Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Tranbjerg-MårsletLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Det er sjældent, at Emmely Nguyen og Thanh Pham står stille, men parret havde taget en fridag fra renoveringsprojektet af deres villa i Mårslet. I stedet gav de mig en rundvisning i den villa, som de købte i foråret, hvorefter totalrenoveringen gik i gang. Foto: Mathilde Bach Callesen

Husjagten endte i Mårslet, hvor ungt par totalrenoverer villa

Det hænder ofte, ja nærmest dagligt, at jeg kigger på huse og renoveringsprojekter på sociale medier. Langsomt begynder jeg at danne et billede af mit kommende drømmehjem med køkken-alrum, akustiklofter til kip og gigantiske klinker på badeværelserne. Min bedre halvdel mener, at det er blevet lidt af en besættelse med alt det huskiggeri, mens jeg mener, at det er nødvendig inspiration og forberedelse til, når vi en gang skal købe vores første hus.

Så da jeg for nyligt blev prikket på skulderen og gjort opmærksom på et ungt par, der på Instagram deler ud af deres husrenoveringsprojekt i Mårslet, inviterede jeg mig selv på besøg. Det får du glæde af i dagens nyhedsbrev.

På Præstegårdsvej er Emmely Nguyen og Thanh Pham i gang med at skabe deres drømmehjem, efter de i foråret købte en ældre villa. De faldt for husets muligheder, selvom det ville kræve en totalrenovering at indfri deres drømme.

I dagens nyhedsbrev kan du komme med på besøg hos parret, som forvandler 70’er-villaen til et moderne hjem.

Foruden den gule murstensvilla på Præstegårdsvej blev der solgt yderligere 70 rækkehuse og villaer i postnummer 8320 på årets første seks måneder. Det er ét af de nøgletal, du kan blive klogere på i en af dagens artikler, der tager et kig på det hurtige boligmarked i Mårslet.

Stærkt gik det da også, da Idealhuse skulle af med 16 villaer på Obstrupvej i Mårslet. Det til trods for at villaerne endnu ikke er bygget. Nedenfor kan du blive klogere på, hvornår håndværkerne rykker ind på byggepladsen.

Så er der bare tilbage at skrive tak, fordi du læser med. Spred gerne ordet om Tranbjerg-MårsletLIV og husk, at I også gerne må efterspørge emner, som Tranbjerg-MårsletLIV kan sætte fokus på.

God læselyst.

Billede af Mathilde Bach Callesen
Billede af skribentens underskrift Mathilde Bach Callesen Journalist
Emmely Nguyen og Thanh Pham faldt for mulighederne og beliggenheden, da de var til fremvisning på Præstegårdsvej 71 i Mårslet. De bevarer de gule mursten, men indvendigt får huset den helt store omgang. Foto: Mathilde Bach Callesen

Fra 70’er-villa til moderne hjem: Ungt par totalrenoverer villa i Mårslet

Emmely Nguyen og Thang Pham har mange gange snakket om, hvordan deres drømmehjem skal se ud. Det skal have sildebensgulve og et stort køkken-alrum, der sammen med stuen danner husets hjerte. Desuden kan det ikke have for mange vinduer.

Dét hjem er parret nu i fuld gang med at skabe på Præstegårdsvej i Mårslet, hvor de forvandler en ældre villa til et moderne hjem. De gav for nyligt en rundvisning og satte ord på den proces, som snart giver dem tag over hovedet i Mårslet.

Fold ud og tag med på rundvisning.

29-årige Emmely Nguyen og 29-årige Thanh Pham var forbi Hørning og Solbjerg, inden husjagten i foråret endte på Præstegårdsvej i Mårslet. Parret er nu i gang med at totalrenovere 70’er-villaen, hvor de snart flytter ind

På årets første seks måneder blev der solgt 71 villaer i Mårslet - et af dem var en gul murstensvilla på Præstegårdsvej 71. I foråret overtog kæresteparret Emmely Nguyen og Thanh Pham nøglerne til 70’er-villaen, efter de havde forhandlet prisen ned til tre millioner kroner.

- Vi købte på daværende tidspunkt det billigste hus i Mårslet, siger Emmely Nguyen.

