Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Tranbjerg-MårsletLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

De første biler er kørt ud på Giber Ringvejs første etape. Foto: Stig Atzen

Gang i Giber Ringvej og boliger på vej

Kære læser

Fredag åbnede Giber Ringvejs første etape mellem Tranbjerg og Hasselager. Der har været meget snak om vejen, og her på Tranbjerg-MårsletLIV har vi også skrevet meget om vejen. Vi kommer til at fortsætte med at dække vejen, og hvordan den påvirker lokalområdet på godt og ondt i fremtiden.

Med vejens åbning fik vi for første gang smag for, hvad den betyder. Jeg kørte frem og tilbage fredag for at se, om jeg også kom hurtigere ud til motorvejen. Det gjorde jeg, som du kan læse i artiklen nedenunder, og jeg kunne ved selvsyn konstatere, at mange bilister allerede på åbningsdagen havde fundet vej til den nye færdselsåre i Aarhus Syd.

Men hver gang jeg kørte frem og tilbage, kørte jeg også forbi Hanna Sanne-Wanders baghave, som hun indtil nu har nydt at bruge tid i. Ja, havde jeg ikke kigget på vejen, havde jeg måske kunnet tælle hendes æbletræers udbytte i kronen, for hendes baghave i Ingerslev er lige ud til vejen.

Mens vi afventer at se, hvordan Giber Ringvej får indvirkning på hverdagen, når den engang åbner resten af strækningen herunder også til Mårslet, behøver vi heldigvis ikke fryse. Jeg har talt med Kredsløb og Tranbjerg Varmeværk, som ikke forventer de samme prisstigninger på fjernvarme, som man har set andre steder i landet.

Sidst, men ikke mindst, kan jeg fortælle, at byrådet har vedtaget den lokalplan, som tillader op til 55 boliger vest for Frisenholt i Tranbjerg. Lokalplanen skulle ændres, lød det sidst, den var i byrådet, og det er den blevet. Men ikke markant. Vi følger op i næste uge med mere dybdegående dækning af beslutningen, men indtil da kan du læse om den nederst i nyhedsbrevet.

Jeg ønsker dig en formidabel weekend. Hvis du skal på motorvejen kan du efterprøve mine tider på, hvor hurtigt jeg kom ud på Giber Ringvej. Hvis du skal være hjemme, kan du roligt skrue lidt op for varmen, slappe af og måske overveje, om du har noget, du gerne vil have svar på.

Det vil jeg hjælpe med.

Tag fat i mig på 42 18 97 24 eller email stdat@tranbjerg-maarsletliv.dk. Vi tales ved.


Billede af Stig Atzen
Billede af skribentens underskrift Stig Atzen Journalist
Vejen er så tæt på Hanna Sanne-Wanders baghave, at hun nærmest kan stå helt ude ved vejen og se de første bilister færdes på den. Foto: Stig Atzen

Giber Ringvej er åbnet: Så hurtigt kommer du lige forbi Hannas have og ud på motorvejen

Du kommer hurtigere ud på motorvejen fra både Tranbjerg og Mårslet ved at bruge Giber Ringvej men samtidig suser du også lige forbi Hanna Sanne-Wanders baghave. Hun har ellers nydt at bruge tid i sin baghave i de to år, hun har boet i Ingerslev. 
Nu har hun svært ved at forestille sig, hvordan hun skal finde roen i haven, når bilerne suser forbi lige på den anden side af den. Selvom hun godt vidste, at der ville komme en vej, troede hun ikke, at den ville komme så tæt på. Hun afventer stadig, hvordan støjen bliver, men hvis ikke der er ro i fremtiden, tror hun, at hun flytter væk.

Giber Ringvej er åbnet. Det er både en mulighed for at komme hurtigere ud på motorvejen for folk i Tranbjerg og Mårslet, men med ringvejens åbning kommer også mere trafik forbi vejens naboer.

Fredag omkring middagstid åbnede Giber Ringvejs første stykke mellem Tranbjerg og Hasselager, vejen er åben og indtaget af bilister.

Tranbjerg-MårsletLIV kørte strækningen på åbningsdagen og kunne konstatere, at man når hurtigere ud på motorvejen ved at bruge Giber Ringvej. Se skemaet herunder for at se, hvor hurtigt vi kom ud på motorvejen fra Tranbjerg og Mårslet.

