårsletLIV besigtigede vejen i september, var den ikke just egnet til at køre ræs på. Ja, på den ikke-åbnede del af vejen, var det svært nok at cykle. Foto: Stig Atzen

'Ualmindeligt dumt' at køre ræs på uåbnet Giber Ringvej-stykke

Kære læser

Som du måske kan huske, var jeg i september ude på besigtigelse af Giber Ringvej. Hele vejen blev tilbagelagt på min cykel med et kamera på styret. Jeg skal hilse og sige, at jeg var både svedig og forpustet efter turen, og der var flere steder, hvor jeg måtte trække cyklen, fordi vejen ikke var til at cykle på endnu.

Men vejarbejdet skrider frem, og som du kan læse i første artikel neden for, går der ikke længe, inden næste og sidste etape af Ringvejen åbner. Indtil da er vejen dog en byggeplads og i sagens natur ikke beregnet til at køre på for spændte privatbilister.

Det lader dog til, at en bilist ikke helt kunne tilskrive sig den holdning. Vedkommende buldrede i hvert fald tirsdag aften gennem det uåbnede stykke af Giber Ringvej, noget som Carsten Thomsen, der er tovholder på anlægsprojektet, kalder for 'ualmindeligt dumt' at gøre. Der er nemlig tjærestof og materiel, som sandsynligvis har været hård ved bilistens bil.

Derudover regner man først med, at man kan løbe på vejen i slutningen af november, når lokale idrætsforeninger arrangerer løb. Men selv da mangler der asfalt, før man kan bruge vejen som bilist.

Opfordringen herfra lyder, at man bør passe på infrastrukturen. Det er det, der binder vores hverdag sammen, og derfor må vi følge de regler, der er for infrastrukturen i vores områder. Ellers må vi ændre det ved at tage fat i fællesrådene. Du kan i dagens nyhedsbrev læse om, hvilke projekter, fællesrådene arbejder med for tiden.

Jeg bruger i hvert fald flittigt infrastrukturen i både Tranbjerg og Mårslet, og selvom jeg også er spændt på næste del af Giber Ringvej, venter jeg med at færdes på den, til jeg får lov. Men jeg har stadig tænkt mig at bringe de væsentlige historier om vejen, infrastrukturen og det, der rører på sig i dit lokalområde.

P.S:

Som du måske har opdaget, så er Tranbjerg-MårsletLIV blevet et betalingsmedie, og hvis du ikke allerede har tegnet et abonnement, vil vi rigtig gerne have dig med på holdet.

Som abonnent får du adgang til alle vores artikler, ligesom du ugentligt modtager nyhedsbreve om det vigtigste fra dit lokalområde.

Du kan tilmelde dig som abonnent her.

Og hvis du lige vil se os lidt an først, kan du fortsat modtage selve nyhedsbrevet ganske kvit og frit.

God læselyst.

Husk at hive fat i mig, hvis du har fået nys om noget, dine naboer fortjener at blive klogere på. Det gør du på telefonnummer 42 18 97 24 eller email stdat@tranbjerg-maarsletliv.dk. Vi tales ved.

Billede af Stig Atzen
Billede af skribentens underskrift Stig Atzen Journalist
Der er asfalt på strækningen, men det betyder ikke, at den er klar til at køre på. Foto: Stig Atzen

'Ualmindeligt dum' færdsel fanget på video: Ræser afsted om natten på Giber Ringvej, men vejstykket er først klar om mere end en måned

Tirsdag aften drønede en bilist i meget hurtig fart gennem det endnu uåbnede stykke af Giber Ringvej ved Nymarksvej syd for Mårslet. Giber Ringvejs tovholder er rystet over, at man begiver sig ud på sådan en køretur, da vejen stadig er en byggeplads. 
Han tvivler på, at den ulovlige køretur har været det værd, fordi vejen stadig slet ikke er beregnet til at køre så hurtigt, og han tror, at køretøjet har taget skade af at blæse gennem byggepladsen. 
Vejen vil først være klar i den første halvdel af december, vurderer tovholderen, som dog understreger, at det er med forbehold for ændringer.

