Annonce
Det går stærkt på boligmarkedet i Mårslet, hvor der ifølge lokal ejendomsmægler er både stor ekstern og intern efterspørgsel på villaer og rækkehuse. Foto: Silas Bang
Tranbjerg-MårsletLIV

Faldende salgstider i Mårslet: - Husene bliver næsten solgt for hurtigt

Der er stor efterspørgsel på rækkehuse og villaer i Mårslet, hvor salgstiderne er faldende og kvadratmeterpriserne stigende. Lokal ejendomsmægler sætter ord på det lokale marked, hvor boligerne bliver solgt hurtigere end i de fleste øvrige postnumre i kommunen.

Mårslet er et populært sted at bo.

Det konstaterede flere mårsletter for nyligt på et borgermøde, hvor byens borgere var samlet for at tale om nye boliger, der kan være på vej. Mens der var delte meninger om boligplanerne, fornemmede man enighed om, at det er populært at bo i Mårslet.

Det samme viser tal fra boligsiden.dk. På årets første seks måneder er der blevet solgt 71 rækkehuse og villaer i postnummeret. Den gennemsnitlige salgstid for de solgte boliger var 49 dage, hvilket er det tredjehurtigste, hvis man sammenligner med de øvrige postnumre i kommunen. Til sammenligning var salgstiden 112 dage, når man kigger på tallene fra hele 2016.

Det hurtige marked kan man nikke genkendende til hos Nybolig Højbjerg, som gennem det seneste år har solgt 35 boliger i postnummeret.

- Hvis man sammenligner byerne, hvor vi sælger boliger, er Mårslet sammen med Tranbjerg det sted, hvor vi sælger husene hurtigst. Husene bliver næsten solgt for hurtigt, uden det skal lyde forkert, siger Peter Dybvad, som er indehaver af Nybolig Højbjerg, der har fem ejendomsmæglerforretninger i den syd- og vestlige del af Aarhus.

Solidt plantet i midten

Desuden har antallet af til salg-skilte på det lokale boligmarked været lavt det seneste halvandet år, ligesom det har været tilfældet på det landsdækkende boligmarked under coronasituationen.

- Der har på intet tidspunkt været meget mere end ti boliger til salg. Det er ikke fordi, at Mårslet er så stor, men byen har trods alt en størrelse, hvor udbuddet af boliger burde være større, siger han og uddyber:

- Det skyldes ikke, at flere mårsletter har haft en større lyst til at blive boende i byen, men der er bare rigtig mange, der gerne vil købe hus i Mårslet. Når efterspørgslen er så stor, og udbuddet af boliger ikke vokser tilsvarende, ser vi, at boligpriserne i Mårslet er stigende.

Ifølge boligsiden.dk var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for rækkehuse og villaer for årets første seks måneder 25.292 kroner, hvilket er en stigning fra året før, hvor den lå på 22.756 kroner. Kigger man fem år tilbage, var den gennemsnitlige kvadratmeterpris 18.997 kroner.

Det gør Mårslet til det 11. dyreste postnummer i kommunen målt på kvadratmeterpris, når man sammenligner årets første seks måneder. Aarhus C ligger i toppen med 48.545 kroner per kvadratmeter, mens Sabro ligger i bunden med 17.788 kroner.

Køberne er børnefamilier

I skrivende stund er der ifølge boligsiden.dk 12 boliger til salg i Mårslet, hvor priserne ligger mellem knap 3,8 og 9 millioner kroner. Boligerne bliver meget muligt afsat til unge mennesker og børnefamilier, siger Peter Dybvads erfaringer.

- Mårslet er et godt og trygt sted at bo med sin familie. Man har pasning, skole og fritidsordninger - alt, hvad man nu skal bruge som børnefamilie. Vi har samtidigt et prisniveau, som gør, at det er ressourcestærke familier, som køber hus i Mårslet, siger Peter Dybvad.

Det gælder både tilflyttere, men også lokale børnefamilier, som nu har brug for mere plads. Nybolig-indehaveren oplever, at der på det seneste har været stor intern efterspørgsel på villaer, eftersom flere lokale familier er vokset ud af det rækkehus, de købte for en håndfuld år siden.

- De har fået en tilknytning til området, nu hvor børnene er begyndt i skole og foreningslivet. Det gør, at de ikke kan købe hus andre steder end lige præcis Mårslet, siger han.

God idé med flere boliger

Udbuddet må gerne vokse med etplansvillaer på 140 kvadratmeter med fire værelser og to badeværelser, da det er sådanne boliger, der opfylder de kriterier, der vækker særlig stor interesse.

Med efterspørgslen in mente sætter Peter Dybvad ord på det fremtidige boligmarked i Mårslet.

- Der er i øjeblikket nogle ting på spil i Mårslet, blandt andet om man skal lave nye udstykninger. Hvis man udelukkende kigger på boligmarkedet og efterspørgslen, så er det for mig at se et must, at man udstykker nye grunde. Så er der andre ting, så som om skolen kan bære, at der kommer flere indbyggere, men det er ikke mit bord, siger Peter Dybvad og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at interessen for at flytte til Mårslet gør, at det vil være en rigtig god idé med endnu flere boliger i byen. Det gælder også, når man kigger på den interne efterspørgsel, hvor der er flere, der gerne vil opgradere fra deres rækkehus. Der er en efterspørgsel, der hele tiden vil være der, fordi dem, der købte rækkehusene for fem, ti år siden, sælger til unge mennesker eller børnefamilier, som på et tidspunkt kommer til at stå i samme situation, hvor de vokser ud af huset.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år