Annonce
Her illustreres den grønne kile mellem Beder, Malling og Mårslet, som nævnes i budgetforliget. Kortet er fra planen "Vild med Aarhus", hvor projektet også indgår. Ifølge planen kan projektet realiseres på Aarhus Kommunes egne arealer og med enkelte opkøb af privatejede jorde. Illustration: Teknik og Miljø, Aarhus Kommune
Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

I slutningen af sidste uge faldt brikkerne på plads til Aarhus Kommunes budget for 2022. I budgetforliget har forligspartierne afsat 75 millioner kroner til forskellige naturprojekter - et af projekterne er en grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet.

Ved Vilhelmsborg i det sydlige Aarhus ligger et utal af grønne og blå naturperler spredt ud i området. De skal bindes sammen og danne et sammenhængende naturlandskab. Det vil give en cirka ti kilometer lang strækning, som forbinder de tre oplandsbyer Beder, Malling og Mårslet omkring et stort natur- og skovområde.

Sådan lyder nogle af linjerne i det 45 siders lange budgetforlig, som faldt på plads for en uge siden. I budgetforliget har et flertal valgt at afsætte 75 millioner kroner til nye naturprojekter i Aarhus Kommune. Her fremgår en grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet, som et af projekterne, der muligvis kan få en bid af millionerne.

- Vi vil gerne binde områderne sammen. Vi kommer ikke til at ødelægge naturområderne, men vi kommer til at skabe mere værdi for menneskene i forhold til den eksisterende natur. Naturen bliver respekteret i forhold til dyreliv, men mennesker får adgang til naturen på en mere indbydende måde, end de gør i dag, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Rigere dyreliv

Projektet vil give et rigere dyreliv, mere vild natur og bedre mulighed for at opleve den. Første skridt på vejen er en effektiv spredningskorridor til krondyr og andre dyr. På sigt kan tiltaget videreudvikles til et samlet projekt for en større natur- og rekreativ indsats i området.

Der er flere naturprojekter end den grønne kile mellem de tre sydlige oplandsbyer, der står til at kunne få del i de 75 millioner kroner, forligspartierne har afsat.

Den grønne kile mellem Beder, Malling og Mårslet er ligesom andre af projekterne en del af planen ”Vild med Aarhus”, som rådmand for Teknik & Miljø, Bünyamin Simsek, i sidste måned sendte til Aarhus Byråd. Planen udpeger ti konkrete projekter, der skal sikre byens grønne udvikling. I planen anslår Teknik og Miljø, at den grønne kile vil koste 34 millioner kroner. Hele planen indeholder naturprojekter for 250 millioner kroner.

Rådmanden glæder sig over, at flere af projekterne har fundet vej til budgettet.

- Vi bevæger os i retningen af, at byrådet har taget planen til sig og allerede i det første år har afsat penge til at realisere dele af planen. I de kommende år forventer jeg, at der bliver afsat yderligere midler. Så jeg tror på, at vi i de kommende år får den fuldt finansieret. Det tror jeg optimistisk på, fordi det er det, jeg hører, at byrådets partier og borgerne er optaget af, siger Bünyamin Simsek.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år