En bilist buldrede tirsdag aften gennem et ikke-åbnet stykke af Giber Ringvej. Tovholderen på vejen kalder det ualmindeligt dumt og tvivler på, at bilistens køretøj er sluppet fra ulovligheden uden skader. Han løfter samtidig sløret for, hvornår vi kan vente at bruge næste stykke af Giber Ringvej.

Der er mange, som har ventet længe på at køre på Giber Ringvej. Nok er første etape mellem Tranbjerg og Hasselager taget i brug, men fra Tranbjerg til Beder, er vejen endnu ikke klar til at blive kørt på.

Det har dog tilsyneladende ikke stoppet en bilist, som tirsdag aften blev filmet kørende syd for Mårslet ved overgangen på Nymarksvej. Bilisten kørte ikke bare på den ufærdige vej. Vedkommende ræsede afsted. Se selv i videoen her, som Christian Bengtson fangede, da han gik tur med sin hund tirsdag aften.

Vi har ringet rundt til flere naboer, som bor i området, og de fortæller, at der er tale om et enkeltstående tilfælde og ikke en gentagende hændelse.

Jeg regner ikke med, at vi er i slutningen af december, før næste stykke er klar.

Carsten Thomsen, tovholder på Giber Ringvej

Det ville umiddelbart også være en dårlig idé at gøre til sin nye hobby.

Ualmindeligt dumt

Projektleder for Giber Ringvej, Carsten Thomsen, har også set videoen. Han er ikke just imponeret over, at en bilist har fået en idé om at give den gas på vejen, som endnu ikke er anlagt.

- Det er ualmindeligt dumt. Det synes jeg godt nok. Ja, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige, andet end at det er fuldstændig vanvittigt, siger tovholderen på Giber Ringvej.

Han er selv af til ude at besigtige byggearbejdet i sin bil, og når han gør det, går det relativt langsomt. Derfor kan han slet ikke forstå, hvorfor bilisten har fået en idé om at køre så hurtigt på vejen. Især fordi det stadig er en byggeplads på det stykke.

- Jeg gad godt se, hvordan bilistens køretøj ser ud i dag. Der er stadig meget tjærestof og materiel på vejen, som jeg ikke kan tro, at vedkommendes bil har haft godt af at køre igennem, siger Carsten Thomsen.

Vejen først klar til december

Der er ikke umiddelbart meldinger om, at kørslen skulle have forårsaget skader på noget af byggepladsens materiel.

- Man laver jo en vej for at køre på den, men det betyder ikke, at den er klar til at tage i brug endnu. Langt fra, siger Carsten Thomsen.

I slutningen af november, bliver der afviklet et løb på vejen, som bliver arrangeret af Tranbjerg Løber, TMG Gå & Løb samt Beder-Malling Idrætsforening.

- Til løbet vil der være asfalt på strækningen, men den vil ikke være klar til at tage i brug endnu. Jeg regner ikke med, at vi er i slutningen af december, før næste stykke er klar. Det er selvfølgelig med de nuværende forudsætninger og med forbehold for ændringer, siger tovholderen for Giber Ringvej.

Vi kigger på fire trafikprojekter i Mårslet. Foto: Stig Atzen

Letbanekryds, fortov og cykelsti: Disse trafikprojekter har kommunen kigget på i Mårslet

Thorkild Tosti Clausen fra Mårslet Fællesråd dirigerer os gennem nogle af de trafikudfordringer, man har kigget på i fællesrådet. Det gælder:

1) Krydsningen ved Letbanen
Mårslet Fællesråd har kigget på, om man kan gøre letbanekrydsningen mere sikker for skolebørn og andre gående. Problemet er, at det kan blive en dyr løsning at for eksempel anlægge en tunnel. Men fællesrådet kigger fortsat på, hvordan man kan løse problematikken.

