Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Tranbjerg-MårsletLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Vi skal tale om Tranbjerg og Mårslet

Kære læsere

Nyhedsbrevet har holdt pause for en stund, men nu går vi i gang igen. Jeg hedder Stig Atzen, og i fremtiden vil jeg tale om Tranbjerg og Mårslet med jer og med alle dem, der interesserer sig for, hvad der sker i området. Det er nemlig ikke så lidt – og det er hamrende væsentligt, at vi taler om retningen for lokalområdet.

Retningen for vores skoler og daginstitutioner. Beslutningerne om vores natur. Mulighederne for vores fritid og foreninger. Vilkårene for vores liv. Nu og i fremtiden.

Lokaljournalistik har altid draget mig af samme grund; Det er slet og ret bare vigtigt. Jeg kommer selv fra en lille sydvestjysk ø, hvor vi følte os overset og uden stemme, når fremtiden blev besluttet for vores hjem. Vi oplevede også, at snakken altid centrerede sig om større byer.

Jeg vil gøre mit ypperste for, at I ikke bliver glemt, når beslutningerne bliver taget i byrådssalen. Samtidig vil jeg sørge for, at vi ikke glemmer at tale om de ting, der vedrører os allermest: Vores lokalområde.

Nye corona-restriktioner påvirker årets begivenhed på Vilhelmsborg, men det bliver ikke fatalt, fortæller direktøren for hestesportscentret

Vi skal tale om de op til 53 boliger, kommunen vil opføre ved Frisenholt og Ingerslevvej i Tranbjerg. Hvad det betyder for naboerne, og hvad området vil bidrage med.

Tranbjerg og Mårslet ligger tæt på hinanden. Men det betyder ikke, at beboerne er ens. Jeg vil senere dykke ned i, hvad der kendetegner de to områder og deres beboere. Hvad mener vi selv, vi er, og hvad mener dem fra nabobyen? Og hvor langt er vi reelt fra, at Tranbjerg og Mårslet vokser sammen?

Men der skal to til en tango, og jeg håber inderligt, at I vil indlade mig i de ting, I synes er vedkommende. Det er jer, det handler om, og I bestemmer retningen for vores samtale. Fortæl mig, hvad I har på hjerte, på stdat@tranbjerg-maarsletliv.dk og på telefonnummer 42 18 97 24. Linjen er åben for alt – også hvis det bare er en snak om Tranbjerg og Mårslet.

Vi tales ved. For hvis ikke vi gør det, hvem gør det så?

Jeg glæder mig til at tale med jer.

Billede af Stig Atzen
Billede af skribentens underskrift Stig Atzen Journalist
Vilhelmsborg var ellers pyntet op til det store julestævne, som desværre for direktør Casper Cassøe måtte blive noget mindre festligt på finaledagen, end han havde forventet. Foto: Stig Atzen

Årets begivenhed på Vilhelmsborg tæt på aflysning: Kunne have været fatalt

Hvis Vilhelmsborg måtte aflyse det store julestævnes finaledag lørdag, kunne det have været fatalt.

Det er nemlig den vigtigste dag for sponsorere, ryttere og tilskuere.

Men arrangementet får sit klimaks, om end det bliver uden de 3000 tilskuere, man havde regnet med.

Regeringens corona-restriktioner sætter en dæmper på årets største begivenhed i Vilhelmsborg, som afvikler finaler med meget begrænset publikum

Fire ugers julestævne på Villhemsborg i Mårslet skulle have nået sit klimaks lørdag i en kæmpe finalefest i mange af de discipliner, som ryttere har dystet i. Det var den eneste dag, hvor billetterne kostede penge. Pladserne ville være fyldte. Det skulle være årets højdepunkt.

Men med nye corona-restriktioner må Christmas Show 2021, som stævnet hedder, nøjes med nogle hundrede tilskuere i stedet for de 3000, der skulle have været i arenaen.

