Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Tranbjerg-MårsletLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Birgitte Agersnap overtager fra 1. februar hvervet som skoleleder på Tranbjergskolen, fordi Carsten Baun har fået nyt job i Silkeborg. Foto: Stig Atzen

Skolelederskifte i Tranbjerg

Kære læser

Fra 1. februar vil det være en ny skoleleder, som skal stå i spidsen for Tranbjergskolen. Det bliver Birgitte Agersnap, som kommer fra en stilling på Elsted Skole i Lystrup. Hun kender gennem sin erfaring meget til, hvad det kræver at lede en skole, og så kender hun også Tranbjerg godt.

Det første, hun vil, er at møde medarbejdere, elever og forældrene. Sidstnævnte betragter hun som nøglepersoner i at skabe en god skole.

Når der kommer en ny skoleleder til, betyder det også, at der en, som stopper. Nuværende skoleleder Carsten Baun stopper efter mere end to årtier i skolesystemet. Han vil prøve kræfter med nye udfordringer i Silkeborg.

De lokale motionscentre i Tranbjerg og Mårslet har lidt under corona, men med udsigt til færre restriktioner, begynder de at kunne ane en tilbagevenden til fordums styrke. Både TMG Motion i Mårslet og Motion og Liv i Tranbjerg oplever stigende medlemstal.

En ung mand røvede i torsdags Rema1000 i Tranbjerg med en stor jagtkniv. Politiet efterlyste manden ved at frigive overvågningsbilleder af røveriet. Efterlysningen gav pote og om eftermiddagen blev manden anholdt og sidenhen fængslet i fem måneder. Ingen kom fysisk til skade ved røveriet, men man kan  forestille sig, at det har været en chokerende oplevelse.

Husk, at jeg er til for at dække det, der rører sig i Tranbjerg og Mårslet. Giv mig besked, hvis der er noget, du gerne vil have dækket på telefonnummer 42 18 97 24 eller email stdat@tranbjerg-maarsletliv.dk.

Billede af Stig Atzen
Billede af skribentens underskrift Stig Atzen Journalist
Birgitte Agersnap kommer fra Beder og kender Tranbjerg godt. Foto: Stig Atzen

Birgitte Agersnap bliver Tranbjergskolens skoleleder: Jeg glæder mig til at opleve alle de gode ting

Birgitte Agersnap bliver skoleleder på Tranbjergskolen fra 1. februar. Hun glæder sig til at møde medarbejdere, elever og forældre. Sidstnævnte betragter hun som nøglepersoner i det at skabe en god skole.

Fra 1. februar og resten af 2022 hedder Tranbjergskolens skoleleder Birgitte Agersnap. Hun har erfaringer med fra flere andre skoler og en stærk forbindelse til Aarhus Kommune, som hun vil bruge til at sikre Tranbjergskolens elevers udvikling

Birgitte Agersnap bliver fra 1. februar skoleleder på Tranbjergskolen. Her vil hun være resten af kalenderåret på et såkaldt ”udlån” fra Elsted Skole, hvor hun indtil nu har været skoleleder. Selv om hun egentlig stadig vil være tilknyttet Elsted Skole, vil hun resten af kalenderåret koncentrere sig hundrede procent om Tranbjergskolen.

- Jeg glæder mig til at opleve alle de gode ting, der er på Tranbjergskolen. Jeg har mødtes med Carsten (nuværende skoleleder, red.), og vi har haft en rigtig god dialog, og jeg er sat så godt ind i tingene, som man kan blive i den tid, vi havde tilgængelig, siger hun.

Samtidig med at Birgitte Agersnap glæder sig til at begynde på Tranbjergskolen, er hun også ambivalent over, at hun skal forlade Elsted Skoles børn, medarbejdere og forældre, som hun har arbejdet tæt sammen med. Ikke desto mindre mener hun, at det er en god løsning, at hun bliver skoleleder på Tranbjergskolen.

- Jeg kommer med erfaring som skoleleder på andre skoler, og jeg har et godt samarbejde med Aarhus Kommune. Elsted Skole vil også være i gode hænder, mens jeg er væk. Jeg kan træde ind som skoleleder fra dag ét, i stedet for at der bliver et slip på grund af et ansættelsesforløb, siger Birgitte Agersnap.