2) En oplyst sti på Langballevej
Der er stier i de enkelte parcelhusområder, men det kræver lokalkendskab at bruge dem, og det er sjældent den korteste vej fra A til B. Derfor bruger mange Langballevej på stykket mellem Langballevænget og Hørret Byvej, hvor der er mørkt, og der mangler et fortov.
Problemet er ifølge Thorkild Tosti Clausen, at man udstykker først og tænker infrastruktur sidenhen.

3) Fortov på Nymarksvej
På Nymarksvej mellem Bedervej og Nymarks Allé ønsker man i fællesrådet, og at strækningen omfattes af 40-km/t-zonen, indtil der er etableret fortov. Vejen er smal, og derfor er der brug for at kunne færdes trygt i kanten af vejen.

4) Passage i krydset ved Hørretvej og Oddervej
Især for de bløde trafikanter er krydset mellem Hørretvej og Oddervej problematisk, fordi folk ikke overholder fartgrænsen, og man skal krydse vejen. Fællesrådet foreslår, at man laver en dobbeltrettet cykelsti, så man undgår at krydse vejen som blød trafikant. Helt optimalt ville været et lyskryds, lyder det.

Vi har på Tranbjerg-MårsletLIV allieret os med Thorkild Tosti Clausen fra Mårslet Fællesråd for at kigge på hvilke steder i Mårslet, der er udfordringer med infrastrukturen, og hvad eventuelle løsninger kan være.

Vi kigger på krydset ved Letbanen, mulighederne for at gøre Langballevej bedre for fodgængere, fortov og fartbegrænsninger på Nymarksvej samt krydset mellem Hørretvej og Oddervej. Rul dig gennem listen herunder.

Kan man lave en bedre krydsning ved Letbanen?

Letbanekrydsningen i Mårslet er et kompakt sted. Foto: Stig Atzen

Et af de projekter, Thorkild Tosti Clausen og Mårslet Fællesråd har kigget på, er, om man kan gøre krydsningen af Hørretvej ved Letbanen mere sikker for skolebørn og andre gående. 

- Problemet er, at det er et komplekst trafikalt knudepunkt, hvor der er almindelig kørende trafik på Hørretvej og Langballevej, fodgængere på langs og på tværs og letbanen inden for ganske få meter, siger han.

Hørretvej er flittigt brugt af bilister. Foto: Stig Atzen

Fordi det er et komplekst område, kan nogle løsninger kræve en større finansiering.

- En tunnel vil kunne løse problemet, men udgravningen kræver noget mere plads på hver side af vejen og betyder formodentlig ekspropriation og måske problemer med baneterrænet, siger Thorkild Clausen og konkluderer:

- Lige i øjeblikket er der ikke nogen afklaring på, hvorledes vi kan løse problematikken. Men vi fortsætter med at tænke.

Oplyst fortov på Langballevej

Langballevej er for smal til, at man umiddelbart kan anlægge fortov uden at inddrage areal. Foto: Stig Atzen

Når det bliver mørkt på Langballevej fra Hørret Byvej til Langballevænget, er der ifølge Mårslet Fællesråd dårlige forhold for fodgængere. Der er ikke et fortov på nogen side af vejen, som man kan færdes på.

- Selvom der er stier i de enkelte parcelhusområder, som man kan bruge til at komme rundt, kræver det ofte lokalkendskab, og det er langt fra den direkte og korteste rute, siger han.

Biler kører ofte ud i rabatten for at passere hinanden på Langvallevej. Det kan man se i selve rabatten, der er eroderet en smule. Foto: Stig Atzen

Det er dog ikke så ligetil, at man bare kan anlægge et oplyst fortov. Strækningen er nemlig meget smal, og Aarhus Kommune har efter en besigtigelse af vejen vurderet, at det ikke umiddelbart er muligt at etablere et fortov på strækningen. Mårslet Fællesråd mener også, at det bliver svært at anlægge fortov, uden at man må inddrage mere plads.

