Annonce
Næste år vil 16 funkisvillaer stå klar til indflytning på Obstrupvej i Mårslet. PR-foto: Idealhuse
Tranbjerg-MårsletLIV

Nye Mårslet-villaer solgt, inden de er bygget: Revet væk af børnefamilier

Byggefirmaet Idealhuse sætter i de kommende måneder gang i byggeriet af 16 villaer på Obstrupvej i Mårslet. Der er for længst fundet købere til alle villaer, som primært får børnefamilier under taget.

Lige nu er det en tom mark, men om otte måneders tid vil der stå 16 nybyggede villaer på Obstrupvej i Mårslet. Her har Idealhuse hejst flaget, fået grunden ryddet for dens tidligere bygninger og kørt flere ton jord væk.

- Vi har sat gang i byggemodningen, og lige nu afventer vi, om vi kan komme i gang med byggeriet i oktober eller november. Der tager cirka otte måneder, inden alle 16 villaer står klar til indflytning, siger Kenneth Poulsen, som er salgschef hos Idealhuse.

Byggefirmaet købte jorden for fire år siden og havde regnet med, at de skulle i gang med byggeriet tidligere, men der har været nogle godkendelsesprocesser, som har taget længere tid end forventet. Derfor er projektet blevet skubbet. Men nu er byggeprocessen inden for rækkevidde.

Lige nu er der stille på arealerne på Obstrupvej, men i løbet af efteråret rykker håndværkerne ind. Foto: Mathilde Bach Callesen

Der skal bygges ti villaer på fritliggende grunde, hvor køberne selv har været med til at sætte deres præg på planløsning og materialevalg. Desuden skal der bygges seks villaer på 160 kvadratmeter med forudbestemt arkitektur.

- Det er alle funkisvillaer. Der er en stram lokalplan fra Aarhus Kommune i forhold til designet på husene. Det har vi det rigtigt fint med, fordi det giver en fin arkitektur, siger Kenneth Poulsen og fortæller, at udstykningen er lavet i samarbejde med NODO arkitekter fra Aarhus, som også har tegnet villaerne.

Revet væk af børnefamilier

Selvom villaerne endnu ikke er bygget, har Kenneth Poulsen for længst meldt udsolgt. Det er ifølge salgschefen, fordi beliggenheden er rigtig god.

- Det har taget omkring tre måneder at sælge villaerne. Det gik rigtigt hurtigt - selvom der var nogle enkle købere, der sprang fra, fik vi hurtigt solgt dem igen, siger salgschefen og fortæller, hvem der flytter ind på Obstrupvej.

Køberne er primært lokale borgere, som får selskab af nogle fra Aarhus og enkelte købere fra Sjælland. Det er hovedsageligt yngre børnefamilier, der flytter ind.

Det er blevet mere normalt at sælge på et tidligt stadie, selvom planløsningen indtil videre kun kan opleves på papir.

- Man kunne sagtens vente med at sætte villaerne til salg til nu her, hvor vi snart skal i gang med byggeriet, men fordi der er så stor efterspørgsel på grunde og boliger, sælger vi tidligt, siger Kenneth Poulsen og fortsætter:

- Hvis vi satte 50 projektsalg til salg i dag, ville vi også kunne sælge dem på de næste tre måneder. Der er helt klart et stort behov for grunde i Aarhus Kommune.

Inden køberne kan rykke ind i funkisvillaerne på Obstrupvej, venter der nogle måneders arbejde forude. Men det kommer ikke til at larme synderligt, lyder det.

- Der vil selvfølgelig være noget trafik med byggematerialer, men der skal ikke laves noget tungere bore- og hammerarbejde. Det er ganske almindelige parcelhuse, der skal bygges, siger Kenneth Poulsen.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år