Annonce
I lørdags afslørede Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, at Giber Ringvej er navnet på Aarhus nye omfartsvej, der efter planen står færdigt ved udgangen af næste år. Foto: Privatfoto
Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Indtil for nyligt er den kommende omfartsvej gået under projektnavnet Bering-Beder Vejen, men i lørdags fik vejen sit endelige navn: Giber Ringvej. I samme anledning blev en faunabro døbt Niels Brøchners Bro.

Godt et års tid før den nye omfartsvej i det sydlige Aarhus skal stå køreklar, skal vi begynde at vænne os til vejens nye og permanente navn. Igennem mange år har den været kendt under projektnavnet Bering-Beder Vejen, men for nyligt fik vejstrækningen sit endelige navn: Giber Ringvej.

Navnet er både inspireret af geografien og lokalhistorien i området.

- Det skal først og fremmest sige noget om lokationen, så man ved, hvor vejen er. Der er sat lokationsnavne på de fleste veje, som binder bydele eller områder sammen, så når man bor i Aarhus eller andre dele af Østjylland, skulle man gerne tænke på, at Giber Ringvej ligger i Aarhus Syd, fordi man ved, at det er der, Giber Å ligger, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), som stod for afsløringen af det nye navn.

En del af vejen løber langs Giber Å, som i dag er et naturskønt område med et rigt dyre- og planteliv. Her har der altid boet mennesker, og Moesgaard Museum har i forbindelse med udgravningen af vejen fundet bosættelser helt fra stenalderen op til middelalderen langs åen, og man ved, at åen leverede fisk til Moesgaard Herregaard i 1800-tallet, lyder det i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Forinden beslutningen havde kommunen fået input fra forskellige aktører blandt andet de fem fællesråd, som dækker området omkring vejen. Ifølge rådmanden var der bred opbakning til Giber Ringvej.

Faunabro fik navn efter tidligere byrådsmedlem

Vejnavnet blev afsløret ved en festlighed i lørdags, hvor de fremmødte foruden navnet kunne få en status på projektet og naturen omkring vejstrækningen. I samme anledning blev en stor faunabro til kronhjorte, dådyr og andre dyr i området navngivet. Den blev døbt Niels Brøchners Bro. Niels Brøchner var medlem af Aarhus Byråd fra 1998 til 2011, og han var en stor fortaler for den kommende Giber Ringvej.

- Niels Brøchner har været med til at sætte aftryk på byen, og han har kæmpet vedvarende for, at pengene blev afsat til, at man skulle etablere den vej syd for Aarhus. Han var samtidig god til at koble mennesker sammen på kryds og tværs. Derfor er det også sammenfaldende, at hans navn nu binder naturen sammen, siger Bünyamin Simsek.

Få overblik her
Nyhedsbrev

Borgergruppe kan ånde lettet op, men venter med at juble

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal borgergruppe føler sig hørt: Rådmand vil droppe byggeplaner i Tranbjerg-åndehul

Tranbjerg-MårsletLIV

Ungested er på vej i Tranbjerg: - Det skal være et trygt samlingssted

Tranbjerg-MårsletLIV

Efter ulovlig træfældning: Nu vokser Tranbjerg Skov på ny

Tranbjerg-MårsletLIV

Lokal forening er med i kampen om ”Årets lokale indsats”

Nyhedsbrev

Lokalområdet blomstrer i mere end en forstand: Rækkehuse og café er på vej

Tranbjerg-MårsletLIV

Nyt samlingspunkt i Mårslet Multihal: Café åbner til februar

Tranbjerg-MårsletLIV

Første spadestik trækker ud, men nye rækkehuse er på vej i Tranbjerg

Tranbjerg-MårsletLIV

Forvandling af udearealer ved bylivshuset: Se uderummet her

"Hvor ser det godt ud”, lyder det fra en lokal borger, da hun torsdag ved middagstid træder ind på udearealerne ved Kirketorvet 10 i Tranbjerg.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ny omfartsvej giver udfordringer for Testrup Højskole: 210 meter lange jordvolde skal hjælpe

Når bladene om kort tid falder helt af træerne, vil eleverne og medarbejderne på Testrup Højskole ikke kun have udsigt over nøgne marker, men også til den kommende Giber Ringvej. De kan allerede nu følge en anelse med i anlægsarbejdet af Aarhus’ nye sydlige omfartsvej fra flere steder på skolens arealer.

Nyhedsbrev

Hvordan kører det med Giber Ringvej?

Det kører faktisk efter planen. I det seneste nyhedsbrev fortalte jeg ganske kort, at Aarhus’ nye sydlige omfartsvej følger tidsplanen - ja, faktisk er man i øjeblikket en smule foran. Det fortæller projektleder Carsten Thomsen mere om i en af dagens historier.

Tranbjerg-MårsletLIV

Ægtepar fra Mårslet blev kørt over af Giber Ringvej: - Vi måtte op på hesten igen

Tranbjerg-MårsletLIV

Den nye omfartsvej er godt på vej, men vejret kan komme til at drille

Tranbjerg-MårsletLIV

Så fik vejen sit navn: Derfor hedder Aarhus' nye omfartsvej Giber Ringvej

Tranbjerg-MårsletLIV

Netto i Tranbjerg lukker for en stund: Dagligvarebutikken skal totalrenoveres

Tranbjerg-MårsletLIV

Grøn kile mellem Beder, Malling og Mårslet kan være på vej

Nyhedsbrev

Grøn kile, kunstgræsbane og lokale vinbønder

Tranbjerg-MårsletLIV

Ti år med fælles vinmark i Mårslet: Nu kan endnu flere være med

Tranbjerg-MårsletLIV

Kunstgræsbane i Tranbjerg bliver forsinket et lille år