Annonce
Sommeren var vild med mange vilde blomster - også i Tranbjerg. Det farverige syn har måske givet anledning til, at du har fået idéer til grønne projekter. Dem kan du lufte og dele med dine naboer på tirsdag, hvor Aarhus Omstiller inviterer til "Fra Naboskab til Fællesskab" i Tranbjerg. Arkivfoto: Morten Dueholm
Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn stemning i Tranbjerg: Har du en idé til et grønt projekt?

Tirsdag 21. september inviterer Aarhus Omstiller til en aften i klimaets tegn, hvor du kan blive inspireret til at bidrage til den grønne omstilling i Tranbjerg

Er der stemning for at lave noget grønt sammen i Tranbjerg?

Det kan man finde ud af nu på tirsdag, hvor Kirketorvet 10 lægger hus til arrangementet ”Fra Naboskab til Fællesskab”. Det er Aarhus Omstiller, der er ét af seks spor i Aarhus Kommunes klimaplan 2021-2024, som står bag arrangementet, mens bylivshuset og biblioteket i Tranbjerg er medarrangører.

- Det skal være en hyggelig aften med fokus på klima, hvor man kan møde nogle af sine naboer, som interesserer sig for det samme. Vi vil give dem noget inspiration til, hvad man kan lave af grønne initiativer i sit nabolag, siger Jessica Baier.

Hun er udviklingskonsulent hos Aarhus Omstiller, som handler om at skabe et grønt gearskifte sammen med blandt andet borgere. Derfor har de nu stablet en række ”Fra naboskab til fællesskab”-arrangementer på benene, hvor det første bliver i Tranbjerg.

Lokale borgere vil til arrangementet fortælle om igangværende grønne projekter. Desuden vil der være et onlineoplæg med Bent Mariager, som er idémanden bag Grønne Nabofællesskaber.

Spreder indsatsen ud

Der er ikke kun inspiration på programmet - der er nemlig også workshop, hvor deltagerne sammen kan idéudvikle på grønne projekter, der kan udfoldes lokalt.

- Hvis man kommer op med en grøn idé, man vil arbejde videre med, er der mulighed for at få 10.000 kroner til at udføre den idé, hvis man har lyst og mod på det, siger Jessica Baier.

Samtidigt skal arrangementet give kommunen en fornemmelse af, hvad der sker i lokalsamfundene. Aarhus Omstillers aktiviteter har indtil videre bevæget sig meget inde i midtbyen. Nu tager man så til Tranbjerg, hvor rådmand for kultur- og borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R), formand for bæredygtighedsudvalget Anders Winnerskjold (S) og Theresa Blegvad (K) deltager i arrangementet.

- Vi får forhåbentligt en fornemmelse af, hvor borgerne står henne i forhold til klimadagsorden. Det er virkelig spændende at komme ud og tale med nogle borgere, nu hvor der er rigtig meget gang i klimadebatten, siger Jessica Baier.

Arrangementet slutter med klimavenlig fællesspisning. Man skal derfor tilmelde sig.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år