Midsommerfesten er aflyst, så den kan komme stærkt tilbage næste år
Der bliver ingen Midsommerfest i Mårslet i år. Grunden til det er, at der ikke er solgt nok billetter - man er således kun omkring halvvejs til den målsætning på 800 billetter, man havde sat. Derfor vil det betyde et stort økonomisk tab at afvikle byfesten.
Det betyder også et tab på de penge, der er lagt i depositum til de fornøjeligheder, der skulle udgøre byfesten. Men tabet er ikke så stort, at byfesten brækker nakken.
Tværtimod betyder aflysningen, at Midsommerfesten vender tilbage næste år med klarere kommunikation og tidligere billetsalg.
Midsommerfesten i Mårslet er aflyst.
Aflysningen skyldes, at der ikke er solgt tilstrækkelige billetter til, at arrangørerne tror, at byfesten kan afvikles uden et betydeligt underskud. Casper Hauge, der er en af arrangørerne af Midsommerfesten oplyser, at der er solgt næsten 400 billetter ud af en målsætning på 800.
- Det er selvfølgelig superærgerligt, men jeg vil understrege, at aflysningen sker, så vi kan vende stærkt tilbage til næste år, siger han.
At billetsalget i år ikke har nået målsætningen, skyldes ifølge Casper Hauge i høj grad corona. Efter to år uden byfesten har den flyttet sig lidt ud af mårsletternes bevidsthed.
- Men den største årsag, som vi kan høre på folk, er, at de simpelthen har kalenderen fyldt. Det har jeg også selv. Der er mange, der skal til bryllup og også til en masse af de arrangementer, som blev aflyst på grund af corona, der fylder rigtig meget i kalenderen, fortæller han.
Aflysning betyder gensyn
Midsommerfesten skulle efter planen være løbet af stablen 18. juni, og derfor vil der sandsynligvis stadig være mulighed for at sælge billetter frem til festens afvikling.
Dog ville det næppe give et stort nok billetsalg til, at der ikke vil komme et betydeligt tab, hvilket kan betyde, at Midsommerfesten må stoppe.
- Grunden til, at vi trækker en streg nu, er netop for, at vi kommer ud med et minimum af omkostninger, og for at de leverandører, som er involveret har mulighed for at genbesætte deres kalender. De omkostninger, som skal bæres for aflysningen i år, kommer ikke til at påvirke arrangementet næste år, siger Casper Hauge og uddyber:
- Midsommerfesten er et arrangement, der planlægges og gennemføres af frivillige og skal hvile i sig selv økonomisk. Målet er at skabe et mindre overskud hvert år, som kan gøre det muligt at fortsætte traditionen og holde hånden under arrangementet økonomisk, hvis der som i år skulle komme nogle mindre tab af den ene eller anden grund.
Men der må også være et tab på nogle af de ting, I har bestilt. Man lægger vel et depositum?
- Ja, det er klart, at vi har lagt nogle penge i depositum, som vi taber, fordi vi aflyser. Men de penge tager vi naturligvis selv tabet på, og det tab betyder ikke, at vi går konkurs eller sådan noget, svarer han.
Klarere kommunikation
Har I tænkt jer at gøre nogle ting anderledes næste år?
- Vi ved, at rigtig mange voksne gerne vil have en stor fest med mad og musik til. Det koster nogle penge, og det tror jeg ikke, vi kommer til at ændre på, siger Casper Hauge.
- Vi har hørt, at der er mange, som gerne vil have noget for hele familien. Der skal vi være klarere til at kommunikere, at det faktisk er for hele familien. Der er nogle, som tror, at entréen på 200 kroner til festen også gælder det område, der er til hele familien, hvor der er hoppeborg, slush-ice og så videre. Der skal være klar besked om, at det er for alle, tilføjer han.
Derudover vil der næste år være større fokus på forsalg af billetter fra arrangørerne. Der vil endnu tidligere være mulighed for at købe billet til Midsommerfesten, og det giver også arrangørerne en fordel.
- På den måde har vi tidligere et overblik over, hvor mange der vil med, fortæller Casper Hauge.