Annonce
Pernille Bechsgaard Fast er foreningsudvikler i Testrup Mårslet Gymnastikforening, hvor endnu en sæson netop er skudt i gang. Hun har planer om flere nye tiltag, der skal skabe liv i dagtimerne. Foto: Mathilde Bach Callesen
Tranbjerg-MårsletLIV

Foreningslivet er i gang igen: Nye tiltag skal give mere liv i dagtimerne

Testrup Mårslet Gymnastikforeningen har for ganske nyligt skudt gang i en ny sæson, som for første gang i halvandet år ikke er underlagt skiftende coronarestriktioner. Børnene er begyndt at få sved på panden i de forskellige sportstilbud, men det halter lidt bagefter med at få de unge og voksne på banen igen

Pulsen er atter i vejret hos de forskellige afdelinger under Testrup Mårslet Gymnastikforening, som har skudt gang i sæsonens første sportsgrene, mens de resterende løbes i gang hen over de kommende uger.

Det er ikke banebrydende nyt, at lokale børn, unge og voksne hvert år ved udgangen af sommeren kan tilmelde sig Testrup Mårslet Gymnastikforenings mange sportsgrene som fodbold, basket og gymnastik, men det er længe siden, at foreningslivet har kunne byde sportsudøvere inden for uden at skulle tage højde for diverse coronarestriktioner.

- Vi har set, at der er en lille tilbagegang i vores tilmeldinger. Børn og unge er kommet stærkt tilbage til foreningslivet, men det er lidt sværere at få de unge over 15 år og de voksne tilbage, siger Pernille Bechsgaard Fast, som er foreningsudvikler hos Testrup Mårslet Gymnastikforening (TMG).

Vi skal lige have gang i det hele igen efter coronaperioden, hvor vi har gået meget i vores egne bobler, men vi har flere ting, som ligger og ulmer.

Pernille Bechsgaard Fast, foreningsudvikler hos TMG

Men det bekymrer ikke foreningsudvikleren, at det kræver lidt ekstra tid at få alle med på banen igen, nu hvor foreningslivet har været delvist lukket ned gennem længere tid.

- Vi skal alle sammen vænne os til at være tilbage i hamsterhjulet igen, efter vi har været vant til at være meget derhjemme. Nu har forældrene sendt deres børn af sted til sportsgrenene, og så kommer de voksne selv, når de lige har vænnet sig til hverdagen igen, lyder det med sikkerhed fra Pernille Bechsgaard Fast.

Foreningen når bredt ud

Hun pointerer, at TMG gerne vil have så mange som muligt med i de sportslige fællesskaber igen, men hun ser ingen grund til at sætte alt muligt i gang for at få de største unge og voksne til at melde sig på banen.

- Vi kører nogle små genstartskampagner i byen, men vi kommer ikke til at gøre det helt store. Det skal nok komme af sig selv. Det er jeg helt sikker på, fastslår hun.

Foreningen, som byder på 13 sportsgrene blandt andet badminton, floorball og petanque, når generelt bredt ud til aldersgrupper og har fat i mange af byens indbyggere. I 2020 havde Testrup Mårslet Gymnastikforening 1906 medlemmer, hvilket var 53 færre end året før.

- Men vi er ret godt med, når man ser på antallet af medlemmer i forhold til indbyggere. Men det kan blive endnu bedre, siger Pernille Bechsgaard Fast med et smil.

Hun blev ansat som foreningsudvikler i efteråret 2019 med målsætningen om at øge foreningens aktivitetsniveau og medlemstal for især børn og unge.

Flere tilbud på banen

Med den målsætning for øje har Pernille Bechsgaard Fast sammen med foreningslivet i Mårslet flere nye tiltag på tegnebrættet. Hun ønsker nemlig at skabe mere aktivitet i dagtimerne, hvor flere af faciliteterne står urørte.

- Vi skal lige have gang i det hele igen efter coronaperioden, hvor vi har gået meget i vores egne bobler, men vi har flere ting, som ligger og ulmer, siger Pernille Bechsgaard Fast.

Hun vil blandt andet udvide nogle af de seniortilbud, som sidste år blev stablet på benene. Desuden har hun flere tilbud, hvor der kommer fokus på kombination af aldersgrupper.

- Vi vil gerne sammensætte forskellige aldersgrupper i nogle sportsgrene, hvor det så skal handle mere om bevægelse for sjov og dermed ikke så meget om konkurrenceelementet, siger hun og fortæller, at man i basket-afdelingen oplever en fed energi, når unge spillere træner side om side med de voksne i afdelingen.

Der er også lige startet et spritnyt tilbud til bedsteforældre og børnebørn, hvor man blander sport med et kreativt element.

Desuden skal Projekt Åben Skole, som er et samarbejde mellem TMG og Mårslet Skole, være med til at skabe noget liv om formiddagen i multihallen.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år