- Hvis man skal anlægge fortov på bare den ene side, vil det sikkert betyde, at man skal opkøbe areal, fortæller Thorkild Tosti Clausen.

Problemet er ifølge ham, at man udstykker først og tænker infrastruktur bagefter, og derfor ender man i en situation, hvor man ikke kan udbedre infrastrukturen, uden det bliver et større projekt. 

- Kommunen er fremover nødt til at tænke i en overordnet sammenhængende og hensigtsmæssig infrastruktur, når udstykninger skal godkendes. Vi ser alt for mange eksempler på, at der hurtigt opstår lokale problemer efterfølgende. 

Fortov på Nymarksvej

Nymarksvej er der ikke meget plads på, men udstykningerne i området har betydet at flere bruger vejen. Foto: Stig Atzen

På Nymarksvej mellem Bedervej og Nymarks Allé ønsker man i fællesrådet et fortov, og at strækningen omfattes af 40-km/t-zonen, i hvert fald så længe at der ikke er etableret fortov. 

Med den nye udstykning omkring Enkegårdslunden og hele Nymarks Allé-kvarteret giver et øget behov for at kunne gå til området omkring Vilhelmsborg. Derfor er det brug for at kunne færdes sikkert langs Nymarksvej. 

- Vejen er lidt smal. Bilister skal ofte ud i kanten af vejen for at passere hinanden, siger fællesrådsmedlemmet.

Aarhus Kommune skriver i en orientering, at man forventer, at projekter er realiseret inden for 3-4 år. 

Passage i krydset ved Hørretvej og Oddervej

Det er meget trafikeret i krydset mellem Hørretvej og Oddervej, og hvis man vil nordpå som cyklist, skal man krydse vejen. Det er ikke optimalt, lyder det fra Mårslet Fællesråd. Foto: Stig Atzen

Det er næppe nogen hemmelighed, at der bliver kørt godt til på Oddervejs lange og lige strækning især ind mod Skåde. Men ved Hørretvejs tilslutning må man kun køre 60 kilometer i timen, og når fartgrænsen ikke bliver overholdt, giver det ifølge Mårslet Fællesråd især den lette trafik vanskeligheder, når de skal fra Hørretvej og over Oddervej. 

- Der er for mange, som kører noget hurtigere end fartgrænsen, vurderer Thorkild Tosti Clausen.

Bekymringen drejer sig især om de bløde trafikanter, som skal krydse Hørretvej for at komme nordpå. Den helt optimale løsning havde nok været et lyskryds, vurderer Thorkild Tosti Clausen. Men et lyskryds er en dyr løsning, og fællesrådsmedlemmet har også et billigere alternativ. 

- Man kunne lave en dobbeltrettet cykelsti på veststiden af Oddervej, så man ikke skal krydse Oddervej, i hvert fald når man skal til og fra Mårslet. Det kunne bringe cyklister helt ind til lyskrydset ved Ringvej Syd, som er lysreguleret, siger han. 

Aarhus Kommune skriver i en orientering, at en revision af trafiksikkerheden bekræfter, at der er brug for ombygning i et vist omfang, men at man endnu ikke har finansieringen på plads. 

Foto: Stig Atzen

Fartbump til evaluering og bedre krydsning ved Torve Allé: Her er de trafikprojekter, der har været oppe at vende i Tranbjerg

