Annonce
Emmely Nguyen og Thanh Pham faldt for mulighederne og beliggenheden, da de var til fremvisning på Præstegårdsvej 71 i Mårslet. De bevarer de gule mursten, men indvendigt får huset den helt store omgang. Foto: Mathilde Bach Callesen
Tranbjerg-MårsletLIV

Fra 70’er-villa til moderne hjem: Ungt par totalrenoverer villa i Mårslet

29-årige Emmely Nguyen og 29-årige Thanh Pham var forbi Hørning og Solbjerg, inden husjagten i foråret endte på Præstegårdsvej i Mårslet. Parret er nu i gang med at totalrenovere 70’er-villaen, hvor de snart flytter ind

På årets første seks måneder blev der solgt 71 villaer i Mårslet - et af dem var en gul murstensvilla på Præstegårdsvej 71. I foråret overtog kæresteparret Emmely Nguyen og Thanh Pham nøglerne til 70’er-villaen, efter de havde forhandlet prisen ned til tre millioner kroner.

- Vi købte på daværende tidspunkt det billigste hus i Mårslet, siger Emmely Nguyen.

Dermed blev de ejere af en 70’er-villa på 142 kvadratmeter, som ikke havde de store vinduespartier og det køkken-alrum, som parret ellers havde på ønskelisten til deres kommende hjem. Til gengæld havde det mange brune detaljer og var ret mørkt. Men huset var velholdt og i fin stand.

Vi kiggede mest på planløsningen, og vi kunne se, at vi kunne få det til at fungere, hvis vi væltede nogle vægge. Vi kunne se muligheder i huset, og vi kunne se, at vi kunne gøre det til vores eget.

Thanh Pham, huskøber i Mårslet

Det var til trods for, at der ifølge parret ikke var blevet gjort meget gennem husets første 50 år udover to tilbygninger og en badeværelsesrenovering fra 80’erne, men det skræmte ikke det unge par. Tværtimod.

Den første tid gik med at rive ned. En del af det tidligere køkken er blevet inddraget i stuen, så det nu er ét stort rum med køkken-alrum og stue i ét. Mens den anden del af køkkenet er blevet en del af den åbne entré. Privatfoto

- Du bliver nødt til at bruge dine kræfter på at gøre noget selv, når man ser på, hvad man kan få for tre millioner, siger Emmely Nguyen.

Planløsningen gav muligheder

De havde forinden huskøbet kigget mod Hørning og Solbjerg, da de ønskede at blive så tæt på Aarhus som muligt. De har tidligere boet i egen lejlighed i Viby J, inden de lejede deres nuværende hus i Højbjerg.

- Vi begyndte med at kigge i de områder, hvor vi tænkte, at vi ville have råd til at købe hus. Ligesom mange andre børnefamilier, der drømmer om mere plads, vidste vi, at vi skulle længere væk fra Aarhus for at kunne få råd til at købe vores eget hus, siger Emmely Nguyen.

Solbjerg var langt væk fra studie og arbejde i Aarhus midtby. Hørnings nybyggede rækkehuse var ikke rigtigt sagen. Men så spottede de en boligannonce for huset på Præstegårdsvej, hvor de både faldt for beliggenheden og mulighederne.

- Vi kiggede mest på planløsningen, og vi kunne se, at vi kunne få det til at fungere, hvis vi væltede nogle vægge. Vi kunne se muligheder i huset, og vi kunne se, at vi kunne gøre det til vores eget, siger Thanh Pham.

Gør-det-selv-projektet har de været i gang med, siden de overtog huset 1. april. De har hverken tidligere erfaringer med at vælte vægge, spartle eller lægge sildebensgulv. Men de har masser af gåpåmod, understreger Thanh Pham.

- Vi begyndte med at rive det hele ned. Og så har vi fokuseret på at få det vigtigste færdigt først - det er toilet, badeværelse, køkken og soveværelser, som vi skal have på plads, inden vi flytter ind, siger han.