Så lang tid tog det at komme på motorvejen

Sådan har vi gjort

Vi har forsøgt at finde et sted nogenlunde midt i både Tranbjerg og Mårslet for at teste, hvor hurtigt vi kunne komme ud på motorvejen ved at bruge Giber Ringvej og ved at undlade at bruge vejen. 

Tiderne reflekterer almindelig kørsel inden for fartgrænserne. Vi har modregnet den tid, vi holdt for rødt lys undervejs. Vi har valgt to forskellige motorvejsindkørsler, fordi vi ikke vurderer, at man ville køre på ved Torshøjvej, hvis man ikke bruger Giber Ringvej. Vores GPS mente, at indkørslen på Genvejen i både Tranbjerg og Mårslet var den hurtigste vej til motorvejen, som ikke var Giber Ringvej. 

Tiderne er kun op på motorvejen, og skal du mod nord, kommer du før på motorvejen med Giber Ringvej, og derfor skal du køre længere, før du er samme sted, som hvis du kører uden Giber Ringvej. Det betyder, at du sparer mindre tid, hvis du kører mod nord. Kører du til gengæld mod syd, vil du spare mere tid med Giber Ringvej. 

Med Giber Ringvej til motorvejsindkørslen på Torshøjvej i Hasselager.

Tranbjerg (med start på parkeringspladsen ved Kirketorvet): 8 minutter og 23 sekunder. 

Mårslet (med start på Toftevangen og over Obstrupvej): 11 minutter og 47 sekunder. 

Uden Giber Ringvej til motorvejsindkørslen på Genvejen i Hasselager

Tranbjerg (med start parkeringspladsen ved Kirketorvet): 9 minutter og 31 sekunder. 

Mårslet (Med start på Toftevangen og over Ellemosevej): 13 minutter og 32 sekunder.

Mens Giber Ringvej nu - og især når den resterende størstedel af vejen åbner - kommer til at sende folk hurtigere ud på motorvejen, markerer åbningen af Giber Ringvej for nogen også mere trafik og tilhørende støj. Hanna Sanne-Wander bor i Ingeslev lige ud til vejen. Hun er frustreret.

Den laborantstuderende fra Ingerslev kan endnu ikke sige, om hun vil flytte på grund af støjen. Foto: Stig Atzen

- Det er rigtig slemt i haven. Indenfor kan man leve med det. Jeg er vant til bare at gå og lytte til mine egne tanker om morgenen, men i morges var det vejstøj, jeg kunne høre. Men det er okay, hvis bare man tænder for fjernsynet, fortæller hun.

En ringvej i haven

Hanna Sanne-Wander, som daglig læser til laborant nyder ellers at bruge tid i haven, når vejret er til at være derude.

- Jeg er flyttet herud for at få den ro, jeg har brug for. Jeg elsker at sidde og læse i haven eller dyrke yoga. Før var det kun fuglekvidder, som var her, siger hun.

Haven er stor og udover flere søer og en sti rundt i den grønne ramme spiseklare, røde æbler i æbletræet. Foto: Stig Atzen

Hun har boet til leje i boligen ud til vejen i to år. Og hun kan vanskeligt forestille sig at finde ro i haven, efter vejen er åbnet.

- Man kan ikke være herude, når det larmer så meget. Det er ikke fedt at invitere folk til grill på terrassen og så skulle sidde og råbe til hinanden. Der er ikke ro herude længere, fastslår hun.

Men du vidste vel godt, der kom en vej, da du flyttede ind?

- Ja, jeg vidste godt, der ville komme en vej, men ikke at den ville være så tæt på. Jeg troede, det ville være længere ude. Hvis den kom så tæt på, troede jeg, at de ville sætte et hegn op. Det er okay, at der er en vej, men når den er så tæt på, kunne de godt have sat et hegn op, siger hun.

Der er flere søer i Hanna Sanne-Wanders baghave, som hun hidtil har nydt at finde ro ved. Hun har blandt andet nydt at dyrke yoga på træbænken ved denne sø, når vejret har været til det. Foto: Stig Atzen

Flere trafikanter på vej

Det er første dag med støjmængden, og derfor kræver det mere tid med Giber Ringvej i baghaven, før Hanna Sanne-Wander har et fuldbyrdet indtryk af støjen fra vejen.