Dermed blev de ejere af en 70’er-villa på 142 kvadratmeter, som ikke havde de store vinduespartier og det køkken-alrum, som parret ellers havde på ønskelisten til deres kommende hjem. Til gengæld havde det mange brune detaljer og var ret mørkt. Men huset var velholdt og i fin stand.

Vi kiggede mest på planløsningen, og vi kunne se, at vi kunne få det til at fungere, hvis vi væltede nogle vægge. Vi kunne se muligheder i huset, og vi kunne se, at vi kunne gøre det til vores eget.

Thanh Pham, huskøber i Mårslet

Det var til trods for, at der ifølge parret ikke var blevet gjort meget gennem husets første 50 år udover to tilbygninger og en badeværelsesrenovering fra 80’erne, men det skræmte ikke det unge par. Tværtimod.

Den første tid gik med at rive ned. En del af det tidligere køkken er blevet inddraget i stuen, så det nu er ét stort rum med køkken-alrum og stue i ét. Mens den anden del af køkkenet er blevet en del af den åbne entré. Privatfoto

- Du bliver nødt til at bruge dine kræfter på at gøre noget selv, når man ser på, hvad man kan få for tre millioner, siger Emmely Nguyen.

Planløsningen gav muligheder

De havde forinden huskøbet kigget mod Hørning og Solbjerg, da de ønskede at blive så tæt på Aarhus som muligt. De har tidligere boet i egen lejlighed i Viby J, inden de lejede deres nuværende hus i Højbjerg.

- Vi begyndte med at kigge i de områder, hvor vi tænkte, at vi ville have råd til at købe hus. Ligesom mange andre børnefamilier, der drømmer om mere plads, vidste vi, at vi skulle længere væk fra Aarhus for at kunne få råd til at købe vores eget hus, siger Emmely Nguyen.

Solbjerg var langt væk fra studie og arbejde i Aarhus midtby. Hørnings nybyggede rækkehuse var ikke rigtigt sagen. Men så spottede de en boligannonce for huset på Præstegårdsvej, hvor de både faldt for beliggenheden og mulighederne.

- Vi kiggede mest på planløsningen, og vi kunne se, at vi kunne få det til at fungere, hvis vi væltede nogle vægge. Vi kunne se muligheder i huset, og vi kunne se, at vi kunne gøre det til vores eget, siger Thanh Pham.

Gør-det-selv-projektet har de været i gang med, siden de overtog huset 1. april. De har hverken tidligere erfaringer med at vælte vægge, spartle eller lægge sildebensgulv. Men de har masser af gåpåmod, understreger Thanh Pham.

- Vi begyndte med at rive det hele ned. Og så har vi fokuseret på at få det vigtigste færdigt først - det er toilet, badeværelse, køkken og soveværelser, som vi skal have på plads, inden vi flytter ind, siger han.

Drømmen om et køkken-alrum

Væggene til husets tidligere køkken er blevet revet ned, og det nye køkken er netop ved at blive sat op i rummet, der nu er køkken-alrum og stue i ét. Desuden har parret sat et stort vinduesparti med terrassedør i køkken-alrummet samt tilføjet ekstra vinduer.

- Der var indelukket og mørkt - vi følte, at der var lavt til loftet. Vi var nødt til at åbne mere op. Vi har altid drømt om at have et køkken-alrum og stue som hjertet i huset, hvor vi kan lave mad, mens vores søn leger i samme rum, siger Emmely Nguyen.

På gulvet har parret lagt sildebensparket, mens loftet nu er beklædt med hvide akustikplader. Køkkenet er mørkt og bryder med de lyse valg af gulve og lofter.

- Vi går efter den skandinaviske og minimalistiske stil, og så prøver vi at gøre det så tidløst som muligt, så det kan holde i mange år, siger Emmely Nguyen.

Derfor er husets tidligere brune døre blevet malet hvide, mens dørhåndtagene i messing stort set er det eneste levn fra 70’er-stilen. Parret regner dog ikke med, at de får brug for alle de nymalede døre.

- Vi kan godt lide, at det skal være et åbent hjem. Vi er ikke så meget til døre - udover dem, der skal være ud til toiletterne og soveværelserne, siger Thanh Pham.

Anden og tredje etape venter forude

Parret har samme stil, men de står for hver deres arbejdsopgaver. Emmely Nguyen står hovedsageligt for at slibe og male, fordi hun ikke er så ferm med maskiner og værktøjet. Hun er til gengæld en god assistent, der hurtigt kan finde de rigtige værktøjer til sin bedre halvdel.