Drømmen om et køkken-alrum

Væggene til husets tidligere køkken er blevet revet ned, og det nye køkken er netop ved at blive sat op i rummet, der nu er køkken-alrum og stue i ét. Desuden har parret sat et stort vinduesparti med terrassedør i køkken-alrummet samt tilføjet ekstra vinduer.

- Der var indelukket og mørkt - vi følte, at der var lavt til loftet. Vi var nødt til at åbne mere op. Vi har altid drømt om at have et køkken-alrum og stue som hjertet i huset, hvor vi kan lave mad, mens vores søn leger i samme rum, siger Emmely Nguyen.

På gulvet har parret lagt sildebensparket, mens loftet nu er beklædt med hvide akustikplader. Køkkenet er mørkt og bryder med de lyse valg af gulve og lofter.

- Vi går efter den skandinaviske og minimalistiske stil, og så prøver vi at gøre det så tidløst som muligt, så det kan holde i mange år, siger Emmely Nguyen.

Derfor er husets tidligere brune døre blevet malet hvide, mens dørhåndtagene i messing stort set er det eneste levn fra 70’er-stilen. Parret regner dog ikke med, at de får brug for alle de nymalede døre.

- Vi kan godt lide, at det skal være et åbent hjem. Vi er ikke så meget til døre - udover dem, der skal være ud til toiletterne og soveværelserne, siger Thanh Pham.

Anden og tredje etape venter forude

Parret har samme stil, men de står for hver deres arbejdsopgaver. Emmely Nguyen står hovedsageligt for at slibe og male, fordi hun ikke er så ferm med maskiner og værktøjet. Hun er til gengæld en god assistent, der hurtigt kan finde de rigtige værktøjer til sin bedre halvdel.

Og hvordan de løser de forskellige arbejdsopgaver - ja, det finder de ud af henad vejen.

- Vi er gode til at spørge folk om råd og vejledning. Og så har vi YouTube og Google - vi er jo ikke de første, som ikke ved, hvordan man spartler, siger Emmely Nguyen.

Desuden har en god planlægning været et af de vigtigste værktøjer gennem renoveringsprocessen. Derfor har det også skabt irritation, når forsinkelser på byggematerialer har skabt rod i processen.

Men tidsplanen er kun skredet en lille smule, og i løbet af de kommende uger flytter parret og deres treårige søn ind på Præstegårdsvej.

Sønnen Liams værelse var det rum, som stod først færdigt. Her har Emmely Nguyen hentet inspiration på de sociale medier til vægmaleriet. Privatfoto

- Det er dejligt at se, at projekterne og rummene begynder at være færdige, så vi kan fokusere mere på finish og detaljerne, siger Thanh Pham.

Han understreger, at parret er stolt over, at de selv er lykkedes med at renovere huset, hvor de har planer om at blive boende i mange år.

De er dog ikke helt ved vejs ende endnu. Når første etape er færdigrenoveret og indflytningen overstået, venter de næste renoveringsprojekter. Der er et bryggers og et kontor, der står urørt. Derefter skal udearealerne have en stor træterrasse, mere græs og mindre blomsterbed.

Men de er godt på vej mod målet om at forvandle en 70’er-villa til et moderne familiehjem anno 2021.

- Vi er glade for, at vi fandt et gammelt hus, hvor vi selv kunne skabe rammerne, i stedet for at købe et hus, hvor det hele var bestemt på forhånd, siger Emmely Nguyen, som glæder sig til at flytte til Mårslet.

Følg forvandlingen på Instagram

På instagram kan man følge renoveringsprojektet af Præstegårdsvej 71. Parret har profilen 70erhusetimaarslet, hvor følgere kan se før- og efterbilleder, når parret er nået i mål med et af deres husprojekter. Desuden kan man løbende følge processen, når de står midt i arbejdet med entréen, køkkenet eller værelserne.

- Jeg har altid været fan af Instagram, som jeg bruger meget, når jeg skal finde inspiration. Jeg vil gerne selv give noget inspiration og viden videre, nu hvor vi selv renoverer hus, siger Emmely Nguyen.

- Det bekræfter også en i, at man har lavet noget godt, når følgere så begynder at spørge efter rådgivning fra os, tilføjet Thanh Pham.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år