Størstedelen af vejen mangler stadig at åbne, og derfor kommer trafikken på stykket mellem Tranbjerg og Hasselager stadig til at ændre sig, når flere fra Beder-Malling-området kører ud på vejen. Samtidig figurerer det åbnede stykke af vejen endnu ikke på GPS, hvorfor man må antage, at flere kommer ud på vejen efterhånden.

Bliver støjen for meget, forestiller Hanna Sanne-Wander, at hun må flytte.

- Det er første dag, og jeg mangler stadig at se, hvordan det bliver. Men hvis det er sådan, at der ikke er ro, og det konstant støj, så tror jeg, at bliver nødt til at flytte væk, siger hun.


De to store kedler i Tranbjerg kan rumme flere tusinde liter vand. Den til højre kan rumme 27100 liter, mens den til venstre kan rumme 40560 liter. Foto: Stig Atzen

Fjernvarmepriserne skolder dig hverken i Tranbjerg eller Mårslet. Hemmeligheden er halm og affald

Selv om fjernvarmepriserne stiger nogle steder i landet, er der umiddelbart ikke nogen grund til at være bekymret i hverken Tranbjerg eller Mårslet. Begge steder får fjernvarmen fra centrale værker i Aarhus, hvor man skaber varme med forskellige brændsler. Det betyder, at prisstigninger på træpiller og gas ikke kommer til at påvirke dig i så høj grad som andre steder, hvor man er mere afhængig af den slags brændstof. 

Man kan dog antage, at priserne kommer til at stige lidt, fordi træpiller indgår i de brændsler, som man bruger på Aarhus' centrale værker, men størrelsesordenen bliver ikke så voldsom, at du går bankerot ved at lufte ud henover vinteren. Den endelige prisstigning bliver først fastlagt i november. 
Skulle det ske, at der kommer til at mangle varme henover vinteren, kan Tranbjerg Varmeværk træde i kraft og varme sine to kæmpestore kedler op ved at brænde olie af. På en time vil man derved igen have varmt vand i Tranbjerg, men også i store dele af Mårslet, som værket fungere som støtte-værk for.

Fjernvarmen i Tranbjerg og Mårslet kommer fra flere forskellige brændselskilder, og det betyder, at store prisstigninger på bestemte brændsler ikke rammer Tranbjerg og Mårslet så hårdt som andre steder i landet. Og skulle det ske, at der ikke er varme nok fra centrale kilder, tænder de for kedlerne i Tranbjerg.

Termostaterne rundt omkring i landet har sandsynligvis fået et par nøk nedad, efter historier er kommet frem om, at fjernvarmepriserne nogle steder i landet er steget markant og forventes at stige generelt.

Mårslet og Tranbjergs termostater behøver dog ikke nødvendigvis at få samme nøk nedad, som nogle andre steder i landet. Per Asmussen er bestyrelsesformand for Tranbjerg Varmeværk, og selvom han først endeligt kan sige, hvordan priserne bliver, til november, hvor priserne fastlægges, forventer han ikke glohede fjernvareregninger i Tranbjerg.

- Vi er ikke så udsatte her i Tranbjerg, fordi vi er en del af Varmeplan Aarhus. Det betyder, at vi køber vores fjernvarme ved de centrale værker, og priserne i Aarhus er ikke steget så meget som andre steder, fordi de centrale værker bruger forskellige typer brændsel, og derfor bliver vi ikke så påvirkede som nogle gør andre steder, fordi vi ikke er afhængig af én af de brændselstyper, som har oplevet store prisstigninger.

Hvor meget vil man mærke det - nogen vil måske frygte, at varmepriserne i Tranbjerg kommer til at stige med 10 procent eller lignende?

- Det tør jeg ikke svare på, før budgettet er lagt i november. Indtil da vil jeg ikke spå om det, men vi forventer ikke nogen stor stigning i vores priser.

Per Asmussen er bestyrelsesformand hos Tranbjerg Varmeværk. Foto: Stig Atzen

Han underbygges af Kredsløb, kommunens affalds- og fjernvarmeselskab, som står for fjernvarmen i Mårslet.