Vil møde menneskerne

Hun har holdt møde med lederne på Tranbjergskolen, men hun mangler stadig at møde personalet. Det er noget af det første, hun vil gøre. Tage rundt og etablere en personlig forbindelse med medarbejderne. Derefter glæder hun sig til at møde børnene.

- Jeg vil ud og hilse på medarbejderne og eleverne og ud at se læringsmiljøet i klasserne, siger Birgitte Agersnap og uddyber:

- At være en del af fællesskabet er faktisk det, jeg glæder mig mest til. Både med børn, medarbejdere og forældrene. I arbejdet med at skabe en god skole, er forældrene nøglepersoner, og jeg sætter stor pris på samarbejdet med dem.

Det lader også til, at skolelederen vil få nemmere ved at udvikle den personlige kontakt fysisk. Regeringen meldte for nyligt ud, at coronarestriktionerne vil blive fjernet samtidig med, at Birgitte Agersnap tiltræder som skoleleder på Tranbjergskolen.

- Det betyder, at man kan være fysisk i skole. Det er der, du kan aflæse mennesker både verbalt og nonverbalt. Det betyder meget for mennesker. Det virtuelle møde er effektivt, men den kan ikke det samme. Men vi kommer også til at inddrage det virtuelle mødes fleksibilitet og effektivitet, siger hun.

Udsigten til at arbejde i Tranbjerg er ifølge Birgitte Agersnap spændende. Hun kommer oprindeligt fra Beder og har kun gode minder om Tranbjerg fra sin barndom og ungdom.

- Jeg er kommet i Tranbjerg gennem årene og kender området, fortæller hun.

Læring, trivsel, udvikling

Med cirka 1000 elever i 50 klasser og mere end 100 medarbejdere, er det en stor arbejdsplads, som Birgitte Agersnap kommer til at overtage lederskabet af. Heldigvis er hun ikke helt på bar bund i kraft af sin tidligere erfaring som skoleleder. Og så kan hun læne sig op ad folkeskolens formålsbeskrivelse.

- Folkeskolens formål er at sikre læring, trivsel og udvikling. Det er mit blik altid rettet mod, og det vil være det, jeg kommer til at lede efter, siger skolelederen.

Indtil videre kommer hun til at være skoleleder på Tranbjergskolen kalenderåret ud, hvor hun efter planen skal vende tilbage til Elsted Skole, når udlånet stopper. Hvis hun altså ikke har tænkt sig at søge stillingen som skoleleder på Tranbjergskolen.

- Det kan jeg simpelthen ikke sige endnu. Men jeg er ambitiøs om at skabe en god skole kalenderåret ud, fastslår Birgitte Agersnap.

Carsten Baun stopper som skoleleder på Tranbjergskolen fra 1. februar. Han skal i fremtiden lede Blå Kors Skanderup i Silkeborg. Foto: Stig Atzen

Tranbjergskolens afgående skoleleder skal lede hjemløse i Silkeborg

Carsten Baun stopper som skoleleder, fordi han har fået et nyt og spændende job i Silkeborg, hvor han skal skabe et hjem for hjemløse og udsatte borgere.

Carsten Baun søger nye udfordringer efter to årtier i skolevæsenet og senest 13 måneder som skoleleder for Tranbjergskolen. Han fortryder ikke noget fra Tranbjergskolen, men han medgiver, at corona gjorde opstarten svær.

Fra 1. februar stopper 53-årige Carsten Baun på Tranbjergskolen efter 13 måneder som skoleleder. Det gør han, fordi han har fået nyt job i Silkeborg.

- Jeg har været i skolevæsenet i 24 år, og jeg er måske nået dertil, hvor jeg gerne vil prøve noget andet. Det er simpelthen, fordi jeg har fået et andet arbejde, siger han.

Hans nye arbejdsplads ligger i Silkeborg. Her skal han lede et bosted for hjemløse og udsatte. Efter 24 år i skolevæsenet kalder Carsten Baun sin afsked med selvsamme for ”ambivalent”.