Og hvordan de løser de forskellige arbejdsopgaver - ja, det finder de ud af henad vejen.

- Vi er gode til at spørge folk om råd og vejledning. Og så har vi YouTube og Google - vi er jo ikke de første, som ikke ved, hvordan man spartler, siger Emmely Nguyen.

Desuden har en god planlægning været et af de vigtigste værktøjer gennem renoveringsprocessen. Derfor har det også skabt irritation, når forsinkelser på byggematerialer har skabt rod i processen.

Men tidsplanen er kun skredet en lille smule, og i løbet af de kommende uger flytter parret og deres treårige søn ind på Præstegårdsvej.

Sønnen Liams værelse var det rum, som stod først færdigt. Her har Emmely Nguyen hentet inspiration på de sociale medier til vægmaleriet. Privatfoto

- Det er dejligt at se, at projekterne og rummene begynder at være færdige, så vi kan fokusere mere på finish og detaljerne, siger Thanh Pham.

Han understreger, at parret er stolt over, at de selv er lykkedes med at renovere huset, hvor de har planer om at blive boende i mange år.

De er dog ikke helt ved vejs ende endnu. Når første etape er færdigrenoveret og indflytningen overstået, venter de næste renoveringsprojekter. Der er et bryggers og et kontor, der står urørt. Derefter skal udearealerne have en stor træterrasse, mere græs og mindre blomsterbed.

Men de er godt på vej mod målet om at forvandle en 70’er-villa til et moderne familiehjem anno 2021.

- Vi er glade for, at vi fandt et gammelt hus, hvor vi selv kunne skabe rammerne, i stedet for at købe et hus, hvor det hele var bestemt på forhånd, siger Emmely Nguyen, som glæder sig til at flytte til Mårslet.

Følg forvandlingen på Instagram

På instagram kan man følge renoveringsprojektet af Præstegårdsvej 71. Parret har profilen 70erhusetimaarslet, hvor følgere kan se før- og efterbilleder, når parret er nået i mål med et af deres husprojekter. Desuden kan man løbende følge processen, når de står midt i arbejdet med entréen, køkkenet eller værelserne.

- Jeg har altid været fan af Instagram, som jeg bruger meget, når jeg skal finde inspiration. Jeg vil gerne selv give noget inspiration og viden videre, nu hvor vi selv renoverer hus, siger Emmely Nguyen.

- Det bekræfter også en i, at man har lavet noget godt, når følgere så begynder at spørge efter rådgivning fra os, tilføjet Thanh Pham.

Det går stærkt på boligmarkedet i Mårslet, hvor der ifølge lokal ejendomsmægler er både stor ekstern og intern efterspørgsel på villaer og rækkehuse. Foto: Silas Bang

Faldende salgstider i Mårslet: - Husene bliver næsten solgt for hurtigt

- Vi købte på daværende tidspunkt det billigste hus i Mårslet.

Sådan lød det fra Emmely Nguyen, da jeg for nyligt besøgte hende og kæresten Thanh Pham, som i foråret købte deres 70’er-villa for tre millioner kroner.

Det gjorde mig - og måske nu også dig - nysgerrig på boligmarkedet i Mårslet. Derfor kiggede jeg nærmere på nogle nøgletal fra boligsiden.dk og tog en snak med en lokal ejendomsmægler, som sætter ord på det lokale boligmarked.

Postnummer 8320 lander på en 3. og 11. plads sammenlignet med de øvrige postnumre i kommunen, hvis man kigger på årets første seks måneder.

Der er stor efterspørgsel på rækkehuse og villaer i Mårslet, hvor salgstiderne er faldende og kvadratmeterpriserne stigende. Lokal ejendomsmægler sætter ord på det lokale marked, hvor boligerne bliver solgt hurtigere end i de fleste øvrige postnumre i kommunen.

Mårslet er et populært sted at bo.

Det konstaterede flere mårsletter for nyligt på et borgermøde, hvor byens borgere var samlet for at tale om nye boliger, der kan være på vej. Mens der var delte meninger om boligplanerne, fornemmede man enighed om, at det er populært at bo i Mårslet.