- Såfremt prisen ender med at stige, forventer vi ikke stigninger i den størrelsesorden, man har set det på gas og el, skriver Kredsløb til Tranbjerg-MårsletLIV og påpeger, at priserne først fastlægges i november:

- Med de uvisheder, som præger hele energimarkedet netop nu, kan vi først sige præcist, hvordan prisen bliver, når budgettet er klar forventeligt i november 2022.

Hemmeligheden er halm

Forskellen på fjernvarmepriser afgøres af priserne på brændsel. Får man fjernvarme fra et værk, som udelukkende fyrer med eksempelvis træpiller eller gas, vil priserne på fjernvarmen være steget, fordi priserne på de to brændstoffer er stegt.

Kedlerne i Tranbjerg bliver kun tændt, hvis der ikke bliver produceret varme nok i de centrale værker nord for Tranbjerg og Mårslet. Foto: Stig Atzen

- De centrale værker bruger hovedsageligt halm, træpiller og affald til at skabe varme. Det betyder, at vi ikke er så sårbare, når priserne på træpiller for eksempel stiger, fordi vi er en del af Varmeplan Aarhus, og vi også får varme fra affald og halm, forklarer Per Asmussen.

Kredsløb underbygger Per Asmussens forklaring om, hvorfor man i Tranbjerg og Mårslet ikke er så følsomme over for prisstigninger.

- Fjernvarmen består af et energimiks af blandt. træpiller, halm, restaffald og el, som gør det muligt at justere produktionen efter behov, så bedst mulige pris og højeste stabilitet sikres, lyder det i en mail fra Anders Rasmussen, presseanvarlig ved Kredsløb.

Tranbjerg til undsætning

Når man får varmen fra centrale værker, er man i udgangspunktet også afhængig af, at de leverer varen - eller varmen - om man vil. Skulle det ske, at Studstrup-værket eller Ørsted-værket ikke kan pumpe varme ud gennem rørnettet til Tranbjerg eller Mårslet, skal man dog ikke bekymre sig.

Tranbjerg og Mårslet er en del af rørnetværket i Aarhus, der sørger for fjernvarme til byens borgere. Rørene er markeret med røde linjer. Foto: Stig Atzen

To kæmpestore kedler står klar på Tranbjerg Varmeværk, der kommer til undsætning i såkaldt spidsbelastnings-situationer. Skulle det ske, at varmen bliver knap, kan Tranbjerg med olie som brændsel varme sine to kedler op og sende fjernvarme ud i hele Tranbjerg og store dele af Mårslet, mens resten af Mårslet modtager fjernvarme andre steder fra varmenettet.

- Der vil måske være lidt koldt vand i en time, men derefter skulle vi kunne forsyne med varmt vand igen, siger Per Asmussen.

Er det ikke dyrt at varme vandet op med olie? 

- For det første er det meget sjældent, at vi skal producere varme. Det er måske 2-3 gange i året, at vi har gang i vores kedler. For det andet er olien købt fælles ind, fordi vi tjener et fælles formål ved at være spidsbelastnings-værk. Derfor er det ikke kun i Tranbjerg, vi står med regningen, fortæller han og lader forstå, at olien er blevet købt for noget tid siden og til mere fordelagtige priser end nu.

Toni Hessner er forstander på uddannelsen på Vilhelmsborg. Foto: Privatfoto

Vilhelmsborg uddanner: Håndværkertalenter og ride-entusiaster kan skyde genvej til drømmejobbet

Vilhelmsborg optager elever til næste skoleår på to nye uddannelseslinjer på den gamle herregård. Der bliver tale om et rideakademi og en håndværkerlinje med plads til henholdsvis 30 og 10 elever, hvoraf der sammenlagt vil være 32, som bor på skolen. Det vil være elever på tiende klassetrin af Folkeskolen.

Eleverne på rideakademiet får ifølge forstanderen mulighed for at udvikle sig helt enormt som ryttere på Vilhelmsborg, fordi de får adgang til herregårdens enestående heste-faciliteter. Der vil desuden være gode mulighed for at gå andre veje end lige præcis at være rytter, lyder det, fordi man kan skabe sig et godt netværk. 
Samtidig vil der være projekter nok på herregården til de elever, som skal have håndværk i hænderne. De vil desuden få mulighed for at komme i praktik ved lokale håndværkere. Tranbjerg-MårsletLIV har talt med nogle lokale håndværkere, der roser initiativet, om end de endnu ikke helt kan sige, om de vil optage elever fra uddannelsen i praktik. 
Uddannelsen bliver en del af de såkaldte "Frie Fagskoler", og det betyder, at det tæller som en tiende klasse, selvom eleverne ikke nødvendigvis behøver at tage til eksamen i de konventionelle skolefag. Det vil dog være sådan, at hvis man mangler at bestå et fag fra folkeskolen, kan man få chancen for at gentage faget og bestå det, så man har bedre muligheder i fremtiden - også hvis man opdager, at man hverken skal være håndværker eller noget med heste.

