Birgitte Agersnap bliver Tranbjergskolens skoleleder: Jeg glæder mig til at opleve alle de gode ting
Birgitte Agersnap bliver skoleleder på Tranbjergskolen fra 1. februar. Hun glæder sig til at møde medarbejdere, elever og forældre. Sidstnævnte betragter hun som nøglepersoner i det at skabe en god skole.
Birgitte Agersnap bliver fra 1. februar skoleleder på Tranbjergskolen. Her vil hun være resten af kalenderåret på et såkaldt ”udlån” fra Elsted Skole, hvor hun indtil nu har været skoleleder. Selv om hun egentlig stadig vil være tilknyttet Elsted Skole, vil hun resten af kalenderåret koncentrere sig hundrede procent om Tranbjergskolen.
- Jeg glæder mig til at opleve alle de gode ting, der er på Tranbjergskolen. Jeg har mødtes med Carsten (nuværende skoleleder, red.), og vi har haft en rigtig god dialog, og jeg er sat så godt ind i tingene, som man kan blive i den tid, vi havde tilgængelig, siger hun.
Samtidig med at Birgitte Agersnap glæder sig til at begynde på Tranbjergskolen, er hun også ambivalent over, at hun skal forlade Elsted Skoles børn, medarbejdere og forældre, som hun har arbejdet tæt sammen med. Ikke desto mindre mener hun, at det er en god løsning, at hun bliver skoleleder på Tranbjergskolen.
- Jeg kommer med erfaring som skoleleder på andre skoler, og jeg har et godt samarbejde med Aarhus Kommune. Elsted Skole vil også være i gode hænder, mens jeg er væk. Jeg kan træde ind som skoleleder fra dag ét, i stedet for at der bliver et slip på grund af et ansættelsesforløb, siger Birgitte Agersnap.
Vil møde menneskerne
Hun har holdt møde med lederne på Tranbjergskolen, men hun mangler stadig at møde personalet. Det er noget af det første, hun vil gøre. Tage rundt og etablere en personlig forbindelse med medarbejderne. Derefter glæder hun sig til at møde børnene.
- Jeg vil ud og hilse på medarbejderne og eleverne og ud at se læringsmiljøet i klasserne, siger Birgitte Agersnap og uddyber:
- At være en del af fællesskabet er faktisk det, jeg glæder mig mest til. Både med børn, medarbejdere og forældrene. I arbejdet med at skabe en god skole, er forældrene nøglepersoner, og jeg sætter stor pris på samarbejdet med dem.
Det lader også til, at skolelederen vil få nemmere ved at udvikle den personlige kontakt fysisk. Regeringen meldte for nyligt ud, at coronarestriktionerne vil blive fjernet samtidig med, at Birgitte Agersnap tiltræder som skoleleder på Tranbjergskolen.
- Det betyder, at man kan være fysisk i skole. Det er der, du kan aflæse mennesker både verbalt og nonverbalt. Det betyder meget for mennesker. Det virtuelle møde er effektivt, men den kan ikke det samme. Men vi kommer også til at inddrage det virtuelle mødes fleksibilitet og effektivitet, siger hun.
Udsigten til at arbejde i Tranbjerg er ifølge Birgitte Agersnap spændende. Hun kommer oprindeligt fra Beder og har kun gode minder om Tranbjerg fra sin barndom og ungdom.
- Jeg er kommet i Tranbjerg gennem årene og kender området, fortæller hun.
Læring, trivsel, udvikling
Med cirka 1000 elever i 50 klasser og mere end 100 medarbejdere, er det en stor arbejdsplads, som Birgitte Agersnap kommer til at overtage lederskabet af. Heldigvis er hun ikke helt på bar bund i kraft af sin tidligere erfaring som skoleleder. Og så kan hun læne sig op ad folkeskolens formålsbeskrivelse.
- Folkeskolens formål er at sikre læring, trivsel og udvikling. Det er mit blik altid rettet mod, og det vil være det, jeg kommer til at lede efter, siger skolelederen.
Indtil videre kommer hun til at være skoleleder på Tranbjergskolen kalenderåret ud, hvor hun efter planen skal vende tilbage til Elsted Skole, når udlånet stopper. Hvis hun altså ikke har tænkt sig at søge stillingen som skoleleder på Tranbjergskolen.
- Det kan jeg simpelthen ikke sige endnu. Men jeg er ambitiøs om at skabe en god skole kalenderåret ud, fastslår Birgitte Agersnap.