Smugkig på muligt byggeri på Tingskov Allé: 21 boliger og grønne områder
Byrådet skal inden længe tage stilling til et lokalplanforslag for området ved Tingskov Allé.
Tranbjerg-MårsletLIV har fået aktindsigt i den skitse, Aarhus Kommune arbejder med for lokalplanen i øjeblikket, og har talt med lokalplanens projektleder, som tager os med ind i, hvilke tanker der ligger bag lokalplanforslaget.
Skitsen indebærer 21 boliger, et regnvandsbassin, store, grønne fællesarealer, krav til træer og buske og et bevaret areal mod øst.
Inden længe skal byrådet i Aarhus Kommune tage stilling til et lokalplanforslag for området ved Tingskov Allé i Tranbjerg. Tranbjerg-MårsletLIV har fået aktindsigt i den foreløbige skitse til det forslag, som byrådet skal tage stilling til.
Skitsen rummer 21 boliger, der skal have en vis åbenhed mod hinanden og store, grønne arealer, som man kan færdes i.
- Vi arbejder med gode naboskaber på den måde, at man kan komme hinanden ved. Man kan gå ud på de grønne arealer og møde hinanden, og der skal være en åben struktur ud mod vejen, så man kan eksempelvis gå en tur og møde naboerne, siger Helle Kallesø, arkitekt ved Aarhus Kommune.
I området lige nu er der blandt andet træer, og den eksisterende skovprægede randbeplantning mod øst skal bevares. Aarhus Kommune har ligeledes stillet krav til, at der plantes træer langs vejen og områdets grønne arealer, i det forslag, som politikerne endnu ikke har taget stilling til.,
- Området her er i nuværende lokalplan planlagt til park, som aldrig er realiseret. Derfor har vi stillet krav til, at man planter træer og buske, så området får en grøn identitet, siger Helle Kallesø.
Mindre grunde, større fællesarealer
Ifølge byplanlæggeren er der i den foreløbige skitse arbejdet med gøre så meget areal grønt som muligt. Det betyder, at grundene bliver mindre, og bebyggelsen på de enkelte grunde kommer til at fylde cirka 40 procent. Det er mere end normalen på 30 procent for parcelhuse, men for området som helhed giver det ifølge Helle Kallesø et mere grønt udtryk.
Men kunne man ikke lave grundene den normale størrelse og i stedet give plads til færre boliger?
- Jo, det kunne man jo i princippet. Men ved at gøre grundene mindre, har vi udlagt meget større grønne fællesarealer, som man så kan færdes i, svarer Helle Kallesø.
Arealet er omfattet af flere grundvandsforhold, der er taget hensyn til i planlægningen ved blandt andet at stille krav til maksimal befæstelse og ved at friholde dele af området for bebyggelse, så grundvandet beskyttes.
Borgerinput allerede med
Helle Kallesø understreger, at der er tale om et lokalplanforslag, der ikke er forelagt byrådet endnu. Derfor skal skitsen tages med et vist forbehold ifølge hende.
- Der kan være indhold i lokalplanforslaget, som skal ændres, når plansagen er blevet behandlet i byrådet. Derefter kommer lokalplanforslaget i høring, og så kan høringen medføre ændringer i lokalplanen, siger hun.
Der har allerede været flere henvendelser fra borgere, som har været bekymret for byggeriet, fordi man ud fra skitsen ikke kan se krav til eksempelvis højde og placering af bebyggelse på den enkelte grund. Derfor håber Helle Kallesø også, at man afventer den mere præcise beskrivelse af lokalplanforslaget, der kommer i byrådet.
Ifølge hende har borgerinddragelse allerede spillet en rolle i udarbejdelsen af skitsen.
- Vi har holdt et møde med repræsentanter fra fællesrådet og de omkringliggende grundejerforeninger, der kom med input, som vi har taget med videre, fastslår Helle Kallesø.