Vi har sammen med Helle Søby Degn, formand for Tranbjerg Fællesråd, kigget på trafikprojekter i Tranbjerg. Det gælder:
1) Fungerer fartbumpene?
40-km/t-zonen i Tranbjerg skal evalueres, og man skal udbedre de sidste mangler, der er på eksempelvis trafikbump.
2) Bedre krydsning ved Torvevænget og Torve Allé
Busserne kører ind og ud af Torvevænget, hvor de sætter børn af, som skal krydse vejen for at komme i skole. Der er cyklister, som skal krydse vejen og Torve Allé for at handle, og samtidig kører der mange biler ad Torve Allé. Den optimale løsning vil ifølge Tranbjerg Fællesråd være et kryds med lysregulering, men der er for kort afstand til krydset med Landevejen. 
3) Cykelstien mellem Solbjerg og Tranbjerg
I slutningen af 2022 forventes byrådet at tage stilling til cykelstien mellem Solbjerg og Tranbjerg. Tranbjerg-MårsletLIV har tidligere kunnet fortælle, at det bliver den ønskede og fulde model, byrådet skal tage stilling til.  Gert Bjerregaard (V) lovede i den forbindelse at kæmpe for den fulde model, mens Jesper Kjeldsen var mere kryptisk. 
4) Hvordan får man den tunge trafik væk fra Sletvej og Slet Møllevej?
Tranbjerg Fællesråd foreslår, at man omdirigerer den tunge trafik på Sletvej og Slet Møllevej. Der er meget trafik tæt på husenes facader på Sletvej. En omlægning har flere gange været på tale, men fordi det sandsynligvis kræver ekspropriation, kan det være en billigere løsning at omdirigere trafikken i første omgang, vurderer Tranbjerg Fællesråd.

Vi har talt med Tranbjerg Fællesråds formand, Helle Søby Degn, om nogle af de projekter, som har været oppe at vende i Tranbjerg. Det tæller evaluering af 40-km/t-zone, trafiksikkerhed ved Torve Allé, cykelsti i mellem Tranbjerg og Slet samt, hvordan man kan få den tunge trafik væk fra området Sletvej og Slet Møllevej

Læs dig gennem punkterne på listen herunder. 

De sidste udbedringer af fartbumpene i Tranbjerg

Man er færdig med 90 procent af udbedringerne af de hastighedsnedsættende foranstaltninger som for eksempel bumpene på Orholt Allé. Foto: Stig Atzen

Inden året er omme, skal byrådet have evalueret de fartbump, der er anlagt sammen med 40-km/t-zoner, i Tranbjerg for at nedbringe hastigheden i byen. Da vejbumpene først blev anlagt, gav det ifølge Helle Søby Degn anledning til frustration hos nogle af Tranbjergs borgere.

- Nogle syntes, at der på nogle veje er anlagt uhensigtsmæssig mange bump, eller at bumpene var indrettet for stejlt for eksempel. Men vi har været i dialog med kommunen og 90 af fejlene af de fejl og mangler, som de fandt i deres undersøgelser, er allerede udbedret, fortæller hun.

Fællesrådsformanden forventer ikke, at den sidste evaluering vil betyde, at man fjerner hastighedsdæmpende tiltag i Tranbjerg.

- Jeg har ikke hørt noget på vandrørene om, at man vil fjerne nogle bump, siger hun. 

Tranbjerg og 11 andre zoner evalueres samlet i byrådet.

Bedre krydsning ved Tovevænget og Torve Allé

Krydset ved Torvevænget er trængt. Men man får næppe en lyskryds, når der er så kort afstand til lyskrydset ved Landevejen. Foto: Stig Atzen

Krydset ved Torvevænget og Torve Allé er ifølge Helle Søby Degn problematisk, fordi det er tæt trafikeret af cyklister og busser, som sætter folk af og på ved busslusen på Torvevænget, mens der er mange biler, som kører ad Torve Allé.

-  Det er et farligt kryds, og der er mange børn, som skal gå over Torve Allé, når de er på vej i skole, siger Helle Søby Degn. 

Problemet er som nævnt, at der er meget trafik ind og ud af Torvevænget, fordi cyklister og bløde trafikanter skal til og fra butikkerne ved Center Syd samt til og fra Tranbjergskolens afdeling, som ligger på Kirketorvet. 

-  Det er mit indtryk, at der er kommet flere biler i krydset, da man lukkede Torvevænget med en bussluse, siger hun.