Fra skoleåret 2023/2024 vil Vilhemsborg være uddannelsessted for 30 på et nyt rideakademi og 10 håndværkerelever, hvoraf 32 vil kunne bo på skolen. Ride-uddannelsen giver unikke muligheder for netværk, mens håndværker-eleverne kan få arbejdet i hænderne, fortæller forstander.

Med opstart fra næste skoleår, vil der sandsynligvis være 40 elever i 10.-klasses-alderen, som har deres  daglige gang på den gamle herregård. Fra skoleårets begyndelse vil Vilhemsborg danne rammen om et nyt rideakademi samt et forberedende skoleforløb, hvor man får håndværksfagene mellem hænderne.

Toni Hessner bliver forstander for de ny uddannelser på Vilhemsborg, som er en del af de såkaldte "Frie Fagskoler". Tidligere har han været bestyrelsesformand for Frie Fagskoler og været forstander på Tronsø Fri Fagskole.

Han roser rammerne på Vilhemsborg, hvor der vil være projekter at arbejde med for de 10 på håndværkerlinjen.

- Der er mulighed for at arbejde en masse med forskellige former for byggeri på Vilhelmsborg. Derudover vil vi forsøge at lave aftaler med lokale håndværkere, så man kan komme ud at være i praktik i seks uger. Hvis man så har håndelag, kan det være, det ender i en lærerplads, siger Toni Hessner.

Mulighed for omsadling

Ikke overraskende er rammerne på Vilhemsborg ifølge Toni Hessner i topklasse, når man etablerer et rideakademi

- Der er nogle helt fantastiske muligheder for at udvikle sig enormt meget som rytter, hvis man ankommer med det rette materiel på Vilhelmsborg. Det er Det Nationale Center for Hestesportscenter, der findes ikke meget bedre end det, siger han.

Ved det rette materiel, mener du da den rigtige hest eller den rigtige vilje? 

- Begge dele. Det er jo sådan i ridesport, at du kan være nok så god en rytter, men hvis du ikke har den rigtige hest, så kan du ikke vise det, fortæller Toni Hessner.

Det kan dog godt være, at man undervejs opdager, at man hellere vil afsøge andre muligheder inden for hesteverdenen. Sadler man om, er travstierne mod andre karriereveje i heste-verdenen mange på Vilhelmsborg.

- Det er her, Dansk Varmblod hører til. Det giver muligheder for, at man kan få sig et stærkt netværk, som man kan bruge hen ad vejen i sin karriere både som rytter, men også hvis man ønsker at arbejde med avl eller ønsker at være heste-manager, siger forstanderen.

Tranbjerg-MårsletLIV var sidste år med til det store julestævne på Vilhelmsborg, hvor ryttere viste spring-evnerne frem. Se videoen her. 

God idé, siger håndværkere

Det er stadig tidligt i forløbet, men Toni Hessner har allerede kontakt til en lokal håndværkervirksomhed om at blive praktikplads for nogle af skolens håndværker-elever.

- Det kan jo være, at man finder ud af, at man skal noget andet, efter man har prøvet et år ved os. Men vi tror på, at det en god idé at prøve det af uanset.

Toni Hessner, forstander.

KM-Byg fra Mårslet drives af Kim Møller Hansen, og selvom han synes, at det er en god idé at give eleverne håndværkerfaget i hænderne, tvivler han på, at han selv får muligheden for at få nogen i praktik.

- Jeg er kun mig selv. Så bliver det lidt svært, og jeg tvivler på, at man har særlig lyst til at komme med til alle mine møder som praktikant, smiler han.

AK-Byg fra Solbjerg er en anden størrelse. Virksomheden har mere end 50 medarbejdere og her er man ikke afvisende for at tage elever fra Vilhelmsborg-uddannelsen ind i praktik, og at man kommer ind varmen, hvis man viser vilje og snilde, mens man er der.