Det samme viser tal fra boligsiden.dk. På årets første seks måneder er der blevet solgt 71 rækkehuse og villaer i postnummeret. Den gennemsnitlige salgstid for de solgte boliger var 49 dage, hvilket er det tredjehurtigste, hvis man sammenligner med de øvrige postnumre i kommunen. Til sammenligning var salgstiden 112 dage, når man kigger på tallene fra hele 2016.

Det hurtige marked kan man nikke genkendende til hos Nybolig Højbjerg, som gennem det seneste år har solgt 35 boliger i postnummeret.

- Hvis man sammenligner byerne, hvor vi sælger boliger, er Mårslet sammen med Tranbjerg det sted, hvor vi sælger husene hurtigst. Husene bliver næsten solgt for hurtigt, uden det skal lyde forkert, siger Peter Dybvad, som er indehaver af Nybolig Højbjerg, der har fem ejendomsmæglerforretninger i den syd- og vestlige del af Aarhus.

Solidt plantet i midten

Desuden har antallet af til salg-skilte på det lokale boligmarked været lavt det seneste halvandet år, ligesom det har været tilfældet på det landsdækkende boligmarked under coronasituationen.

- Der har på intet tidspunkt været meget mere end ti boliger til salg. Det er ikke fordi, at Mårslet er så stor, men byen har trods alt en størrelse, hvor udbuddet af boliger burde være større, siger han og uddyber:

- Det skyldes ikke, at flere mårsletter har haft en større lyst til at blive boende i byen, men der er bare rigtig mange, der gerne vil købe hus i Mårslet. Når efterspørgslen er så stor, og udbuddet af boliger ikke vokser tilsvarende, ser vi, at boligpriserne i Mårslet er stigende.

Ifølge boligsiden.dk var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for rækkehuse og villaer for årets første seks måneder 25.292 kroner, hvilket er en stigning fra året før, hvor den lå på 22.756 kroner. Kigger man fem år tilbage, var den gennemsnitlige kvadratmeterpris 18.997 kroner.

Det gør Mårslet til det 11. dyreste postnummer i kommunen målt på kvadratmeterpris, når man sammenligner årets første seks måneder. Aarhus C ligger i toppen med 48.545 kroner per kvadratmeter, mens Sabro ligger i bunden med 17.788 kroner.

Køberne er børnefamilier

I skrivende stund er der ifølge boligsiden.dk 12 boliger til salg i Mårslet, hvor priserne ligger mellem knap 3,8 og 9 millioner kroner. Boligerne bliver meget muligt afsat til unge mennesker og børnefamilier, siger Peter Dybvads erfaringer.

- Mårslet er et godt og trygt sted at bo med sin familie. Man har pasning, skole og fritidsordninger - alt, hvad man nu skal bruge som børnefamilie. Vi har samtidigt et prisniveau, som gør, at det er ressourcestærke familier, som køber hus i Mårslet, siger Peter Dybvad.

Det gælder både tilflyttere, men også lokale børnefamilier, som nu har brug for mere plads. Nybolig-indehaveren oplever, at der på det seneste har været stor intern efterspørgsel på villaer, eftersom flere lokale familier er vokset ud af det rækkehus, de købte for en håndfuld år siden.

- De har fået en tilknytning til området, nu hvor børnene er begyndt i skole og foreningslivet. Det gør, at de ikke kan købe hus andre steder end lige præcis Mårslet, siger han.

God idé med flere boliger

Udbuddet må gerne vokse med etplansvillaer på 140 kvadratmeter med fire værelser og to badeværelser, da det er sådanne boliger, der opfylder de kriterier, der vækker særlig stor interesse.

Med efterspørgslen in mente sætter Peter Dybvad ord på det fremtidige boligmarked i Mårslet.

- Der er i øjeblikket nogle ting på spil i Mårslet, blandt andet om man skal lave nye udstykninger. Hvis man udelukkende kigger på boligmarkedet og efterspørgslen, så er det for mig at se et must, at man udstykker nye grunde. Så er der andre ting, så som om skolen kan bære, at der kommer flere indbyggere, men det er ikke mit bord, siger Peter Dybvad og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at interessen for at flytte til Mårslet gør, at det vil være en rigtig god idé med endnu flere boliger i byen. Det gælder også, når man kigger på den interne efterspørgsel, hvor der er flere, der gerne vil opgradere fra deres rækkehus. Der er en efterspørgsel, der hele tiden vil være der, fordi dem, der købte rækkehusene for fem, ti år siden, sælger til unge mennesker eller børnefamilier, som på et tidspunkt kommer til at stå i samme situation, hvor de vokser ud af huset.