- Hastigheden er nede på grund af trafikbumpene på vejen, men det er ved krydsningen af Torve Allé, at problemet opstår. Den helt optimale løsning ville nok være et kryds med lysregulering, men det bliver formentlig ikke aktuelt på grund af den korte afstand til krydset med Landevejen, vurderer fællesrådsformanden.

Aarhus Kommune afventer evaluering af zonen, inden der tages stilling til, om der skal gøres noget, og hvad der i så fald skal gøres.

Cykelstien mellem Tranbjerg og Solbjerg

Henrik Meilstrup (i midten) havde bagt en kage i anledning af, at Gert Bjerregaard (V) og Jesper Kjeldsen (S) kom på besøg for at snakke cykelsti. Foto: Stig Atzen

En gruppe borgere fra Tranbjerg og Solbjerg har med stifter Henrik Meilstrup i spidsen arbejdet for, at man får en dobbeltrettet cykelsti mellem Solbjerg og Tranbjerg, som for sig selv sideløbende med hovedsageligt Gammel Horsensvej mellem Solbjerg og Tranbjerg. 

Sagen forventes at være for byrådet, inden 2022 er omme, og her skal byrådet tage stilling til cykelstien mellem Solbjerg og Tranbjerg samt en række andre projekter. Tranbjerg-MårsletLIV har tidligere afsløret, at det er den fulde - og ønskede model - som byrådet skal tage stilling til. 

Byrådsmedlemmerne Gert Bjerregaard (V) og Jesper Kjeldsen (S) har været til møde med borgerne om cykelstien på Gammel Horsensvej i Tranbjerg. Det kan du læse om her. Her sagde Gert Bjerregaard, at han vil kæmpe for den fulde model, som bliver indstillet. 

Jesper Kjeldsen ville ikke lægge hovedet på blokken på samme måde. Alligevel sagde han, at projekter, som tidligere er vedtaget af byrådet, hvilket cykelstien i den fulde model blev, før den blev genovervejet på grund af stigende materialepriser, ville veje tungt, når projekterne skal vurderes i byrådssalen. 

Hvordan får man tung trafik væk fra Sletvej og Slet Møllevej?

Borgerne på Ellemosevej og Ellemosevænget på Sletvej har tung trafik meget tæt på matriklen. Foto: Stig Atzen

Sletvej og Slet Møllevej er udsat for meget tung trafik. Det er steget støt i takt med, at der kommer flere mennesker til området, og industriområdet er vokset og har fået mere trafik til siger Helle Søby Degn. 

Det er ikke en ny problematik, men noget som man har talt om i årevis. Oprindeligt lavede byrådet en plan om, at man skulle forbinde Sletvej og Landevejen med en ny vej for at dirigere den tunge trafik uden om Slet. Det kan du læse mere om på Stiften.dk. Planen blev dog aldrig til noget, og i 2019 dukkede en ny, sparet løsning op. 

Løsningen gik ud på, at man skulle forlægge Sletvej lidt til nord og ind over grunden, som huser TDC. Den løsning nåede dog aldrig for byrådet. Problemet er, at der skal eksproprieres jord for at kunne forlægge vejen, og det har lange udsigter i sparetider som lige nu.

- Jeg tror desværre, det er usandsynligt, at vi får en forlægning af Sletvej inden for den nærmeste fremtid, siger formanden for Tranbjerg Fællesråd. 

Det betyder dog ikke, at man ikke arbejder aktivt på en løsning på den tunge trafik. I første omgang arbejder man ifølge Aarhus Kommune med at gøre vejen til en 40-km/t-zone. På sigt foreslår Fællesrådet, at man freder vejen for tung trafik. 

- Det betyder så, at trafikken nok kommer til at køre langs Industrivej. Det er selvfølgelig ikke det optimale, men bygningerne der ligger længere væk fra vejen end på Sletvej og Slet Møllevej, og det kan være det bedste af to dårlige situationer, siger fællesrådsformanden. 