- Vi kunne ikke garantere, at der kun var 50, som stod op ad gangen. I stedet afvikler vi stævnet sportsligt og med nogle få tilskuere, siger Casper Cassøe, direktør for Vilhelmsborg, som kalder stævnet for ”årets ridebegivenhed i Danmark”.

Mere end 20.000 ride-entusiaster nåede at gæste stalden, og der var flere end 4000 heste til stævnet, som altså ikke når sit klimaks på grund af corona-restriktioner. Samme årsag, som gjorde, at stævnet blev aflyst sidste år.

- Konsekvenserne for stævnet kunne være blevet fatale. Men vi overlever, siger Casper Cassøe.

Arrangørerne af stævnet er selskabet Danish Derby og altså ikke Vilhelmsborg. Casper Cassøe er foruden direktør for Vilhemsborg ejer af selskabet bag ridestævnet, Danish Derby.

Testambulance ved hoveddøren

Den stigende samfundssmitte er årsagen til, at regeringen har lagt strammere restriktioner over Danmark. På Vilhelmsborg har de ellers gjort alt, de kan, for ikke at bidrage til smitten.

- Vi krævede, at man skulle have en frisk test for at være i arenaen. Det var ikke nok med et coronapas. Vi ville simpelthen ikke være et sted, hvor folk blev smittede, fortæller Casper Cassøe.

For at det var muligt med friske coronatest, sørgede Casper Cassøe og Vilhelmsborg for, at der var et mobilt testcenter ved indgangen med to testpersonaler, som testede gæster med en coronatest ældre end 24 timer.

- Vi har prøvet at skabe vores egen lille boble, så det er meget frustrerende, siger Casper Cassøe og tilføjer:

- Men smittetallene ser ikke gode ud.

Vildt ærgerligt

At corona-restriktionerne faldt inden lørdag er særlitg problematisk, fordi det er den dag, hvor mange af finalerne bliver afviklet. I værste fald kunne restriktionerne have aflyst stævnet.

Det ville være en ærgerlig afslutning, påpeger Casper Cassøe:

- En aflysning ville svare til, at du spiller EM frem til semifinalerne, men må aflyse, inden man finder vinderen.

Finalerne er ikke overraskende det, der tiltrækker flest tilskuere. Så mange, at arenaen egentlig havde været fyldt helt op, selvom det er den eneste dag i stævnets fire uger, billetterne kostede penge.

- Det er her, sponsorerne får noget for de penge, de har lagt i stævnet. Så det er vildt ærgerligt. Heldigvis er der ingen, som har krævet kompensation for de færre tilskuere, fortæller Casper Cassøe.

Da stævnet bliver afholdt alligevel, er der dog mulighed for, at sponsorerne kan få opmærksomhed gennem den live-transmittering, der er fra stævnet.

Andre eksterne arrangører lægger jo mærke til, når nogen slår sig, og det kan betyde, at de er mere forsigtige

Casper Cassøe, direktør for Vilhelmsborg

Ifølge Casper Cassøe er rytterne opløftede over, at de kan afgøre, hvem der var vinderen i de forskellige finaler lørdag.

- De bakker alle op om, at vi afholder den sportslige del af stævnet. Alle vil gerne ride, siger Casper Cassøe.

- Det bliver ikke så festligt, som det plejer, men de har jo dystet i lang tid, så de er rigtig glade for at kunne ride finalerne, tilføjer han.

Vigtig tradition

Vilhelmsborg har afholdt Danish Christmas Derby de seneste 17 år på nær 2020, hvor stævnet blev aflyst på grund af coronavirus.

Selvom restriktioner rammer arrangør-selskabet hårdere end Vilhelmsborg, der bare udlejer lokaler, skal man ifølge Casper Cassøe ikke tage fejl af stævnets vigtighed.

- Det er vores ultimativt største eksterne kunde, og stævnet er en grundsten her hos Vilhelmsborg, fastslår han.

Han bekymrer sig over, hvad aflysningen kan betyde i fremtiden.

