Annonce
Sidste skoleår nåede den nuværende 5D på Mårslet Skole at have et skoleforløb med to gange springgymnastik og to gange håndbold. Dette skoleår sparker Pernille Bechsgaard Fast for alvor gang i Projekt Åben Skole. Foto: Privatfoto
Tranbjerg-MårsletLIV

Samarbejde mellem skole og forening: - Det skal skabe en virkelighedsnær idrætsoplevelse

Foreningsudvikler Pernille Bechsgaard Fast står bag et nyt tilbud, som indtil nu har været udfordret af coronarestriktioner. Men nu har hun endelig skudt gang i Projekt Åben Skole, som skal give eleverne på Mårslet Skole en virkelighedsnær oplevelse af foreningsidræt

Denne formiddag er der stille i Mårslet Multihal, som hen på eftermiddagen vil blive fyldt med driblinger, fejesving og fjerbolde. Inden længe vil der også om formiddagen komme mere liv og sved på panden i multihallen.

Testrup Mårslet Gymnastikforening og Mårslet Skole har lavet et samarbejde, hvor TMG’s foreningsidræt kan komme på skoleskemaet for eleverne i indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen på Mårslet Skole.

- Det er et tilbud, der giver skolen mulighed for at få foreningsidræt ind i idrætstimerne. Det skal skabe en mere virkelighedsnær sportsoplevelse af idræt end den, man ofte ser i skoletiden, siger Pernille Bechsgaard Fast, som er foreningsudvikler hos Testrup Mårslet Gymnastikforening.

Hun er kvinden bag Åben Skole-projektet, som giver idrætslærerne mulighed for at vise eleverne tidssvarende foreningsidræt, som ellers kan være svært i en normal idrætstime. Hun kom på idéen omkring samarbejdet, da hun lagde mærke til, at idrætstimerne så lidt sløje ud i forhold til, hvad hun som foreningsudvikler forbinder med idræt og bevægelse.

Vi vil rigtigt gerne præge børn og unge til at blive en del af foreningslivet. Det kan være med til at præge dem resten af livet

Pernille Bechsgaard Fast

- Vi kommer med instruktører fra foreningslivet, hvor børnene så kan møde de samme instruktører om eftermiddagen. Vi har desuden redskaberne til at skabe et reelt billede af foreningsidræt, siger hun og fortæller, at det er ret unikt, at foreningens frivillige kan komme og undervise i dagtimerne.

Projektet skal være med til at få mere bevægelsesglæde ind i børnenes liv. Samtidigt har det til formål at løfte velfærden i Mårslet og være med til at forme sunde fællesskaber for børn og unge.

En del af foreningslivet

Projektet har ligget klar med et færdigproduceret katalog siden sidste efterår, men coronarestriktioner satte samarbejdet på pause. Men nu har Pernille Bechsgaard Fast igen fundet skolekataloget frem, så idrætslærerne kan vælge forskellige skoleforløb. Det kunne være dans, springgymnastik eller badminton.

- Vi er kommet rigtigt godt i gang med vores katalog. Jeg har præsenteret det for idrætslærerne og SFO’en, siger foreningsudvikleren, som allerede har 15 bookinger liggende, mens flere tikker ind.

Foruden at skabe bevægelsesglæde hos skoleeleverne skal projektet sørge for, at børn og unge får øjnene op for de sportsgrene, de kan gå til i fritiden. Det skal således være med til at give nye medlemmer i foreningslivet.

- Vi vil rigtigt gerne præge børn og unge til at blive en del af foreningslivet. Det kan være med til at præge dem resten af livet, siger Pernille Bechsgaard Fast.

Projektet er finansieret af TMG og DGI Østjylland, der i forbindelse med ansættelsen af en foreningsudvikler har afsat penge til sådanne projekter.

Pernille Bechsgaard Fast er allerede gået i tænkeboks omkring et lignende projekt, som skal være henvendt til børnehaverne i lokalområdet. Hun har allerede lidt på tegnebrættet.

Der er blandt andet to store aktivitetsdage i det kommende år, hvor storbørnsgrupperne i dagtilbuddene og indskolingen kommer i hallerne for at prøve foreningsidræt. Foreningsudvikleren regner med at have cirka 450 børn igennem per dag, hvor børnene kan prøve kræfter med seks forskellige idrætter.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år