- Men det er ikke en beslutning, som er truffet over en eftermiddag. Det er noget, jeg har gået og overvejet i rigtig lang tid, forklarer han.

Hård start

Da Carsten Baun tiltrådte som skoleleder i januar 2021, var det med hjemsendte undervisere og elever, fordi coronapandemien buldrede derudad. Det var ifølge skolelederen ikke den optimale start, hvis han skal kigge tilbage.

- Det gjorde kontakten til elever, medarbejdere og forældre sværere. Det er klart, at det sætter sit præg. Det er vanskeligt at blive en del af noget, når det foregår med den afstand. At få en kontakt til elever, medarbejdere og forældre tager tid, og det blev sværere på grund af corona, fortæller Carsten Baun og konkluderer:

- Der er nogle ting, man ikke får kendskab til.

Der er sådan set ikke mere i det, end at jeg skal ud at prøve noget nyt og spændende.

Carsten Baun, afgående skoleleder på Tranbjergskolen.

Fortryder ikke

Selv om det var en hård start på jobbet, har Carsten Baun ikke noget, han fortryder i forbindelse med sit arbejde som skoleleder på Tranbjergskolen.

- Jeg går ikke og tænker, at jeg gerne ville have gjort noget anderledes. Jeg har arbejdet ud fra vilkårene, som de har været, så jeg fortryder ikke noget, siger han.

Når du stopper som skoleleder efter 13 måneder, kan det være, der går snak i krogene om, hvad der ligger af årsager bag, og om der er andre grunde til, at du stopper. Hvad vil du sige til det?

- Det er der sikkert, og det vil der altid være. Hvis folk lægger mere i det, kan jeg ikke gøre noget ved det. Men der er sådan set ikke mere i det, end at jeg skal ud at prøve noget nyt og spændende, siger Carsten Baun.

Skal skabe et hjem

Forhåbentlig bliver starten mindre præget af corona, når Carsten Baun begynder sit nye job i Silkeborg. Han glæder sig i hvert fald til at begynde. Her kommer han til at skulle arbejde med andre rammer end skolerammer, selvom det stadig handler om at skabe et miljø, mennesker trives i.

- Det bliver noget helt andet. Jeg skal være med til at skabe et hjem for nogle mennesker, fortæller Carsten Baun.

Carsten Baun har tidligere været skoleleder på to skoler i Holstebro. Han er uddannet lærer, og der er derfor tale om noget af retningsskift på den uddannede lærer, som har været mere end to årtier i skolesystemet. Det skræmmer ham dog ikke.

- Jeg glæder mig til at komme i gang, fastslår han.

Lars Hoppe Rasmussen fra Motion og Liv i Tranbjerg glæder sig over et støt stigende medlemstal. Foto: Stig Atzen

Lokale motionscentre genoptræner efter corona-mavepuster

Corona og nedlukninger har været hårdt ved motionscentrene i Tranbjerg og Mårslet, men det ser lysere ud med stigende medlemstal for de lokale motionscentre, hvor fællesskab og fitness går hånd i hånd.

Corona har taget pusten fra de lokale motionscentre, som nu håber at genfinde formen efter nytårsforsætter, færre restriktioner og forhåbentlig ikke flere nedlukninger

Coronapandemien har været hård ved motionscentrene, som ad flere omgange har måttet lukke ned. Nedlukningerne er især sket i vintermånederne. Det er ellers højsæsonen for motionscentrene, når folk hellere vil tage en tur på løbebåndet end at jogge gennem slud og sjap og bidende blæst.

- Vi har mistet halvdelen af vores medlemmer på grund af corona, siger Lars Hoppe Rasmussen, der er medejer af Motion og Liv i Tranbjerg.

Også TMG Motion i Mårslet har oplevet at miste medlemmer under de lange nedlukninger.

- Nedlukningerne var lange, og selvom vi forsøgte at forlænge medlemskaberne den tid, vi var lukket ned, havde vi ikke økonomien til at blive ved med det til sidst. Og vi mistede også medlemmer undervejs, fortæller Erhardt Nielsen, der er bestyrelsesmedlem i TMG og står for TMG Motion.