- Andre eksterne arrangører lægger jo mærke til, når nogen slår sig, og det kan betyde, at de er mere forsigtige, fortæller Casper Cassøe.

14-årige Oliver Artmann Pallesen synes, at det skaber god stemning, når der blæser julemusik ud af højtalerne på Vilhelmsborg. Det er svært at vælge en favoritsang, men skulle det være, blev det "Jul i Angora" af Dengene fra Angora. Foto: Stig Atzen

Ridestævne giver 14-årige Oliver forsmag på drømmejobbet

Det fire uger lange julestævne på Vilhelmsborg beskæftiger omkring 20 lokale mennesker fra Mårslet.

En af dem er 14-årige Oliver, som altid har ønsket sig at arbejde i en café.

Mød ham her.

Ridestævnet på Vilhelmsborg beskæftiger omkring 20 lokale. En af dem er Oliver Artmann Pallesen fra Mårslet, som prøver kræfter med en mulig karriere

Det er ikke ridesporten, der gør at 14-årige Oliver Artmann Pallesen fra Mårslet elsker sit fritidsjob i caféen på Vilhelmsborg, hvor han har arbejdet under det fire uger lange julestævne Christmas Show 2021.

Han er mere til fodbold og håndbold. Fritidsjobbet i caféen er til gengæld en smagsprøve på noget, han synes er et spændende arbejde.

- Jeg har egentlig altid ønsket mig at arbejde i en café, butik eller lignende. Så dukkede det her op, og det var bare lige noget for mig, siger han.

Han tager både mod bestillinger ved disken i caféen og laver burgere. Tilsyneladende følger talentet med interessen for faget, for da en svensktalende kvinde træder ind i caféen klarer Oliver Artmann Pallesen høfligt ekspeditionen uden nogen form for vanskeligheder.

Han er bare helt vildt frisk

Casper Cassøe, direktør for Vilhelmsborg

Kundetække har han. Forholdet til kollegaerne er også godt. Når han får fri klokken 21, bliver han ofte hængende til hyggesnak, indtil hans forældre ringer for at høre, om han er på vej hjem.

- Der er bare et rigtig godt fællesskab herude, fortæller han.

Beskæftiger lokale

Det fire uger lange ridestævne beskæftiger flere lokale end bare 14-årige Oliver Artmann Pallesen. Omkring 20 lokale arbejder på Vilhelmsborg, mens julestævnet er i gang, fortæller direktør for Vilhelmsborg, Casper Cassøe.

- De gør det bare super godt. Nogle af dem har redet her eller har en anden form for tilknytning, så det er dejligt at have dem tilbage i noget tid, siger han.

Stævnet varer i fire uger. Der skal dog også stilles op og pilles ned, og derfor er flere af de lokale med en uge før og en uge efter stævnet. Og der er stor forskel på alderen.

- Nogle går i folkeskole, og nogle er voksne, fortæller Casper Cassøe, der har lagt mærke til indsatsen fra Oliver Artmann Pallesen.

- Han er bare helt vildt frisk, roser direktøren for Vilhelmsborg.

Mangler ikke noget

Foruden en forsmag på, hvad det vil sige at arbejde i en café, får Oliver Artmann Pallesen løn for sit arbejde. Pengene er ikke årsagen til, at han står her, fastslår han, for han savner ikke materielle goder i øjeblikket.

- Jeg er lige blevet konfirmeret. Så havde jeg fødselsdag i oktober, og så er det jul nu. Jeg mangler ikke noget. Så vil jeg hellere sætte dem ind på kontoen. Dem kan jeg sikkert bruge senere, forklarer han.

Frokost kommer lønnen i hvert fald ikke til at gå til. Man får mad og drikke, når man har fritidsjob i caféen, og det smager dejligt ifølge Oliver Artmann Pallesen. Især okseburgeren har været en favorit i de fire uger, han har haft sit fritidsjob.

- Jeg har ikke nået at smage andet endnu, smiler han.