- Vi har faktisk for nylig haft én i praktik, som vi har holdt fast i, mens han er ved at tage grundforløb to. Ham havde vi nok ikke ansat, hvis han kom ind fra gaden, men han imponerede folk, han arbejdede med, fortæller Niels Kaa, der er direktør i AK-Byg.

Finpudsede fag

Hestene og håndværket er i fokus på den nye uddannelse. Men det er ikke udelukkende rideture og byggeprojekter, det kommer til at handle om. I og med at det er en tiende klasse, vil der også være et traditionelt bogligt islæt. I begrænset omfang.

- Hvis man nu har nogle fag, som man ikke fik bestået i sin afgangseksamen fra niende klasse, kan man få undervisning i dem, så man består dem, inden man kommer videre, fortæller forstanderen og lader forstå, at man har undervisere på plads.

Det kan eksempelvis være et krav ved en anden uddannelse, at man har bestået bestemte fag.

- Det kan jo være, at man finder ud af, at man skal noget andet, efter man har prøvet et år ved os. Men vi tror på, at det en god idé at prøve det af uanset, siger han.

Uddannelsen kommer til at koste en ugentlig takst på 1800 kroner med et indmeldingsgebyr på 3000 kroner. Derudover koster det penge at få hestene opstaldet ved Vilhelmsborg.

Det skal du også vide i Tranbjerg og Mårslet. Illustration: Jysk Fynske Medier

Det bør du også vide: Boliger vest for Frisenholt er vedtaget

Byrådet vedtog onsdag lokalplan 1154, og mere end 50 boliger kommer til Tranbjerg. Du kan læse et kort referat i dagens kort nyt, mens vi næste uge fortsætter dækningen.

Op til 55 boliger i Tranbjerg vedtaget uden markante ændringer

Sådan ser den endelige og nu vedtagede lokaplan for området vest for Frisenholt i Tranbjerg ud. Der er blandt andet kommet lidt mere end 3 meter længere ud til områdets vandløb i bunden af lokaplanen. Illustration: Aarhus Kommune

Byrådet vedtog onsdag lokalplan 1154. Den giver udvikler mulighed for at bygge 53 boliger i tæt-lav bebyggelse i området vest for Frisenholt samt en fritliggende villa i områdets nordlige område, som enten kan være parcelhus eller dobbelthus. 

Det giver i alt potentielt 55 nye boliger.

Sidst sagen var for byrådet, blev den sendt tilbage til Teknisk Udvalg med et bredt ønske om en større afstand fra boliger og ud til bækken mellem det udstykkede område og Frisenholt. Derudover ønskede man bedre trafikale forhold på områdets villaveje, inden man kunne vedtage potentielt 55 nye boliger, som skulle bruge vejen. Nogle i byrådet ønskede også en nedbragt boligmasse. 

Ændringerne i lokalplanen var dog ikke markante, da den onsdag aften blev vedtaget i byrådet. En bolig er blevet vinklet, således afstanden til bækken i lokalplanens sydlige ende er lidt over 8 meter, men derefter indskrænkes afstanden igen til 5 meter. 

Antallet af etagemeter blevet ændret fra 6912 kvadratmeter til 6359 kvadratmeter, men antallet af boliger forbliver det samme. Derudover påtænkes der et fartdæmpende bump ved adgangen til området, mens parkeringspladserne ændres fra at være asfalt til græsarmering. 

Vi følger op med dækning af sagen i næste uge, hvor vi kan afsløre, at der er utilfredshed med sagens forløb hos flere parter i sagen. 

Der er revy i Mårslet

Fra 5. oktober til 8. oktober er der Mårslet Revy alle aftener fra klokken 19. Revyen finder sted i Mårslet Borgerhus, og instruktør for 105 g. blandet, som står for revyen, Laura Schmidt Enevoldsen ser frem forestillingerne. 

-Efter 40 forrygende sæsoner, glæder vi os meget til at præsentere en endnu mere velsmurt og betagende revy i 2022. Jeg glæder mig meget til igen at slippe latteren løs, sammen med jer igen, skriver hun på revyens hjemmeside. 

Du kan læse mere på Mårslet Revys hjemmeside her.  Du kan finde deres Facebookprofil her.