Annonce
Tranbjerg-MårsletLIV slog vejen forbi grusbanen i Tranbjerg, hvor byens nye kunstgræsbane skal anlægges. Formand Morten Eaton Mølgaard satte ord på projektet, som trækker ud. Foto: Mathilde Bach Callesen
Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år

Det er drænløsningen ved den kommende kunstgræsbane i Tranbjerg, som har fået projektet til at lunte af sted. Formanden for fodboldklubben regner med, at kunstgræsbanen kan tages i brug til sommer - et lille år senere end først antaget.

Planen var, at fodboldspillerne i Tranbjerg skulle have haft kunstgræs under støvlerne i sommeren 2021, hvor byens nye kunstgræsbane skulle stå klar til brug. Men klubbens medlemmer må tage endnu en vintersæson på den eksisterende grusbane, som er det areal, hvor kunstgræsbanen skal anlægges.

- Vi regner med, at vi kan indsende projektbeskrivelsen i oktober, så vi kan få vores byggetilladelse en gang sidst på året, siger Morten Eaton Mølgaard, som er formand for AIA Tranbjerg og tovholder på projekt kunstgræsbane.

Forsinkelsen skyldes ifølge formanden nogle byggetekniske detaljer i projektbeskrivelsen, som i første omgang ikke levede op til de forventninger og krav, som klubben fra projektets begyndelse havde sat sig for.

- Det er drænløsningen, som har sat projektet lidt i bero. Projektbeskrivelsen fra byggerådgiveren indeholdt ikke den byggetekniske standard, som vi havde håbet på. Det handler om, hvordan man dræner overfladevandet, som kommer på banen, siger Morten Eaton Mølgaard og uddyber, at arealet har en udfordring med overfladevand og nedsivningsproblemer.

Ændringer i projektbeskrivelsen

Formanden har på baggrund af den første projektbeskrivelse været i dialog med byggerådgiveren og kommunen, så beskrivelsen kan rettes til med et andet drænsystem og såkaldte shock pads, som også har været et ønske fra begyndelsen.

- Vi mener, at den optimale løsning er, at overfladevandet drænes ud til siderne i faskiner, så der sker en kontrolleret opsamling af vandet, siger Morten Eaton Mølgaard og forklarer, at der ovenpå drænsystemet skal anlægges shock pads.

- Det har en stødabsorberende effekt, hvilket optimerer ergonomien for vores spillere, siger formanden og fastslår, at den del nok har ligget ham ekstra meget på sinde grundet hans baggrund som ortopædkirurg.

Det er folks eget ansvar at melde sig ind i klubben og gå på banen til en fodboldkamp, hvor man ved, at der er en risiko for at pådrage sig skader, men derfor kan klubben jo godt være en medspiller på den front, lyder det.

- Vi har også et ansvar for at sikre de ting, som vi kan have en indvirkning på, siger Morten Eaton Mølgaard.

Kunstgræs til hele byen

Kunstgræsbanen, som først nærmer sig slutspurten til foråret, bliver altså en realitet trods forsinkelse, understreger formanden. Klubben har for længst indsamlet de godt 1,6 millioner kroner, som sammen med et anlægstilskud fra Aarhus Kommune på godt tre millioner kroner skal forvandle grusbanen til kunstgræsbane, så snart projektbeskrivelsen og senere byggetilladelsen er helt på plads.

- Vi har meget gode betingelser i forhold til græsbaner, men vi vil meget gerne optimere forholdene, så vi også kan fastholde medlemmerne på banen i vinterhalvåret, siger formanden, som sender ros til dem, der har sendt donationer på banen.

Derfor ønsker han også, at klubben skal gøre sit for at give borgerne den bedst mulige bane inden for de økonomiske rammer, som den har til rådighed.

- Vi håber, at banen bliver et omdrejningspunkt i byen - ikke kun for medlemmerne i fodboldklubben, men for alle, så der altid er aktivitet, siger han.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år