Efter coronapasset blev indført, var der en periode i 2021, hvor man skulle tjekke alle brugere for gyldigt coronapas. Det kostede også medlemmer for TMG Motion.

- Vi bliver drevet af frivillige, og vi kunne ikke have nogen til at stå og tjekke coronapas hele dagen. Derfor måtte vi holde lukket, mens de kommercielle fitnesscentre holdt åbent, og derfor tog nogle medlemmer dertil, siger Erhardt Nielsen.

Både TMG Motion i Mårslet og Motion og Liv i Tranbjerg understreger, at de ikke er lukningstruede.

Stærke måneder

Heldigvis lader det til, at motionscentrene slipper for prøvelser fremover. Der er ikke udsigt til stærkere restriktioner, tværtimod. Det glæder Erhardt Nielsen, fordi vi er gået ind i en periode med nytårsforsæt og vejr, som ikke ligefrem lokker folk til udendørs motion.

- Januar og februar er der, hvor medlemstallene er højest. Det er det hvert år, siger han.

Hos Motion og Liv i Tranbjerg har der endnu ikke været en mærkbar stigning i medlemmerne, vurderer Lars Hoppe Rasmussen. Men motionscentret har heller ikke tradition for de store udsving.

- Vi har haft mange ældre medlemmer før, og de skifter måske ikke medlemskab så meget, som de yngre gør. Nu er der så sket et skift under corona, og vi har fået flere yngre medlemmer, så det kan være, det ændrer sig, siger han og tilføjer:

- Vores medlemstal er støt og roligt på vej op igen.

Netop fordi motionisterne strømmer ind i januar og februar har TMG Motion i Mårslet oprustet i udstyrsafdelingen.

- Vi har købt seks nye watt-cykler og et nyt løbebånd, fordi vi vidste, at medlemstallene vil toppe, siger Erhardt Nielsen

Fitness i fællesskab

Begge motionscentre har en sund økonomi, på trods af at pandemien har været hård ved dem. Der er dog stadig spillere på markedet med langt større økonomiske muskler end TMG Motion i Mårslet og Motion og Liv i Tranbjerg. Begge centre har dog noget, som de store fitnesscentre ikke sådan lige kan slå.

Fællesskab.

- Folk snakker lystigt sammen, når de er nede at træne. Det sætter vi meget pris på. Man hilser på hinanden, og det kan være, man hjælper hinanden med at lave øvelserne bedre. Man spreder glæde og inspiration med hinanden, siger Lars Hoppe Rasmussen fra Motion og Liv i Tranbjerg.

Han tilføjer, at man også gerne må passe sig selv under træningen, hvis det er det, man har lyst til. Det gælder også hos TMG Motion, hvor fællesskabet også spiller en stor rolle.

- Vi har mange, som kommer i små hold á 2 og 3. Folk taler også sammen, når de mødes dernede. Derudover har vi også et spinninghold, men det er nok for hårdt til, at man kan snakke sammen undervejs, men man kan sagtens før og efter, siger han og tilføjer:

Hvis man er i tvivl om, hvordan man skal lave en øvelse, kan man også tage en snak med en af vores instruktører.

En 29-årig mand kan se frem til godt et halvt år bag tremmer efter et røveri onsdag. Foto: Johan Gadegaard

Gerningsmand bag røveri i Rema1000 fængslet

Efter politiet delte en video af en røver, der gik ind i Rema1000 i Tranbjerg og røvede butikken med en stor jagtkniv, blev manden anholdt samme dag, som politiet offentliggjorde videoen. Manden har allerede fået en fængselsdom.

Aarhus: En 29-årig mand har fredag modtaget en straksdom på fem måneders fængslet for et røveri begået mod Rema1000 i Tranbjerg onsdag. Det skriver Stiften.dk.

En straksdom kan komme på tale, når den sigtede tilstår forbrydelsen ved et grundlovsforhør.

Østjyllands Politi efterlyste torsdag manden med både billede og video, og det var et tip fra en borger, der resulterede i anholdelsen samme dag og sidenhen fængslingen godt et døgn efter anholdelsen. Politiet havde først anholdt en 25-årig mand, men han blev hurtigt løsladt igen.