Næste år vil 16 funkisvillaer stå klar til indflytning på Obstrupvej i Mårslet. PR-foto: Idealhuse

Nye Mårslet-villaer solgt, inden de er bygget: Revet væk af børnefamilier

Inden længe begynder byggeriet af villaer på Obstrupvej i Mårslet, hvor Ideal Huse opfører 16 funkisvillaer.

Selvom første spadestik endnu ikke er taget, og planløsningerne kun figurere på tegninger, så er villaerne allerede solgt.

Du kan folde artiklen ud og blive klogere på projektet.

Byggefirmaet Idealhuse sætter i de kommende måneder gang i byggeriet af 16 villaer på Obstrupvej i Mårslet. Der er for længst fundet købere til alle villaer, som primært får børnefamilier under taget.

Lige nu er det en tom mark, men om otte måneders tid vil der stå 16 nybyggede villaer på Obstrupvej i Mårslet. Her har Idealhuse hejst flaget, fået grunden ryddet for dens tidligere bygninger og kørt flere ton jord væk.

- Vi har sat gang i byggemodningen, og lige nu afventer vi, om vi kan komme i gang med byggeriet i oktober eller november. Der tager cirka otte måneder, inden alle 16 villaer står klar til indflytning, siger Kenneth Poulsen, som er salgschef hos Idealhuse.

Byggefirmaet købte jorden for fire år siden og havde regnet med, at de skulle i gang med byggeriet tidligere, men der har været nogle godkendelsesprocesser, som har taget længere tid end forventet. Derfor er projektet blevet skubbet. Men nu er byggeprocessen inden for rækkevidde.

Lige nu er der stille på arealerne på Obstrupvej, men i løbet af efteråret rykker håndværkerne ind. Foto: Mathilde Bach Callesen

Der skal bygges ti villaer på fritliggende grunde, hvor køberne selv har været med til at sætte deres præg på planløsning og materialevalg. Desuden skal der bygges seks villaer på 160 kvadratmeter med forudbestemt arkitektur.

- Det er alle funkisvillaer. Der er en stram lokalplan fra Aarhus Kommune i forhold til designet på husene. Det har vi det rigtigt fint med, fordi det giver en fin arkitektur, siger Kenneth Poulsen og fortæller, at udstykningen er lavet i samarbejde med NODO arkitekter fra Aarhus, som også har tegnet villaerne.

Revet væk af børnefamilier

Selvom villaerne endnu ikke er bygget, har Kenneth Poulsen for længst meldt udsolgt. Det er ifølge salgschefen, fordi beliggenheden er rigtig god.

- Det har taget omkring tre måneder at sælge villaerne. Det gik rigtigt hurtigt - selvom der var nogle enkle købere, der sprang fra, fik vi hurtigt solgt dem igen, siger salgschefen og fortæller, hvem der flytter ind på Obstrupvej.

Køberne er primært lokale borgere, som får selskab af nogle fra Aarhus og enkelte købere fra Sjælland. Det er hovedsageligt yngre børnefamilier, der flytter ind.

Det er blevet mere normalt at sælge på et tidligt stadie, selvom planløsningen indtil videre kun kan opleves på papir.

- Man kunne sagtens vente med at sætte villaerne til salg til nu her, hvor vi snart skal i gang med byggeriet, men fordi der er så stor efterspørgsel på grunde og boliger, sælger vi tidligt, siger Kenneth Poulsen og fortsætter:

- Hvis vi satte 50 projektsalg til salg i dag, ville vi også kunne sælge dem på de næste tre måneder. Der er helt klart et stort behov for grunde i Aarhus Kommune.

Inden køberne kan rykke ind i funkisvillaerne på Obstrupvej, venter der nogle måneders arbejde forude. Men det kommer ikke til at larme synderligt, lyder det.

- Der vil selvfølgelig være noget trafik med byggematerialer, men der skal ikke laves noget tungere bore- og hammerarbejde. Det er ganske almindelige parcelhuse, der skal bygges, siger Kenneth Poulsen.