Det skal du også vide i Tranbjerg og Mårslet. Illustration: Jysk Fynske Medier

Det skal du også vide: Derfor har Giber Ringvej to spor den ene vej, og sådan forholder politikerne sig til en Kattegatforbindelse

Vi kigger på Giber Ringvej, politikeres holdning til Kattegatforbindelsen og en vanvidsbilist i denne uges kort nyt.

Derfor har Giber Ringvej to spor mod vest og et mod øst

Giber Ringvej har to spor mod vest og et spor mod øst. Men hvorfor? Foto: Stig Atzen

Har du undret dig over, hvorfor der er to vestligt gående spor på Giber Ringvej, men der kun er et østligt? 

Så er du ikke alene, for flere borgere har henvendt sig til Århus Stiftstidende med undren over, hvordan vejen er indrettet. Årsagen er ifølge Carsten Thomsen, tovholder på Giber Ringvej, at Giber Ringvej er en såkaldt 2+1-vej. En vej, som skiftevis har to kørebaner i den ene retning og en enkelt i den anden.

Det bliver ifølge tovholderen mere tydeligt på næste etape af Giber Ringvej, hvor det skifter mere mellem et og to spor. 

På den åbne del af Giber Ringvej er der en tilslutning ved Ingerslevvej, som betyder, at man har valgt at gøre hele den vestgående retning på det åbne stykke til tosporet. 

- Det betyder, at strækningerne med to spor ville blive lige kort nok. Det ville derfor blive svært for bilisterne at nå at få overhalet, hvis der skiftevis skal være et og to spor i hver retning. Det giver risiko for aggressiv kørsel, forklarer Carsten Thomsen til avisen.

Hvad siger politikerne om Kattegatforbindelsen?

Kattegatforbindelsen spøger stadig, men politikerne er rygende uenige om projektet. Nu er der forslag om at droppe vejbroen. Illustration: Kattegatforbindelsen

Århus Stiftstidende har kigget på avisens kandidattest, for at se, hvad de østjyske kandidater svarer, at de synes om Kattegatforbindelsen.

De blå kandidater er ifølge avisen 'ellevilde' med forbindelsen. Således er 100 procent af Danmarksdemokraternes østjyske kandidater enige i, at der er brug for en fast forbindelse over Kattegat. 

Hos Venstre er 80 procent af kandidaterne enige, mens Liberal Alliance er 70 procent enige. 

På venstrefløjen ser det anderledes ud. Her er alle Alternativets kandidater, Enhedslisten samt Frie Grønne uenige i, at der er brug for en Kattegatforbindelse. Hos SF er andelen af modstandere 88 procent, mens Socialdemokratiet er delt med 33 procent for og 22 procent imod. 

Vanvids-motorcyklist på Landevejen

En 34-årig motorcyklist blev i sidste uge anholdt. Foto: Katrine Becher Damkjær

Onsdag 19. oktober opdagede en civil patruljevogn, at en 34-årig motorcyklist kørte over for rødt lys på Landevejen i Tranbjerg. Patruljevognen satte uden udrykning efter motorcyklisten, men han viste sig svær at fange, fremgår det af Østjyllands Politis døgnrapport.

Allerede ved krydset mellem Christian X's Vej og Gunnar Clausens Vej overhalede to biler indenom og kørte over for rødt. Her satte politibilen blå blink og sirener i gang, men det fik motorcyklisten til at gasse yderligere op på mere end 100 km/t. 

Flere politibiler blev tilkaldt, og vanvidsmotorcyklisten kørte blandt andet gennem en bussluse. Han slap dog ikke væk. I krydset ved Søndervangs Allé og Ringvej Syd kørte den 34-årige op over fortovet og væltede, da han forsøgte at vende rundt. Han blev anholdt og sigtet for en lang række overtrædelse, narkokørsel og for at køre uden kørekørt på en ikke-registreret motorcykel. 

Netop motorcyklen er beslaglagt med henblik på at blive konfiskeret for vanvidskørsel.